Augustus was de maand van…

In mijn hoofd is het nog steeds augustus, maar ik begreep uit betrouwbare bronnen dat dat niet zo is! Dus het is weer tijd voor een overzichtje :-) Want pfiew, het was me nogal een maand. Voor mijn gevoel gebeurde er de hele tijd heel veel tegelijk, maar gelukkig wel vooral leuke dingen. Lees maar mee!

Augustus was de maand van…

happy acorn augustus

o Genieten van alle fijne Kopenhagen-vibes

Jep, de maand begon sowieso goed met ons laatste restje vakantie! Eerst nog eventjes in Stockholm, maar op onze terugreis brachten we een paar dagen in Kopenhagen door, en dat was feest. Want ik ken maar weinig steden die fijner zijn dan Kopenhagen.

happy acorn copenhagen

We verbleven in het allerfijnste appartement in een wijk die we nog niet zo goed kenden, maar die precies bleek te zijn waar ik op hoopte: lekker veel koffietentjes en kringloopwinkels en muurschilderingen.

copenhagen

o Een nieuwe werkplek!

Toen we weer thuis waren, was het meteen tijd voor een volgend avontuur: het verhuizen van mijn werkplek! Ik kluste een bureau/werktafel (nina en klussen gaat niet zo goed samen, maar dit lag nog net binnen mijn bereik), ik pakte al mijn voorraad netjes in, en we installeerden de boel op mijn nieuwe plekje in Groningen.

ninamaakt happy acorn groningen

Omdat Floris en ik nu elke dag met de auto samen naar Groningen sjezen, was een grootschalige verhuizing gelukkig niet nodig: ik nam gewoon elke dag wat zooi mee die kant op. De ene dag een plant, de andere dag een stoel, toen weer een tas met inpakmaterialen, et cetera. Ik kocht bovendien een grote nieuwe plant (die ik Ruben noemde!) en zelfs nog een heel blij nieuwe vloerkleed, om het wat huiselijker te maken. Ook de paarse driehoekjesplant die ik uit Kopenhagen meenam kreeg er een plekje. En jep, inmiddels voel ik me er helemaal thuis :-)

happy acorn ninamaakt

o Wennen aan een nieuw ritme

Ja, dat was me wat. Al is de invulling van mijn dagen hetzelfde gebleven, het verschil tussen vanuit huis werken en elke dag ‘naar je werk’ gaan is toch best groot. Zeker een vooruitgang, maar ik moet er wel aan wennen. Dus de afgelopen maand stond in het teken daarvan. In het begin was ik elke avond doodop. Gelukkig is het spliksplinternieuwe er inmiddels een beetje vanaf en voelen de dagelijkse dingen nu al best geroutineerd, maar nog steeds kosten de dingen wel iets meer energie dan anders. Maar hoera, dat wordt langzaamaan minder en eigenlijk geniet ik vooral heel erg van het feit dat ik nu in Groningen werk en al het leuks wat dat met zich meebrengt :-)

happy acorn

o Zeeën van werk

Het feit dat ik in augustus zowel stuiterig als moe was, had niet alleen met die nieuwe werplek te maken. Toen ik terug kwam van de vakantie lag er een flinke stapel werk op me te wachten. Ik kon eindelijk écht aan de illustraties voor het kinderboek beginnen, ik maakte een poster op maat voor een kinderkamer in Zweden, ik schetste wat af voor een gezellige samenwerking met Rensina en o ja, ik mailde heen en weer over de geboortekaartjes van drie herfstbaby’s.

Die eerste illustraties voor het kinderboek waren nog best even pittig, ik vond het ineens heel spannend! En ik werd er een beetje onzeker van, want in de beginfase (zeker van dingen waar ik nog niet zoveel ervaring in heb)(zoals het tekenen van mensen in allerlei houdingen) komt er best veel lelijks op papier. En ik vind dat stom, want het liefste wil ik dat alles in één keer fantastisch mooi is. Na heel veel doorzetten en kopjes koffie en adem in adem uit werd het gelukkig steeds beter en mooier, en toen ik de eerste versies naar de schrijfster stuurde kreeg ik een hele enthousiaste reactie. Pfiew!

happy acorn ninamaakt

o De kalmte van ochtendwandelingen

Toen die nieuwe werkkamer in zicht kwam, was ik even bang dat ik de ochtendwandelingen uit mijn programma moest schrappen. Maar omdat ze me altijd zo’n fijn begin van de dag geven, besloot ik het toch een kans te geven. Dus in plaats van na het onbijt, wandel ik nu voor het ontbijt (en ontbijt ik in de auto :-)) en dan lukt het allemaal precies. En dat is het me helemaal waard, want oh oh oh, de dag even rustig in de natuur beginnen vind ik heerlijk. Juist als de dagen druk en een beetje chaotisch zijn, dan is dit precies wat ik nodig heb. Even weten dat het niet allemaal van mij afhangt, dat de wereld nog steeds even mooi is als ik slecht heb geslapen of een piekerhoofd heb en dat ik niks hoef te presteren om mijn leven te verdienen.

Zo, en nu is het tijd voor september! Mijn september belooft een superdrukke maand te worden, dus ik hoop als een stoomlocomotiefje te gaan. Overdag stoom ik dan lekker door met mijn opdrachten en dan kan ik ’s avonds keihard uitrusten en vroeg naar bed. En ik verheug me nu al op de twintigste van deze maand, want dan ben ik jarig en sta ik de hele dag in de winkel (want het is dan donderdag). Ik heb stiekem al een leuke verjaardagsactie bedacht (ja, iets met kaartjes) én ik heb mezelf getrakteerd op de allervrolijkste trui en die trek ik dan lekker aan. Want het is echt een verjaardagstrui :-) En die avond ga ik óók iets heel leuks doen, maar dat vertel ik lekker later nog wel. Dus yes, laat september maar komen! Zullen we er allemaal een feestelijke maand van maken? :-)

happy acorn ninamaakt

4 reacties

  1. Wat klinkt het als een fijne en indrukwekkende maand. Veel nieuwe dingen, maar door het te combineren met ‘oude’ dingen zoals je ochtendwandelingen klinkt het behapbaar! Ik hoop dat je in september fijn verder stoomt :) X

  2. haha wat leuk, een verjaardagstrui :) Was het de trui waar je de laatste post nog over twijfelde.? Ik ben heel benieuwd naar waar jullie verblijven in Kopenhagen? Want daar ben ik nog nooit geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »