30ml koffie in utereg

happy acorn

Hoi! Vandaag doen we iets nieuws: ik test een koffietentje in utrecht! Want de meeste zaakjes waarover ik schrijf zitten in het noorden, maar in utrecht zijn ook parels van koffieplekjes en aangezien ik daar laatst was kon ik er mooi eentje testen. Zal ik stiekem ook vertellen waarom ik daar was? Ik ging overleggen met een (utrechts) vriendinnetje over haar website, want ze is harpiste en wilde een eigen site en omdat ze een hekel heeft aan computers mag ik die maken (: joej! En ik vind dat superleuk want ik leer er vet veel van en ergens heel diep in mij schuilt een piepklein beetje een computernerd.

Maar goed, eigenlijk ging het om het koffietentje waar we waren.

Naam: 30ml
Adres: Mariastraat 35, in utrecht dus.
Bestaat sinds: september 2013
Website: www.facebook.com/30mlroasters en www.30ml.nl

Koffie

Oh beste mensen, dit was goed! Vier en een halve eikel. De cappuccino was lekker, niet te bitter, romig, fijn, koffie-ig en groot! Ik had een medium besteld, maar vergeleken met de medium koffie van de La Place was ‘ie ongeveer het dubbele. Ik kan zelfs precies vertellen hoeveel het was, namelijk 250 ml. Best fijn dat ze dat op de kaart erbij zetten, weet je meteen waar je aan toe bent (: Maar echt, zonder twijfel goede koffie! Het figuurtje vond ik trouwens wel erg raadselachtig, iemand een idee?

happy acorn

Sfeer

Ook over de sfeer heb ik weinig klachten. Mooi ingericht met lichte, houten wanden en van die hippe stalen buizen erop. En industriële krukjes en stoelen. Een beetje karakteristiek, maar toch heel modern en hip. Matcht allemaal vet goed bij de huisstijl, die ik overigens ook een applausje waard vind. (Alleen al omdat ze hetzelfde lettertype gebruiken als wij voor onze trouwkaart gebruikt hebben :) Jee!) Ook grappig dat er een kapstok stond waar iedereen netjes z’n jas ophing bij binnenkomst. En gratiesj wifi (niet verkeerd als je een website-overleg hebt..). En ook leuk: de wandtekening waarop je kan zien hoe elke koffiespecialiteit is samengesteld :) Okee, vier eikels!

happy acorn

Locatie

Het centrum van het centrum van het centrum van het land. Vijf eikels. En oh, buiten stond een leuk bord. Dat hoort niet bij de locatie, maar dat moet wel even gezegd worden.

happy acorn

Prijs

Mijn (grote!) medium cappuccino kostte €2,95. Dat lijkt me erg redelijk. Als je denkt, pfu ik wil niet zoveel geld uitgeven en ik hoef helemaal niet zo’n sloot koffie, dan kan je gewoon de kleine variant nemen, die is €2,50. Ik stem op vier eikeltjes.

happy acorn

Conclusie

Tja, gewoon heel goed dus. Beate en ik kwamen net zo blij naar buiten als naar binnen, zo niet blijer. Do i need to say more?

eikeltjeeikeltjeeikeltjeeikeltjeeikeltjekleinderde

 

happy acorn

Lees hier de andere koffietentjestests!

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »