Zwarte koffie met liefde

happy acorn black & bloom

Een paar weken terug was ik in Groningen en had ik zin om iets leuks in de stad te doen met floris. Het jammere was alleen dat hij gewoon tot half zes moest werken en dat ik om kwart voor acht weer op koor moest zijn. Maar ach, niets is onmogelijk. Twee uur bleek lang genoeg te zijn om een koffietentje te testen, van Groningen naar Assen te rijden, boodschappen te doen, pizza in de oven te mikken, pizza te eten en je klaar te maken om naar koor te gaan. :)

Maar wat ik dus eigenlijk wilde zeggen: we gingen naar Black & Bloom. Ik dacht per ongeluk dat dit zaakje best wel nieuw was, maar ik ontdekte net dat het ‘al’ bijna twee jaar bestaat. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Naam: Black & Bloom
Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 32
Bestaat sinds: augustus 2012
Website: www.blackandbloom.nl

happy acorn black & bloom

Koffie

Oké, hier kan ik écht niks negatiefs over zeggen. Maar nu dan ook écht heus heel erg helemaal niks negatiefs. Die eigenaar, Gerben Engelkes, weet alles over koffie. Denk ik tenminste, want ik voelde me een beetje een domme oelieboelie toen ik hem allerlei koffietheorieën hoorde uitleggen aan een andere klant. Het enige wat ik van koffie weet, is of ik het lekker vind of niet – en dat het van koffiebonen gemaakt is, heu! – Maar gelukkig was dat voor mij genoeg, want toevallig was ik daarvoor gekomen.

happy acorn black & bloom

En hoera, en of het lekker was! Ik volgde eerst heel braaf zijn advies op door mijn cappuccino zonder suiker te drinken (want elke koffie is anders en je moet het altijd eerst proeven voordat je er meteen suiker in mikt), maar later deed ik er stiekem toch maar wat suiker in. Maar het was wel echt reuzelekker (: Vijf eikeltjes dus. (Waaat vijf van de vijf eikeltjes? Ja, ik zei toch dat het lekker was!) O en we aten er een koek bij. Sodeknetters, die was misschien nog wel lekkerder dan de koffie.

happy acorn black & bloom

Sfeer

Oké, met fijne koffie en een heule lekkere koek maak je mij blij. Maar eigenlijk alleen als ik me op dat moment ook in een mooie omgeving bevind (ik ben daar geloof ik nogal gevoelig voor). En nog een keer hoera, want dat was het geval bij Black & Bloom. Veel hout (en spaanplaat, als dat zo heet), wit, zwart en een beetje groen. En allerlei verschillende zitplekken: barkrukken aan de bar, een zithoek in en naast de vensterbank, een tafel met stoelen, een gezellig hoekje met banken (incl. hippe oma-schemerlamp). Wel moeilijk als je niet zo goed keuzes kunt maken (traliela), maar wel heel leuk en chill allemaal. Als ik toch één kritische noot mag plaatsen: de Lack-tafeltjes van Ikea. Ik bedoel, elke (ex-)student weet dat die vijf euro kosten en dat die je interieur niet per se stijlvoller maken. Maar goed, je kan niet alles hebben hè. (oeps, te veel haakjes in deze alinea.)

happy acorn black & bloom

O ja, de eigenaar/baristameneer draagt ook heel erg bij aan de sfeer. Als iemand tegen je zegt ‘hier is je koffie, schat’, dan voel je je toch meteen thuis? Vier en halve eikel voor de sfeer.

Locatie

Black & Bloom zit in het centrum van Groningen, vanaf het station is het ca. een kwartier lopen. Eigenlijk heb ik er niet zoveel op aan te merken, dus vier eikeltjes.

happy acorn black & bloom

Prijs

Vergeleken met koffie op een ‘gewoon’ koffiedrinkplekje (in de hema of v&d ofzo, whatever), is het hier wel ietsje duurder. Ik betaalde € 2,70 voor mijn cappuccino. Maar omdat de kwaliteit ook echt veeul beter is, vind ik dat nog best meevallen. Ik bedoel, zo lang het niet buitensporig duur is (lees: boven de drie euro), kan dat toch best? Ik zeg drie en een halve eikel.

happy acorn

Conclusie

Als je wat tijd over hebt en jezelf wil verwennen, moet je hier gewoon even heen. Of als je gezellig met iemand afspreekt, dan is dit ook een superchill plekje. Zou ik er het hele land voor afreizen? Nee, dat denk ik niet, maar als je toch in Groningen bent, is het zonde om dit tentje over te slaan. Kijk maar naar de eindscore!

 

happy acornhappy acornhappy acornhappy acornhappy acorn
 

happy acorn black & bloom

10 reacties

  1. Zo leuk om te lezen Nina! Ik heb trouwens nog wat foto’s van een koffietentje voor je :) Zal je even een mailtje sturen.
    Echt, volgens mij is Groningen zo’n leuke stad! Ik wil er NU heen.
    XXXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »