Augustus was de maand van…

Hoi september! Zal ik alvast verklappen dat september mijn lievelingsmaand is? Ik ben dan namelijk jarig, en daardoor voelt het altijd alsof de hele maand slingers en vlaggetjes verdient. O en drie jaar geleden was onze bruiloft óók al in september, dus daarom gaan we elk jaar een weekendje weg en dat is ook gewoon feestelijk en leuk. Maar laat ik niet te hard van stapel lopen, want wat ik eigenlijk wilde zeggen: Doei augustus!

Augustus was de maand van…

happy acorn augustus was de maand van

o Van mijn Deense souvenirs genieten

Tijdens onze vakantie in Denemarken kocht ik per ongeluk nogal veel souvenirs. Eigenlijk ben ik niet per se een souvenir-type, maar zo lang iets én heel mooi (dus geen afzichtelijke koelkastmagneten enzo) én heel functioneel is, mag het. Dat functionele is belangrijk, want hoe vaker ik het gebruik, hoe vaker ik aan mijn vakantie terug kan denken, en dat is natuurlijk nooit verkeerd.

happy acorn souvenirs

En toevallig vond ik dit keer heel veel prachtige functionele dingen, dus ja, ik had niet echt een keus. Behalve een nieuwe rugzak kocht ik een paar tweedehands All Stars en een laptophoes van HAY (met heel veel korting, maar dat zeg ik er natuurlijk niet bij). O, en eigenlijk ook nog een vrolijke koptelefoon.

happy acorn ninamaakt

En gelukkig, het bleken allemaal geen miskopen te zijn. De laptophoes is fijn als ik buiten de deur ga werken, veel beter voor de laptop ook :-) De schoenen zijn mijn nieuwe lievelingsschoenen, en de rugzak en de koptelefoon gebruik ik zo’n beetje elke dag. Vakantievibes alom!

o Langzaam leven (soms zelfs een beetje te)

Toen ik op vakantie was maakte ik een lijstje met dingen die ik niet moest vergeten als ik thuis was. Don’t forget to play zette ik er bijvoorbeeld op. Maar ook Don’t forget to live slow. Want dat gehaast van voor de vakantie, daar was ik een beetje klaar mee. Gevolg: ik leefde de afgelopen maand in een iets lagere versnelling dan ik gewend ben.

happy acorn august

Nu zou ik eigenlijk willen schrijven hoe fijn dat was en dat ik het iedereen aanraad, maar nee. Ik geloof dat ik per ongeluk een iets tè langzaam ging leven, want er kwam zo weinig uit mijn handen dat ik er een beetje gefrustreerd van raakte. Gelukkig werk ik sinds deze week volgens mijn nieuwe superproductieve focusplan en ga ik inmiddels weer als een raketje!

Zingen

Vooral in de laatste twee weken van augustus heb ik véél gezongen. Op de bruiloft van een vriendin, gewoon thuis, bij bandrepetities en op zangles. Ik word daar ook gewoon blij van. En omdat ik bij zangles allerlei nieuwe dingetjes leer zit er ook weer fijn wat uitdaging in, dus dan ben ik extra blij :-)

happy acorn august

Een tijdschriftillustratie

Ja woesh! Eind juli werd ik ineens gevraagd om een illustratie bij een artikel in een magazine te verzorgen. Superleuk! Ik weet nooit zo goed wat ik daarover allemaal mag verklappen en wat juist niet, dus ik zeg er voor de zekerheid maar niet te veel over. In ieder geval tekende ik meisjes met rood haar, ha.

happy acorn ninamaakt

Het was een klein beetje uit mijn comfortzone (mijn mens-tekenskills zijn nog een beetje in ontwikkeling), maar ach, uiteindelijk blijk je dan toch weer meer te kunnen dan je dacht, en zo niet, dan leer je het gaandeweg vanzelf. :-) Het wordt volgens mij pas in november gepubliceerd, maar als het zover is roep ik het natuurlijk van de digitale daken. 

Heel veel wandelingetjes

Hiephoi voor degene die de stappenteller heeft uitgevonden, want wauwie, wat werkt dat goed. In plaats van fietsend doe ik nu zo’n beetje alles lopend en ik plaats van de snelste route kies ik de leukste route :-) Alles voor de stapjes, haha. Maar wel fijn, want ik zit daardoor ook gewoon wat vrolijker in m’n vel.happy acorn august

happy acorn august

En dan nu… september! Ik geloof dat mijn motto van deze maand Work hard play hard wordt (je kunt nooit genoeg motto’s hebben toch?), want ik heb zin om lekker gedisciplineerd veel werk te verzetten, zodat ik mijn welverdiende vrije tijd kan vullen met vrolijke dingen en verjaardagviersels. Kom maar op!

11 reacties

  1. Wat een vrolijk blogje Nina! werd je ook zo blij van Noorderzon in augustus? :-)
    wat tof dat je voor een tijdschrift mag illustreren! Ik ben heel benieuwd!
    Veel plezier in septemberrr (-:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »