Koffie in de kelder

happy acorn koffie

Al die drukte in m’n gewone (offline) leventje zorgde voor wat vertraging bij deze koffietentjespost. Maar geduld is een schone zaak, dus hier is ‘ie dan eindelijk. (: Ik ging speciaal voor jullie – oké, niet helemaal speciaal voor jullie, maar toch – naar Utrecht om daar een bijzonder leuk koffietentje te testen!

Naam: De Bakkerswinkel
Adres: Wittevrouwenstraat 2, Utrecht.
Bestaat sinds: 2001
Website: www.debakkerswinkel.nl/utrecht

happy acorn koffie

Koffie

Oh oh oh, de koffie was superlekker hier! Vijf eikeltjes! Hij was gewoon zo lekker romig en mild, maar wel koffie-achtig en alle andere fijne dingen die je kunt bedenken. Ik was er stiekem al een keer eerder geweest en toen had ik latte macchiato en die was óók heel lekker :)

happy acorn koffie

happy acorn koffie

Sfeer

Nee, ik ga heus niet voor alles vijf eikeltjes geven. Maar voor de sfeer wel. Want het was ontzettend leuk en knus en sfeervol en gezellig :) Ik werd er echt heel blij van! Het is al heel lang een bakkerij, maar sinds het een café is, zijn alle kelders omgebouwd tot zitplekken en er zijn allemaal verschillende zaaltjes en gangetjes. Het is een beetje een doolhof met allerlei trappetjes en afstapjes, maar dat maakt het juist bijzonder :) En veel vintage dingetjes en meubels, dat is ook leuk. En wat óók heel leuk is, maar dat hoort ook een beetje bij het volgende puntje, is dat het aan de gracht zit. Tenminste, niet de begane grond, maar de kelders. Die lopen gewoon onder de straat door. Dus als je naar beneden loopt, verwacht je in een of ander donker zaaltje te komen, maar het is er juist best wel licht, omdat er een raam aan de zijkant van de gracht zit. En als je dan bij het raam zit, kijk je zo uit op het water :) Oké, ik kan het niet zo goed uitleggen misschien, maar je ziet het wel op de foto’s.

happy acorn koffie

Onthoud dit raam! (:

happy acorn koffie

happy acorn koffie

happy acorn koffie

Kijk dan, zomaar een sneaky gangetje met nóg een leuk zaaltje! (En een hertje!)

Locatie

Nou ja, hier hoort dus eigenlijk dat aan-de-grachtverhaal. En verder.. is het dus in Utrecht, dat vind ik best positief, want dan hoeft geen enkele (Nederlandse) bloglezer naar de andere kant van het land te reizen om dit tentje te testen. Helaas zit het niet extreem dicht bij het station, het is ruim een kwartier lopen (vanaf het Neude de Voorstraat in en dan de hele tijd rechtdoor, dan kom je er vanzelf). Ik zeg: vier eikeltjes voor de locatie.

happy acorn koffie

Hier is dat raam dat je net van binnenuit zag. Leuk toch? (:

Prijs

Voor de prijs deel ik drie eikeltjes uit. € 2,60 voor een cappuccino is redelijk gemiddeld. Ik moet zeggen dat ik de taartjes wel aan de dure kant vond: we betaalden ruim vier euro voor een stukje taart.. Maar oké, het was wel heeul lekker, dat wel (:

happy acorn koffie

Conclusie

Als je een keer in Utrecht bent, is dit zaakje zeker de moeite waard. De mooie inrichting en de goede kwaliteit koffie en taart maken het stukje dat je ervoor moet lopen helemaal goed. Dat is ook wel terug te zien in de eindscore :)

happy acornhappy acornhappy acornhappy acornhappy acorn

happy acorn koffie

happy acorn koffie

11 reacties

  1. Woehoooo Nina, de Bakkerswinkel is zó leuk! In Amsterdam heb je er ook een paar én ze hebben inderdaad heerlijke kerk (en duur ja). In Amsterdam heb je ook een kleine en die is ook zo gezellig. X

  2. Jaaaaa, de Bakkerswinkel is idd heel leuk. Gruwelijke taarten en koekjes daar!

    Een stukje terug in de straat (dichterbij het centrum) zit ook een echte aanrader: The Village Coffee & More. Heel lekkere koffies geschonken door stoere hipster-mannen in een Berlijn-achtig tentje met goede muziek. Ook een bezoekje waard dus :-) (Mijn persoonlijke favoriet hier in Utrecht)

    • hihi, misschien moet ik die dan toch maar eens proberen! Toen ik de eerste keer naar de Bakkerwinkel ging, liepen we eerst bij the Village naar binnen, maar het was heel vol en we zagen geen plekje, alleen maar enge mannen met baarden… traliela, haha. Dus toen zijn we maar weer verder gelopen ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »