Koffie als warme broodjes

happy acorn

Tijd voor een nieuwe koffietentjestest! Woensdag sprak ik met vriendinnetje/oud-bestuursgenootje Anne af om een koffietentje te testen. Zo leuk, ik studeerde tegelijkertijd met haar in Nijmegen, maar anderhalf jaar geleden ging ze een master doen in Groningen. En nu ik daar vlakbij woon, kunnen we af en toe weer afspreken en gezellige dingen doen :) Zoals woensdag dus. We kozen voor het spliksplinternieuwe Bakkerscafé, dat afgelopen december is geopend.

Naam: Het Bakkerscafé
Adres: Zwanestraat 26, Groningen
Bestaat sinds: 2013
Website: http://www.hetbakkerscafe.nl/

happy acorn bakkerscafé

Koffie

Eigenlijk zou je bij een bakkerscafé natuurlijk brood moeten testen. Helaas, we hadden onze lunch al op. Daarom (en omdat dit een koffietentjestest is) hebben we de cappuccino maar getest. Oh ja, en de appeltaart en de thee. Dat was allemaal geen straf :) De koffie was erg lekker, gewoon zoals je hoopt dat cappuccino is: smaakvol en romig. Het was niet de grootste kop ever, maar ook niet klein. Mij hoor je niet klagen. Drie en een half van de vijf eikeltjes.

happy acorn bakkerscafé cappuccino

Sfeer

Hiervoor deel ik vier en half eikeltje uit, want oh, wat een supersfeervol café is dit! Dat het nieuw is helpt natuurlijk wel mee, want daardoor hebben ze hippe moderne meubels (check de tafels en stoelen maar, ik waande me meteen in de Wehkamp (wat een compliment is)). Sowieso maak je mij wel blij met de combinatie wit, hout en warm licht. Het voelt ruim, maar toch knus. Modern en strak, maar toch gezellig. En bovendien hebben ze allemaal grappige ‘extraatjes’ (zie foto onderaan): Er is een oude typmasjien waarop je een brief kunt typen en dan doen zij ‘m voor je op de post. Zo leuk! En je mag je eigen boterham afsnijden. En je spullen in een kluisje dumpen, gaan winkelen en aan het eind van de dag weer terugkomen om je spullen op te halen. Tja dat soort dingen, daar scoor je bij mij wel punten (ahum, eikeltjes) mee :).

happy acorn bakkerscafé

happy acorn

Locatie

Weet je nog dat ik schreef over de Bagels & Beans? Aangezien die vier en halve eikel scoorde voor de locatie, krijgt Het Bakkerscafé dat ook. Ze zijn zo’n beetje buren.

happy acorn bakkerscafé

Prijs

De cappuccino was €2,25, dus niet echt duur. Ik geef ze hiervoor drie en half eikeltje.

happy acorn bakkerscafe

Conclusie

Oké, misschien is het wel duidelijk dat ik een beetje enthousiast ben over dit café. Ik wil er zeker nog eens heen (ik moet ook wel, want floris is nu ook nieuwsgierig geworden). En mocht je er ook heen willen maar je weet niet met wie? Dan bied ik me bij deze aan :) En dan nu de eindscore:

 

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn

 

happy acorn bakkerscafé

Lees hier de uitslagen van de andere koffietentjestests!

8 reacties

 1. Ha! Tom en ik gaan er morgen lunchen, wat toevallig! We gaan het hele weekend leuke dingen doen omdat we alweer zes jaar gezellig samen zijn. En met leuke dingen doen bedoel ik lekkere dingen eten, naar de bios en uitgebreid de kat uitlaten ;)

  • tuuuuurlijk :) mag ik dan als ik bij jou ben KEEK testen? want die heb ik al heel vaak getest, maar nog nooit voor ’t echie (: en ik heb zin om daar heen te gaan (: x

 2. Mag ik hier alsjeblieft heen? :) Ruim, maar toch knus. Dat klinkt toch perfect?! En serieus, ik lik me scherm bijna af bij het zien van dat koekje.
  Leuke verslag weer, op naar de volgende test!

  • hihi, jaaa, je mag hierheen :) mocht je een keer in de buurt zijn en het saai vinden om er in je eentje heen te gaan, dan wil ik vrijwillig de rol van koffiemaatje op me nemen.

 3. Wow, gratis je mobiel opladen. Wat een luxe! haha
  Wel heel handig en het ziet er super gezellig uit. Vooral dat karamelkoekje ziet er verrukkelijk uit :)
  x jessy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »