April was de maand van…

Hallo! Pfiew, april is alweer bijna voorbij! Ik weet niet hoe het bij jou was, maar bij mij was het een bijzondere maand. Zoveel fijns en moois! Ik heb het weer opgedeeld in vijf kopjes, hoewel het natuurlijk net zo goed honderd kopjes hadden kunnen zijn. En o ja, de eerste kun je denk ik zelf al wel raden als je de foto bekijkt :-) Hoe dan ook:

April was de maand van…

o Bloesembomen!

Jaaaa, verrassing! Nou ja, eigenlijk niet, want ik publiceerde vorige week al een hele blogpost vol bloesems en op instagram doken er ook verdacht veel bloesemfoto’s op in mijn feed. Maar dat geeft niet, want het was prachtig. Maar dan ook echt. Het zorgde voor heel veel oohs en aahs en soms moest ik bijna huilen, zo mooi. Jep, ik genoot ervan.

En o ja, ik heb hier geen apart kopje voor, maar dat zomerse weer verdiende ook wel een applausje. Ik kon mijn (korte) tuinbroek weer aan, yesss!

o Beginnen met een mindfulnesstraining

Ja wauw, wie had dat gedacht. Ik eigenlijk niet. Maar een tijdje terug suggereerde iemand in mijn omgeving (de dominee, ha) mindfulness en kort daarna ontmoette ik op instagram iemand die mindfulnesstraining geeft in Assen (en die heel enthousiast was over mijn kaarten :-)). Dus mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik besloot dat dat genoeg reden was om het te proberen.

En pfoeee, wat een avontuur is het! De timing had voor mij niet beter kunnen zijn, er vallen honderd puzzelstukjes op hun plek en het maakt van alles los, op een goede manier. Er is elke week een les van twee uur (behalve nu, want meivakantie :-() en een heleboel huiswerk. Elke dag oefeningen en dan opschrijven hoe het ging enzo. En ik vind het fantastisch. Het is allemaal supergestructureerd (yesss, daar houd ik van) en ik vind het interessant en leerzaam en het is niet zweverig (oké, misschien soms een heel klein beetje, maar dat ben ik ook, dus dat is goed).

hier en nu even stil, ninamaakt, gedichtje

Dus nou ja, ik kan hier eindeloos over schrijven, maar voor nu is het gewoon nog even fijn mijn eigen nieuwe hobby en ik zit er nog helemaal middenin, dus wie weet dat ik later nog een keer meer gedachten deel. (PS Als je echt heel nieuwsgierig bent en toevallig in de buurt woont: op 9 mei begint er weer een training!)

o Een heerlijk verblijf in Utrecht

Nog iets fijns, het houdt maar niet op. Een vriendin ging op vakantie en ze vroeg of ik een paar dagen in haar appartement in Utrecht wilde logeren. Dus ik ging zomaar op minivakantie! Ik kletste met lieve mensen en ik wandelde erop los, want het was mooi weer (en bloesem!!!!) en het huisje was in een prachtige buurt van Utrecht die ik nog niet zo goed kende. Bovendien was er geen wifi (geen grapje!) dus het was meteen een soort retraite/socialmediapauze. En dat bleek ik harder nodig te hebben dan ik van tevoren had bedacht.

Ik sprak met mezelf af dat ik niks hoefde te maken (foto’s, instagramposts, gedichtjes, tekeningen), dat het ook prima zou zijn als ik alleen zou consumeren i.p.v. altijd maar te produceren. En dat was dus heel fijn. Ik las boeken en ik deed heel veel mindfulness en in combinatie met alle mooie gesprekken kwam ik na vijf dagen helemaal blij en opgeladen thuis.

o Kleine projecten en werk in opdracht

In maart was mijn business één en al feest en mijlpalen, dus in april was het weer tijd voor wat meer rust en stabiliteit. Niks spectaculairs, gewoon wat kleine opdrachten die nog liepen, dingen afronden, bestellingen verwerken, nieuwe opdrachten inplannen, et cetera. En dat klinkt een beetje saai, maar omdat er op persoonlijk vlak zoveel te beleven was, kwam het goed uit dat mijn werk even kabbelde. Hoera voor balans :-)

o Me heel erg levend voelen

Ach ja, al die bovenstaande dingen maakten me zo blij! :-) Ik was even vergeten dat nieuwe dingen leren me een enorme energieboost kan geven, en dat is dus precies wat er gebeurde bij die mindfulnesstraining, nog los van de inhoud. En tja, door al die oefeningen leer ik om de dingen met meer rust en aandacht te doen, en dat natuurlijk ook bij aan de intense beleving en het levendige gevoel :-)

Dus jep, aan de oppervlakte leek mijn leven de afgelopen maand misschien heel kabbelend en kalm, maar daaronder gebeurde er van alles :-) Niet altijd, niet elke dag, en soms ook best confronterend en ingewikkeld, maar toch. Over het algemeen voelt het als een bijzonder mooi innerlijk avontuur (bleh, wat klinkt dat klef). Ik kan niet wachten om te zien wat mei allemaal in petto heeft! Als ik een wens mag doen, dan wens ik zomerse dagen en picknicken en een hoofd dat misschien ietsjes minder stuitert, maar wel heel tevreden is :-)

PS Dit was mijn favoriete liedje de afgelopen maand! Ga maar gauw luisteren, het refrein is mijn lievelings :-)

10 reacties

  1. Wat een fijne post, Nina. Ik zit de laatste tijd ook te denken over het volgen van een mindfulness-training. Ik denk dat het me best iets zou kunnen opleveren. Ik zal je er volgende week nog even naar vragen tijdens onze lunch, haha. ;-) Hoop dat mei net zo fijn gaat worden!

  2. Yay voor mindfulness! Ik ben er net afgelopen maand ook mee begonnen en ondanks dat ik het heel moeilijk vind (véél gedachten), is het wel heel fijn! Ik ben benieuwd naar je ervaringen, ik hoor er graag over :)

    • Oeps, je reactie stond even in de wacht, maar nu doet ‘ie het :-) Maar ha, véél gedachten, dat herken ik helemaal! Vooral in het begin vond ik het wel confronterend om te merken dat het realtime commentaar van mijn hoofd echt non-stop doorgaat. Maar ook heel leerzaam eigenlijk, dat je die patronen eindelijk eens onder de loep neemt en leert herkennen :-)

    • Ah het is echt een aanrader! Ik deed ook al wel vaak kleine oefeningetjes, maar ik vind het echt nog waardevoller dan ik dacht om met zo’n training de diepte in te gaan en er heel gestructureerd mee bezig te zijn :-) Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »