Burrrreid je voor op de winter.

hoekomikblijdewinterdoor

Oh nee, oh nee, volgende week begint de winter. Was die dan nog niet begonnen? Jawel, maar met winter bedoel ik eigenlijk sneeuw. Kijk maar op nu.nl, het staat er echt.

Eigenlijk hou ik niet zo van winter. Ik vind het heel leuk als het ineens onverwachts keihard gaat sneeuwen en dan de hele wereld wit is en al het verkeer ontregeld is en scholen geen lessen geven en iedereen alleen maar óf chagrijnig kan zijn óf gewoon thuis kan blijven met een kop warme chocolademelk. En dan af en toe even heel dik ingepakt naar buiten lopen om wat sneeuwengeltjes te maken. Dan vind ik de winter wel leuk :)

Maar dan ligt die sneeuw er, stopt het niet meer met vriezen, wordt de weg spekglad, ligt er overal van die bruine halfgesmoltensneeuwderrie op de stoep en in huis en wil je alleen nog maar onder een dekentje kruipen en een winterslaap houden. En dan vind ik de winter dus stom en irritant. Maar goed, als er geen winter was, zou de lente lang zo leuk niet zijn, dus verder hoor je mij niet klagen.

Oh ja, waar ging deze blogpost ook alweer heen? Volgens Mayke moest ik tips geven om je voor te bereiden op de kou en sneeuw van volgende week, dus dat zal ik dan maar doen.

Tip 1: Ga naar de winkel

Je hebt namelijk wel wat dingen nodig om deze winterse buien te overleven. Voor het lichamelijke gedeelte adviseer ik je het volgende boodschappenlijstje mee te nemen:

– sjaal(s).

– wanten. Nee, geen handschoenen. Wanten zijn echt veel warmer en dan zijn je vingers ook niet zo zielig alleen. Bij gebrek aan beter heb ik nu saaie grijze wanten, maar eigenlijk wil ik deze (als je verder leest snap je wel waarom). Ik vind het trouwens ook vet leuk dat wanten in het Engels mittens heten, want dat klinkt zo lief!

– muts. Het liefst een berenmuts. Ook al zijn die inmiddels niet meer origineel, want iedereen heeft er een. (Toen Beate en ik twee jaar geleden onze berenmuts kochten, waren we de eerste, heus.) Maar ik vind ze nog steeds grappig, dus van mij mag je er best nog een kopen. En dan kun je heel hard berengeluiden zeggen die klinken als brrr en dan doe je net alsof je dat alleen zegt omdat het koud is en niet omdat je een berenmuts op hebt (:

– warme chocolademelkdingen. Poeder of cacao of gewoon een pak in de magnetron, maakt niet uit. Als warme chocolademelk maar het eindresultaat is. Oh, vergeet de slagroom niet (want dat mag in de winter want je lichaam heeft dan extra energietjes nodig om zichzelf warm te houden, denk ik).

Tip 2: Zoek lekkere winterrecepten

In de winter kun je natuurlijk niet aankomen met een frisse maaltijdsalade als avondeten. Nu houd ik daar sowieso niet echt van, maar maaltijdsalade is gewoon voor de zomer ofzo. Als je echt voorbereid wilt zijn op de winter, zorg dan dat je de skills hebt om winterse gerechten klaar te maken. Hutspot, erwtensoep, hachee (wat een raar woord is dat eigenlijk), boerenkool, gekke stoofpotjes, gehaktballen, appeltaart, dat soort dingen.

Tip 3: Zorg dat je huis extra knus is

Bij tip 1 heb ik al uitgelegd dat je naar de winkel moet. Voor het geestelijke aspect van de winter overleven raad ik je aan nog even in de winkel te blijven en meteen een overvloed aan kaarsjes en wat lekkere zachte, vrolijke dekentjes in te slaan. Mocht je een open haard hebben, vergeet dan ook de houtblokken niet. Aangezien de zon niet zo vaak schijnt in de winter, lijkt het me handig om dat te compenseren met kaarsjes. Oh ja, wat leuke tijdschriften, boeken en films kunnen ook geen kwaad, dan hoef je je in ieder geval niet te vervelen.

Zo, ik denk dat we er nu wel klaar voor zijn. Als we de winter nou gewoon extra gezellig maken, gaat ie vast heel snel voorbij. En dan wordt het weer lente en is iedereen weer blij :)

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »