april.

En dat was april. Een gekke, diepe maand.

Een maand die begon met een retraite. Het waren intense dagen waarin ik mezelf nogal tegenkwam (en ik geloof dat dat precies de bedoeling was). Als je vijf dagen uit je dagelijks leven stapt en stil wordt, kan dat eigenlijk ook niet anders. Ja, het was pittig en confronterend. De diepte werd niet geschuwd. En achteraf gezien toch ook zo’n cadeau. Wat een rijke week.

Na die midweek kwam ik thuis met een stapel nieuwe inzichten en ervaringen, dus de rest van de maand pakte ik ze rustig verder uit. Ik schreef, ik danste, ik dacht na, ik kletste, ik voelde, en ik schreef nog wat meer.

En ik genoot extra van alle lieve mensen, fijne ontmoetingen en stevige knuffels. Maar dan ook echt. Zó fijn na die week in stilte! Ik ging uit eten met een vriendin, met Floris naar een museum (twee keer zelfs), met familie naar de Efteling en logeerde bij een vriendin. Heerlijke momenten die ik koester.

Op werkgebied kwam er een leuke (kleine maar fijne) opdracht op mijn pad, zo eentje op het randje van m’n comfortzone. Heel behapbaar, maar toch ook met genoeg uitdaging. Soms is dat precies welkom. :) In de webshop was het ondertussen rustig, dus ik juichte bij elke bestelling. En ik maakte van de gelegenheid gebruik door wat kleine verbeterpuntjes in de shop aan te pakken.

En dan was er de lente. Bomen in bloei en alles elke dag een beetje groener. Yes.

April voelde in veel opzichten ietwat nieuw, soms onwennig. Zo’n retraite is toch een soort reset. Er zijn wat nieuwe routes in mijn hoofd en hart en lijf aangelegd.

En nu is het mei. De bloesem is confetti geworden en ik verheug me op alle fijne afspraken die de komende tijd in mijn agenda staan. En op normale werkdagen, met gewoon een beetje ritme en structuur. (Ook al zijn die dagen bij mij per ongeluk toch altijd weer minder gestructureerd dan ik van plan was. Ach, daar kan ik wel mee leven.)

Ik wens ons een mooie maand.

PS En wat de muziek betreft: ik zong graag mee met de nieuwe van Oh Wonder en luisterde lekker veel naar het nieuwe album van BLØF. En o, dit liedje bleek perfect om op te dansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »