Colorful acorn: blauwe maandag

happy acorn blue monday colorfulacorn blauw

Vandaag is het blauwe maandag. Eigenlijk zou je dus met een chagrijnig hoofd en stampende voeten heel hard je best moeten doen om deze verschrikkelijke dag te overleven, maar daar heb ik geen zin in. Want als ik denk ‘blauwe maandag’, dan denk ik juist aan vrolijke blauwe dingen (zoals een strakblauwe lucht, Frits’ konijnenhok en de nieuwe trui van floris). En met al die vrolijke blauwe dingen in mijn hoofd, is er geen ruimte meer voor chagrijnigheid.

En trouwens, als de maandag blauw mag zijn, dan mag de rest van de week toch ook wel een leuk kleurtje? Om die reden schreef ik een jaar geleden een week lang elke dag een gekleurd artikeltje. Blauwe maandag, glitterdinsdag, roze woensdag, et cetera. En omdat ik dat toen heel leuk vond, doe ik het dit jaar gewoon weer. Hiephoi! En weet je, jullie mogen natuurlijk allemaal meedoen. Op je eigen blog, of je facebook, of instagram, whatever you like. Zet er een #colorfulacorn bij en het lijkt net echt!

Blauw met witte stippen

Vandaag is het dus de beurt aan blauw. Om een of andere reden hou ik van blauw met witte stippen. Tenminste, als het om kleding gaat, want ik zou mijn keuken niet zo snel blauw met witte stippen verven.. Nee, dan liever geel. Maar jurkjes, oh oh oh. Steeds als ik een jurkje met dat patroon zie, denk ik: die wil ik! Totdat ik besef dat ik al een jurkje met een blauw-wit stippeltjespatroon heb.. Ik kocht ‘m twee jaar geleden voor een familiefeestje, waarbij ik er ook graag een beetje feestelijk uit wilde zien. In de twee jaar daarna heb ik het jurkje nog ontelbaar keer aangehad, en nog steeds is het een van mijn lievelingskledingstukken. Het is feestelijk, vrolijk, zit fijn, en kan met hakken, maar ook met sneakers. (Dat laatste is zeker een groot pluspunt, want ik hou niet zo van hakken.) Hoera voor leuke jurkjes. En stiekem heb ik ook al een blauw rokje met witte stipjes, dus ik kom niks tekort. Ik bestelde die online en toen ik ‘m thuisgestuurd kreeg, zat er niet alleen een rokje in, maar ook een reepje Tony! Daarmee werd elke twijfel over terugsturen weggenomen, en ook daar ben ik nog steeds blij mee.

Het was dus ook geen moeilijk vraagstuk wat ik eens aan zou trekken, op deze blauwe maandag. Ik vond het bovendien wel een geschikte dag om mijn nagels mooi te lakken, dus ook die werden blauw met witte (mini-)stippen. En stiekem ook wat gouden stipjes, zodat mijn nagels net een winternacht met sneeuw en sterren lijken.

happy acorn blue monday blauwe maandag colorful

Tot zover mijn blauw-met-witte-stippen-kletspraatje. Ik houd van kletspraatjes, dus af en toe mag een blog best wel een beetje kletserig zijn, toch? Bovendien ga ik straks met mijn mama koffie drinken en kletsen, dus nu ben ik vast in de stemming (:

Ik wens jullie allemaal een fijne blauwe maandag, met veel kletspraatjes en een gouden randje (of stipje).

Al you need for blue monday: a blue skirt and blue nails. And coffee. #colorfulacorn #blauwemaandag #fromwhereisit

Een foto die is geplaatst door nina (@happy_acorn) op

10 reacties

  1. Mijn blauwe maandag was vorige week al. Hahaha! Ik kon wel heel moeilijk uit mijn bed komen vandaag, maar dat was meer omdat ik ver voor de wekker al een keer heel onrustig was wakker geworden. Leuk artikel. :)

  2. Mijn lievelings jurkje is lichtblauw, kan met hakken of sneakers, maar kan helaas echt alleen in de zomer. Heel leuk dat je iedere dag van deze week een kleurtje gaat geven, ik ben benieuwd!

  3. Dus omdat ik vanochtend jouw blog over vrolijke stippeltjesjurkjes las heb ik nu mijn vrolijke bloemetjesjurkje aan terwijl het eigenlijk een zomerjurkje is. En vrolijk dat ik ervan word! :) (Wel met een gebreide trui erover, dat dan weer wel. Het is toch januari.) Ik ben benieuwd naar de glitters :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »