Als ik een dier zou zijn..

Gisteren zat ik met floris en mayke op de bank van het nieuwe jaar te genieten en hadden we het over de volgende vraag: als je een dier zou zijn, welk dier zou je dan het liefste willen zijn? Dus nu weet ik dat floris best een beer wil zijn (want dan leeft ie in mooie natuur en wordt ie niet opgegeten enzo) en dat mayke het liefst een walvis zou zijn. Want die eet geen andere vissen op en wordt zelf ook niet opgegeten en dan kan ze de hele tijd zwemmen. Klinkt inderdaad best aantrekkelijk. Maar toch wil ik iets anders zijn. Nee, geen poesje, ondanks mijn post van 28 december. Allergisch zijn voor mezelf lijkt me namelijk echt heeel erg onpraktisch. Dus het wordt iets anders, namelijk..

..een flamingo!

 

Want wau, dan ben je vet mooi roze en een beetje koraalrood! En hoe cool is het als je lekker op een been in het water kan staan? Een beetje met je veren schudden, statig en elegant rondjes lopen en pronken met je lange, sierlijke nek. Je staat gezellig in een groepje, maar doet toch een beetje je eigen ding. Lijkt me leuk!

Ik denk dat mijn flamingovrolijkheid zijn oorsprong vindt in september, toen ik deze print van een flamingo tegenkwam. We wilden op onze bruiloft koraalrood en mintblauw (bij deze is dat een kleur) als themakleuren doen (wat niet helemaal lukte, maar wel een beetje), en toen kwam ik die print dus toevallig tegen. Ik schilderde ‘m na en om dat goed te kunnen doen ging ik allemaal andere plaatjes van flamingo’s zoeken. En toen dacht ik, wooo wat is dat eigenlijk een cool dier :)

En toen ging ik ook nog vorige week naar de dierentuin en daar waren natuurlijk flamingo’s, jee! Ik had floris al beloofd de hele dag te gaan huilen als ze binnen zaten en niet te zien waren omdat het winter was, maar dat was gelukkig niet zo (: Dus bij deze als kers op de slagroom op de taart, een paar fantastische flamingofoto’s. Oh er was trouwens één vet zielige flamingo, die bibberde helemaal (van de kou?) :(

flamingomooi

flamingoo

flamingonina

flamingopraat 

Oké, ik besef me dat deze blogpost niet echt ergens op slaat, maar je kan toch niet alleen maar inspirerende en diepzinnige en betekenisvolle blogs schrijven? En ik vind flamingo’s gewoon leuk. En dit soort dingen stimuleren je creatief denkvermogen (ofzo).

Welk dier zou jij wel willen zijn?

 

Ps. Ik moet bekennen dat ik ongeveer elke drie weken een ander lievelingsdier heb, dus over een tijdje is deze post misschien niet meer up to date.. (maar dat maakt me lekker niks uit.)

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »