April was de maand van…

Dag april, tot volgend jaar! In mijn hoofd was de afgelopen maand best wel rustig en kalmpjes, maar toen ik net door mijn agenda bladerde bleek dat helemaal niet zo te zijn! Er waren juist een paar hele drukke avontuurlijke dagen :-) De dagen erna was ik dan per ongeluk extra moe en sloom, dat verklaart vast mijn gevoel dat april saai was. Hoe dan ook, genoeg te vertellen :-)

April was de maand van…

happy acorn ninamaakt instagram april

 Wilde extraverte avonturen

Ach, niet iedereen zal mijn avonturen als wild bestempelen, maar voor mij waren ze dat nu eenmaal wel. Wild als in op het randje van mijn comfortzone. Want mijn comfortzone is keigezellig, maar om ‘m nog gezelliger te maken ga ik af en toe even op het randje zitten. Zo deed ik de afgelopen maand twee fotoshoots! Bij eentje stond ik achter de camera en maakte ik foto’s van een lieve vriendin, voor haar nieuwe website. Ik vond het zo leuk om te doen! Beetje spannend wel, maar ik werd er per ongeluk echt heel blij van :-) En hoera, de foto’s lukten ook vet goed!

Bij de tweede shoot stond ik aan de andere kant en maakte Rensina foto’s van mij voor KOKOTOKO, mijn lievelingswinkel in Groningen. Ik mocht zelf de mooiste fair trade kleren uitkiezen en vervolgens zette Rensina me op fijne plekjes in Groningen op de foto. Eén van de broeken die ik droeg was trouwens ook nogal uit mijn comfortzone, hoewel ik ‘m stiekem toch heel leuk vond, hihi :-) Koko zal de foto’s gebruiken voor hun instagramaccount, dus mocht je benieuwd zijn, ga hen dan even volgen. Hier alvast een sneakpeakje:

happy acorn instagram koko toko rensina

Oh, en nóg een eerste keer deze maand: optreden met mijn minibandje! Oe, dat klinkt eigenlijk wel heel officieel hè? Maar sinds een paar maanden kom ik af en toe met twee jongens bij elkaar om samen muziek te maken en gewoon liedjes te spelen waar we blij van worden. En begin deze maand was er een middag van mijn zangles waarbij alle leerlingen een liedje mochten doen. Dus toen sjeesde ik met die twee (en met Floris) naar Coevorden, en speelden we daar ‘Fix you’ van Coldplay. Hoera!

Ik vind het zo fijn dat ik steeds meer zie wat ik wel en niet kan, waar ik blij van word en dat ik die dingen dan ook gewoon durf te doen als de gelegenheid zich voordoet. En dan ook nog kan genieten van alle kriebels in mijn buik :-)

happy acorn ninamaakt

 Langzame werkdagen

Oja, dan komen we meteen bij de keerzijde van die avonturen: ze kosten heel veel energie. De dagen die erop volgden waren dus iets minder florissant en shiny. In april had ik niet zo veel werkdeadlines, dus ik werkte op m’n dooie gemakje aan de Feestkalender en wat andere kleine dingetjes. Bovendien was ik een weekje grieperig en verkouden, dus eerlijk is eerlijk: april was niet mijn meest productieve maand. Ach, zo gaan die dingen soms.

happy acorn ninamaakt bureautje

 Het oprichten van een ninamaakt-clubje

Wat ik wél deed qua werk: het openbaar maken van mijn account op Patreon. Of Het Clubje, of hoe je het maar noemen wilt. Ik liep al sinds eind vorig jaar rond met het idee, en vind het zo leuk dat het nu eindelijk de lucht in is! Met zeven hele gezellige leden is het al een heus clubje :-)

Ik ben nog een beetje aan het zoeken wat ik allemaal deel en in welke vorm, maar dat gaat vanzelf steeds beter. Inmiddels deel ik elke vrijdag een kijkje achter de schermen of iets anders vrolijks. Zo maakte ik al een (iets te lang, oeps) kletsfilmpje en liet ik het maakproces van de nieuwe feestkalender zien in een blogpost. En het allerleukst: de reacties! Ik krijg vet fijne adviezen en het is echt keileuk om te zien hoe mensen meedenken over nieuwe plannetjes! Daar word ik heel blij van :-)

happy acorn patreon ninamaakt clubje

 Blije bloesembomen

Nog meer blijheid: die mooie gekleurde bomen overal! Inmiddels zijn de meeste alweer uitgebloeid en begint het gekleurde bloemblaadjes te sneeuwen. Ik maakte er zelfs een tekeningetje van:

bloesem happy acorn ninamaakt

 Mooie fair trade kleren

Oe, ik kocht in april zomaar hele mooie nieuwe kleren! Het was ook nog Fashion Revolution week, dus wellicht liet ik me iets te veel leiden door alle mooie items die ik op social media voorbij zag komen ;-) Ik liet mijn jurkje hier al zien, en stiekem kocht ik ook nog een simpel donkerblauw t-shirt van Yunit. Yunit maakt alleen unisex kleding, dus deze kunnen Floris en ik allebei aan, hihi. Mijn trouwe spijkerbroek besloot een steeds groter wordend gat te verwelkomen, dus die maakte uiteindelijk plaats voor een nieuwe. Ik geloof dat ik nu wel even genoeg heb :-)

happy acorn jurkje fair kleding

 Nog meer verliefd raken op Nijmegen

Mijn maand eindigde met ontzettend veel fijnheid. Floris en ik gingen een mini-weekendje naar Nijmegen. Gewoon even de stad opsnuiven, genieten van een heerlijk appartement, koffie drinken in fijne vertrouwde en fijne nieuwe koffietentjes, mijn oude rondje hardlopen, uit eten bij ons lievelingszaakje, even checken of mijn oude huis er nog stond, heel veel wandelen terwijl ik de hele tijd zei ‘Kijk! Dat is…’ en Floris dan zei ‘Ja, dat zei je de vorige keer ook al’, en ontbijten bij de hema. De zon scheen en alles was goed.

happy acorn nijmegen huisje airbnb

En nu is het mei! Voor mei hoop ik op zonder-jas-weer! En vooruit, een beetje meer balans zou ook niet gek zijn. Door al die spannende eerste keren leek mijn energielevel net een achtbaan, dus ik ga maar eens kijken of ik dat iets beter kan doseren. Goed plan toch? Ik wens je een mooie mei!

12 reacties

  1. Wat leuk van je mini optreden! En alle andere fijne dingen. Zo op een rij zijn het er best een hoop ( ondaks dat het veel energie kost) en maken er voor mij weer een vrolijke blogpost van.

  2. Ik heb net zelf een overzicht gemaakt van april in mijn notitieboekje gewijt aan het jaar 2017. Leuk om te maken, leuk om te lezen ook. Hopelijk mag mei ook een fijne maand worden voor je!

    • Ah, wat leuk! Ik vind het ook altijd heel fijn om te maken. Ook omdat je dan heel bewust de maand afsluit en alles nog een keertje herbeleeft :-) Dankje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »