Zomaar een opdrachtje waar ik blij van werd.

happy acorn ninamaakt bureau illustreren

Als je m’n blog een tijdje volgt, weet je inmiddels dat ik illustreer, ontwerp en kaarten maak onder de naam ninamaakt. Heerlijk vind ik dat :) En regelmatig komen er dan ook bijzondere opdrachtjes binnen. Zoals het geboortekaartje van Jula, en de Grote Feestkalender, dat soort dingen. Maar twee weken terug kreeg ik een opdrachtje, zó leuk, dat ik het niet kan laten er hier nog wat meer over te delen.

Een lieve kennis/vriendin/collega (hoe noem je zo iemand?) vroeg me om een soort kalender voor de maand januari te maken. Geen verjaardagskalender, maar een leuke-dingen-doe-lijst-kalender. Of zoiets. Hoe en wat precies, dat maakte eigenlijk niet uit. Als haar zus er maar blij van werd. Want die kon wel wat opbeurends gebruiken. En o ja, en die zus, die houdt van sushi en donuts, dat was ook nog belangrijk.

Dus ik een plan maken. Een spoedplan, want het moest binnen drie dagen af (in mijn vakantie ook nog, maar dat gaf niet, want daar was de opdracht veel te leuk voor). Nou, en het werd dit:

happy acorn ninamaakt poster fijne dingen custom order

Oké, leuke foto, blij hoofd, maar nu weet je natuurlijk nog niet wat er op de poster staat. Vooruit, een paar close-ups:

happy acorn ninamaakt poster fijne dingen custom order

 

Ja precies, een fijnedingenlijst! (Ik moest mijn persoonlijke spellingsexpert ervoor om hulp vragen, maar fijnedingenlijst is heus één woord.) Er staan precies 31 fijne doedingen op, voor elke dag van januari eentje.

happy acorn ninamaakt poster fijne dingen custom order

En ja, de sushi en de donuts zijn er natuurlijk in verwerkt. En het trampolinemannetje ook, kennen jullie die nog? :-)

Zo, en nu moet ik weer snel verder met m’n webshopje. Want die ben ik aan het verbouwen, met nieuwe producten en gedrukte kaarten en meer custom dingies en nieuwe foto’s en alles erop en eraan. Als de migraine wegblijft en ik mijn perfectionisme onder controle krijg, gaat ‘ie eind deze week weer open. Weet je het vast. :-)

11 reacties

  1. Wat een geweldige fijnedingenlijst zeg, je hebt erg leuke fijne dingen bedacht. Kan me voorstellen dat ze hier heel blij van werd. Hoop dat je je migraine inmiddels onder de duim hebt.

    • Dankjewel! Ah, lief. Ja, ach, elke keer als ik ook maar een klein beetje te veel hooi op mijn vork neem, volgt er een (mid)dagje migraine.. Ik probeer op mijn grenzen te letten, maar soms zijn er zoveel leuke dingen :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »