Bagels en boontjes

happy acorn

Een paar weken terug had floris, die meneer van mij, het heel druk op z’n werk en moest ie heel veel overwerken. Jammerdebammer natuurlijk, maar om het te compenseren had ie daarna een dagje vrij. Zomaar door de week. Woei! Om het te vieren gingen we een dagje Groningen in. Ikeashoppen en dat soort dingen. En.. we lunchten bij Bagels & Beans. Want tot een maand geleden was ik nog nooit bij de B&B geweest, maar ik was er laatst met een vriendinnetje (in Utrecht) en toen wilde ik die in Groningen ook wel eens proberen. Dus toen was ik er zomaar twee keer in één week. Nee hoor, dat was geen straf. Behalve de überlekkere bagel met banaan en ahornsiroop en kaneel, waren we natuurlijk ook zo vriendelijk om de cappuccino te testen. Hier het verslag.

Naam: Bagels & Beans Groningen
Adres: Zwanestraat 30, Groningen
Bestaat sinds: 2004
Website: www.bagelsbeans.nl/winkel_zwanestraat_groningen.shtml

happy acorn

Koffie

Ik weet niet wat me overkwam, maar terwijl ik van m’n koffie zat te slurpen raakte ik een beetje in een rare bui. Ik wist zomaar per ongeluk niet meer zo goed wat ik nou van de cappuccino vond. Tenminste, ik vond ‘m gewoon lekker, maar floris vond het niet zo bijzonder, dus toen ging ik ook twijfelen. Best lastig als je van plan bent er daarna een blog over te schrijven ;-) Maar goed, ik geloof dat ik ‘m eigenlijk toch gewoon lekker vond. Want hij was fijn romig en het melkschuim was ook goed (zie foto!) en het was niet zo’n ienieminikopje, maar gewoon waar je op hoopt als je ergens cappuccino bestelt. Dus ik zeg drie en een half blij eikeltje. Mocht ik er nog eens een keer komen en dan een hele andere mening hebben over de cappuccino, dan zal ik dit stukje even updaten :) Oh, en mocht je geen koffie lusten: ze hebben ook biologische limonade die Bionina heet! Woehoe! Die test ik de volgende keer wel (:

happy acorn

Sfeer

Ik hou wel van het sfeertje bij Bagels & Beans. Ik moet toegeven dat de inrichting/kleur/vormgeving niet helemaal mijn smaak is. Ik bedoel, ik vind geel op zich niet lelijk, maar alles donkergeel en bruin en dan met van die zwevende bagels en koffieboontjes overal. Tja. Maar ach, eigenlijk hoort dat gewoon bij B&B en daarom vind ik het juist wel leuk. Stiekem ook best slim van ze, want elke foto die je daar maakt wordt gekenmerkt door een boven-je-hoofd-zwevende bagel, dus iedereen weet dat je bij de B&B was. Sneaky sluipreclame noemen we dat. Wat me trouwens ook nog opviel: overal waar je keek zaten studentes. Zal wel iets te maken hebben met de universiteitsgebouwen vlakbij. Helaas ben ik vergeten een foto te nemen van het interieur, dus om het te compenseren heb ik een foto van mijn overheerlijke bagel gemaakt. Nou ja, om toch weer terug te komen op de sfeer: drie en halve eikel.

happy acorn

Locatie

Tja, de binnenstad van Groningen, daar kan ik niet zo heel veel op aanmerken. Ook nog in een (beetje een) hipsterstraat, i like. En vlakbij de Grote Markt enzo. Doe maar vier en een half eikeltje.

happy acorn

Prijs

Ik ben heel slim, heus. Maar niet altijd. Bijvoorbeeld nu. Want ik ben vergeten hoe duur het was. Pfu.

Maar weet je, die site is een held, het staat er gewoon op. Mijn kleine cappuccino kostte € 2,60. En zo klein was ie dus niet. Ben je meer van de extreem grote formaten? Dan betaal je € 3,75. Ik weet niet hoe groot die is, maar aangezien ‘ie best wat duurder is, zal het wel een enorme kop zijn. Ik vind het niet heel duur. Ook niet heel goedkoop, maar ik vind het best een redelijke prijs. Dus.. drie eikeltjes.

Conclusie

Tijd voor de conclusie. Eigenlijk kun je bij de B&B gewoon prima lekkere koffie krijgen en is het er ook heel gezellig en knus. Dus als je er nog nooit geweest bent: foeifoei, ga er een keer heen. Ze zitten door het hele land, dus geen smoesjes. Oh, wacht. Ik ben nog twee dingen vergeten te zeggen: B&B krijgt van mij een pluspunt voor hun biologische fair trade duurzame groene en meer van dat-achtige visie. Dat ze niet alleen hun klanten blij willen maken, maar ook de rest van de wereld, dat verdient wel een applausje. Helaas ook een minpuntje, want er zijn twee vragen die je ongetwijfeld bezig zullen houden bij je bezoekje aan de B&B. Namelijk:

– Spreek je bagel op z’n Engels uit, of kan je het ook op z’n Nederlands zeggen? hihi, ik vond het antwoord op de site! Check dit hilarische dingie maar. :)

– Hoe eet je zo’n ding? Ik kreeg er alleen een mes bij, dus om ongemakkelijke situaties (a.k.a. vliegende bagels, banaan tot boven m’n wenkbrauwen, wegschietende bananen) te voorkomen heb ik heel beleefd om een vork gevraagd. Maar zelfs met mes én vork is het lastig.

Oké, genoeg gebazeld. Eindscore:

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn

 

happy acorn

hihi niet verklappen dat m’n koffie al lang op was toen deze foto werd gemaakt (:

Lees hier de andere koffietentjestests!

11 reacties

 1. Ik hang graag rond bij bagels and beans. Hun ijskoffie is heerlijk (nu niet te koop vrees ik) en de citroen-maanzaadmuffin is to die for :)
  Maar die bruine muren doen het ook niet voor mij, mag wel wat frisser!

 2. Ah Nien, die foto van jou is echt super cute!!!
  Bagels en Beans in Groningen klinkt goed! Ze zitten ook in Ede en dan hebben ze allemaal inspirerende spreuken op de wc. Hebben ze dat daar ook? Miss zouden de wc’s ook moeten worden opgenomen in de testpunten?;-) Knuf!

  • haha goed idee roos, wie weet doe ik dat nog eens ;-) Ik heb de wc dit keer niet getest, maar ik zal er de volgende keer op letten, hihi. hele verre knuffel naar nieuw-zeeland terug! (:

 3. Wat een ontzettend leuke blog heb jij, ik ontdek je net pas! Woon je ook zelf in Groningen? Eerlijk gezegd heb ik nog nooit bij Bagels & Beans gegeten. Sterker nog: ik heb het nog nooit gezien. Terwijl ik toch bijna dagelijks langs de Grote Markt fiets :O. Hoe je die bagels eet (ik zeg trouwens beguels met een Engelse g) is mij ook nog een groot raadsel.

  • Dat is lief, dankjewel! Ik woon in Assen, maar ik kom wel regelmatig in Groningen, oa. omdat floris daar werkt. Hihi, foei dat je nog nooit bij de B&B bent geweest ;-) Nee hoor, maar het is wel het proberen waard :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »