April was de maand van…

Hoi! Hoppa, toen was het alweer mei! Maar eerst nog even terug naar april, want stiekem was dat een hele fijne maand. Niet dat er alleen maar fijne dingen waren, maar toch eigenlijk wel heel veel. Lees maar mee.

April was de maand van…

happy acorn april

o De lente en alle bijbehorende feestelijkheid

Het voelt een beetje suf en oppervlakkig om over het weer te praten, maar ik kan er ook niks aan doen. Het weer heeft nu eenmaal heel veel invloed op hoe ik me voel. Dus ja, dan maar vrolijke weerpraat. :-) Ik weet niet of je het meegekregen had, maar het was lente! Heel erg zelfs. Eerst met knoppen, toen met bloesem, toen met bloesemblaadjesregen en toen met groene blaadjes aan de bomen. Veel blijer kun je mij niet krijgen. Oké misschien toch, maar dat komt in het volgende puntje pas.

Hoe dan ook: bloesem bloesem bloesem! Ik houd ervan :-) Kale bomen zijn mooi en groene ook, maar roze bomen zijn echt mijn lievelings. Alsof ze ineens allemaal tegelijk denken: oké, tijd voor een feestje! Dus de afgelopen maand feestte ik gezellig mee, en kwam mijn schetsboek vol vrolijke kleuren en blije bloesems te staan.

happy acorn ninamaakt bloesems 2018

o De zomer die ook even mee wilde doen

Altijd als het lente is, denk ik ‘ja, dit is echt mijn lievelingsseizoen!’. En dan wordt het zomer en blijkt dat het nóg beter kan. Want als het boven de 25 graden is heb ik ineens bakken met (positieve) energie. Soms voel ik me net een zonnepaneel. En in april is het normaal gesproken heel erg lente, maar nu was er was het zomaar een volle week zomer. Mét bloesem! :-D

happy acorn ninamaakt summer days in spring

Dus ik droeg mijn lievelingssandalen en mijn tuinbroek en mijn korte broek en mijn zonnebril en at mijn ontbijt in het zonnetje in de tuin, terwijl de bloesems van de boom dwarrelden en Frits (ons konijn) gezellig meehupste. Op één dag reisde ik naar Deventer, had ik twee spannende afspraken in de hete zon, maakte ik een lange wandeling van het station naar huis, fietste ik heel ver naar het nepstrandje, at ik een salade met mijn voeten in het zand en een boek op schoot, ging ik vervolgens naar een avond met mensen van de kerk en fietste ik toen weer heel ver terug. Misschien hebben sommige mensen altijd zoveel energie, maar voor mij voelde het als een groot wonderlijk avontuur :-)

happy acorn ninamaakt

o Nieuwe spannende leuke projecten 

In het vorige maandoverzichtje vertelde ik er ook al over, maar er komt steeds allerlei leuks en nieuws op mijn pad. Ik las laatst over een of andere directrice die ook in haar werk een beetje met de seizoenen meeging: in de herfst en winter rondde ze projecten af, nieuwe projecten bewaarde ze voor de lente, want dat is de tijd dat er nieuwe dingen kunnen groeien :-) Ik vond dat zo’n mooi idee, en ik geloof dat het bij mij nu ook zo gaat – hoewel ik er niet eens mijn best voor doe. Bovendien ben ik in de winter wat meer een piekeraar, dus volgens mij zou ik dan vooral onzeker worden van al die spannende nieuwe dingen, terwijl ik nu overstroom van enthousiasme.

Mocht je benieuwd zijn naar wat voor nieuws, klik dan even hier of hier. Zo leuk! En o ja, ik weet niet of dat ook in de categorie Nieuwe Dingen valt, maar het was wel heel leuk: er stond een stukje over mij in Flow! Je weet wel, dat toffe tijdschrift. Stiekem droomde ik daar al heel lang van, en nu mailden ze mij gewoon zomaar. Ik kreeg er ook zoveel leuke en lieve reacties op, echt een hoogtepuntje van de maand (en in mijn carrière, hihi)!

happy acorn ninamaakt in de flow

o Rondjes rennen

Het moest er maar weer eens van komen. Ik kreeg ineens weer zin om het hardlopen op te pakken. Dus dat deed ik, meteen vol enthousiasme. Ik besloot de methode Sportrusten eens een kans te geven, en dat beviel goed! Eindelijk lukt het me om én te rennen, én naar mijn lichaam te luisteren :-) En drie keer per week ook gewoon, ik ben best een beetje trots op mezelf.

happy acorn wandelingetje

o Mijn nieuwe vriend de ukulele

In april besloot ik ook – een beetje impulsief – dat ik een ukulele wilde. We waren bij mijn schoonouders op bezoek, en toen mocht ik even op die van mijn schoonmoeder spelen, ik werd er helemaal blij van! Dus even later bestelde ik er eentje (mocht je benieuwd zijn: ik kocht ‘m bij Uked, wat een fijne site en service!). Ze zeggen dat het heel makkelijk te leren is, en dat is ook wel zo. Ik deed meteen de eerste avond de hele beginnerscursus die erbij zat. Maar tegelijk spelen en zingen.. oef, moeilijk! Dus ik probeer elke dag een kwartiertje te oefenen, dan lukt het vanzelf steeds beter.

happy acorn ukulele

Zo, dat was april. Of nou ja, niet helemaal. April was niet alleen maar mooi en fijn. In de tweede week van april overleed er heel onverwachts een jong kindje uit onze kerk. Niet iets om hier heel uitgebreid over uit te wijden, maar toch, dat was ook april. Die week waarin alles een diepe, zware ondertoon had en mijn gedachten steeds afdwaalden naar het verdriet. En tegelijkertijd maakte het me bewust van hoe mooi alles is. Hoe groot de contrasten zijn, en hoe zonde het is dat we soms zo druk zijn. Het leven nodigt ons uit om vol verwondering om ons heen te kijken, om te spelen, om samen te zijn. Daar werd ik aan herinnerd, en dat verlangen ging de weken erna met me mee.

En dat hoop ik ook voor deze nieuwe maand. Open ogen, open handen, een open hart. Gewoon maar kijken en ontdekken wat er op ons pad komt :-) Ik wens je een mooie mei!

happy acorn ninamaakt schetsboek

4 reacties

  1. Wat een vrolijk maandoverzichtje! Ik heb ook zó genoten van het heerlijke weer. Dat vind ik het fijne van de seizoenen in Nederland, ik waardeer de lente en zomer zoveel meer als het eerst koud (en knus!) is geweest in de herfst en winter.

    Mijn moeder heeft een abonnement op de Flow dus toen ik je foto zag op Instagram ging ik gelijk toen ik bij mijn ouders was de Flow opzoeken en je stukje lezen. ZO LEUK!

  2. Ah wat onwijs verdrietig van dat kindje, ik snap dat dat bij je blijft hangen. Bizar hoe zulke hoogtepunten en zonnige dagen soms samengaan met zulk slepend verdriet – want verder ziet je maand er juist heel fijn uit :)

  3. Oh Nina wat tof dat je in Flow hebt gestaan! Zo cool! <3
    En inderdaad, het leven wisselt zich aardig af tussen de diepe verdrietige momenten en de vrolijke luchtige dagen. Goed om stil te staan bij het moois.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »