Colorful acorn: gouden zaterdag

happy acorn haken crochet goud haarband slinger

Graag had ik vandaag mijn gouden jurk aangetrokken om te vieren dat het gouden zaterdag is, maar helaas, die heb ik niet. Dus dan maar wat anders: een gouden haarbandje! En dat brengt me meteen bij het volgende: haken. Soms heb ik namelijk gewoon zin om wat te haken, maar ben ik even niet in de stemming voor een ingewikkeld nieuw patroon (want zo goed kan ik het nou ook weer niet). Dus mijn nieuwste hobby is haarbandjes haken. Of eigenlijk zijn het gewoon een soort minislingertjes. En dat vind ik dan weer extra leuk, want ik ben dol op slingers. En hoe kun je nee zeggen tegen slingers in je haar?

happy acorn haken crochet goud haarband slinger

Er zijn natuurlijk duizend verschillende manieren om zo’n slingertje te maken, nog afgezien van alle mogelijke kleuren. Ik heb er inmiddels een paar op internet gevonden, een paar in mijn lievelingsboek en een paar zelf bedacht. Als ik die allemaal hier zou willen uitleggen, wordt het een veel te lang verhaal, want volgens mij ben ik niet zo goed in haakwerkjes duidelijk uitleggen. Maar om jullie nu allemaal jaloers te maken en vervolgens niet te vertellen hoe het moet, da’s ook weer zo wat. Dus ik doe mijn best om één tutorial te maken, en voor de rest verwijs ik je door. Oké?

Gaan we dan:

happy acorn haken crochet goud haarband slinger happy acorn haken crochet goud haarband slinger happy acorn haken crochet goud haarband slinger happy acorn haken crochet goud haarband slinger happy acorn haken crochet goud haarband slinger happy acorn haken crochet goud haarband slinger happy acorn haken crochet goud haarband slinger happy acorn haken crochet goud haarband slinger happy acorn haken crochet goud haarband slingerhappy acorn haken crochet goud haarband slinger

Klaar!

happy acorn haken crochet goud haarband slinger

Mocht je toch liever een ander slingertje willen, kijk dan even op pagina 89 van het boek Vive La Vie van Ingrid van Willenswaard. Daar vind je ook een tutorial voor het gele bandje hierboven. En hier vond ik nog een stappenplan voor een slingertje met kleine bolletjes. Of verzin er zelf eentje! :)

Veel haakplezier op deze gouden zaterdag!

PS Ben je al een eeuwigheid op zoek naar gouddraad, maar kun je het nergens vinden? Ik kocht dit bolletje bij Zeeman. Ik gebruikte daarbij een haaknaald 4.
PSPS Sorry voor iedereen die nog nooit gehaakt heeft en daarom niks van bovenstaande tutorial snapt, met al die gekke haaktermen. Dat had ik eerst nou ook altijd, dus ik weet hoe het voelt. Maar een tijdje geleden zat er bij Flow een basishandboekje haken, waar alle basissteken in uitgelegd staan. Sindsdien zoek ik zo’n term gewoon op en na een tijdje krijg je het dan vanzelf onder de knie. Mocht je dat boekje niet hebben, dan werkt Google natuurlijk ook. Of YouTube, daar staan zoveel instructiefilmpjes op, ook voor de basissteken :)

happy acorn haken crochet goud haarband slinger

11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »