De Grote Koffietentjes Top Elf

Ja, dit vraagt om trommelgeroffel. Maar nog even geduld, ik moet eerst nog wat zeggen. Als je m’n blog wat langer volgt (of niet), weet je misschien dat ik elke twee weken een koffiezaakje test. En daar dan hier een verhaaltje over schrijf, mijn mening over geef en eikeltjes bij uitdeel enzo. Nu had ik laatst tien koffietentjes getest en het leek me zo leuk om dan een top tien te maken. Dat lijkt me nog steeds heel leuk, maar omdat ik afgelopen vrijdag alweer de elfde koffietentjestestpost (handig woord) heb geplaatst, wordt het een top elf. En ik deel zelfs nog een eervolle vermelding uit. Echt hoor, lees maar verder.

happy acorn

De Grote Koffietentjes Top Elf

1. 30ml, Utrecht
2./3. Black & Bloom, Groningen en KEEK, Utrecht
4. Dwaze Zaken, Amsterdam
5. Bakkerscafé, Groningen
6. CafféPranzo, Assen
7. Bagels & Beans, Groningen
8. Proefiz, Assen
9. De Buurman, Assen
10. Goud Heerlijk, Groningen
11. La Place, Assen

 

Wau, twee zaakjes uit de top drie zitten in Utrecht. Blijkbaar is Utrecht the place to be. Nou ja, gelukkig ook eentje lekker in Groningen. En ze hadden me bijna overtuigd met hun naam, maar La Place blijkt niet the place to be te zijn.

De Top Drie

Waarom moest je ook alweer naar KEEK?
KEEK (Kunst En Eerlijke Koffie) is vooral heel sfeervol. Niet sfeervol op een superstylish sjieke manier, maar meer sfeervol op een kneuterige manier. Waardoor het er niet zo gelikt en strak uitziet, maar waardoor je wel ziet dat er aan elk detail aandacht is besteed. Daar houd ik van, en niet zo’n beetje ook. En ik houd ook van kunst en dat hangt er ook: elke zes weken een andere expositie aan de muur. En ze werken alleen met biologische/streek-/ecologische producten, of hoe je dat maar moet noemen. En oh, alleen al voor de theedoos (wat geen theedoos is) moet je erheen (:

happy acorn koffie

En wat was er dan zo leuk aan Black & Bloom?
Ben je dat nu al vergeten? Ik schreef er vorige week nog over. Maar vooruit, ik zal het nog even kort vertellen. De eigenaar van B&B maakt zijn koffie met zoveel passie, kennis, filosofie en liefde dat je wel móet genieten van deze koffie. Plus een mooie fijne chille inrichting en grandioos lekkere koeken, gebakken door zijn vriendin (de koek, niet de inrichting). Trouwens, het lijkt nu misschien wel of B&B op twee staat en KEEK op drie, maar dat kan natuurlijk net zo goed andersom zijn. Ze delen hun plekjes, want ze hadden dezelfde score.

happy acorn

En waarom staat 30ml op de eerste plek?
Omdat die als beste uit de test kwam natuurlijk. En verder: omdat de koffie écht lekker is. En veel, je bent daar niet zomaar weg! Eigenlijk lijken 30ml en Black & Bloom best op elkaar. Allebei wit/zwart/houten inrichting en logo, allebei een hip krijtbord buiten en allebei overheerlijke koek. Nog een extra pluspuntje van 30ml: ze gebruiken hetzelfde lettertype als wij in onze trouwkaart hebben gebruikt, muhaha (:

happy acorn

Zo kan het ook

Hou je nou wél van lekkere koffie, maar kan de sfeer je niks schelen? Of wil jij gewoon de allergoedkoopste cappucino? Dan hier nog even de winnaars per geteste categorie:

happy acorn Voor de beste koffie ga je naar Black & Bloom.
happy acorn De fijnste sfeer (en leukste inrichting, goede service etc.) vind je bij KEEK.
happy acorn Dwaze Zaken en 30ml hebben de beste plek. Zij kregen allebei vijf eikeltjes voor hun fijne locatie.
happy acorn Veel zaakjes kregen vier eikels voor de prijs. Maar de allergoedkoopste was KEEK, waar ik € 2,20 betaalde voor een normale cappuccino.

De Eervolle Vermelding

Sorry, ik wil één zaakje gewoon nog even noemen. Hij is precies in het midden geëindigd op de ranglijst, maar ik ben wel heeul blij dat ‘ie er is. CafféPranzo. Ik denk dat dit ook het tentje is waar ik het vaakst ben geweest. Ook soms in mijn eentje, als ik gewoon even wat rust en chillheid kan gebruiken. En ik bedoel, het is in Assen, het ziet er allemaal mooi en gezellig uit en de kwaliteit is gewoon goed. En toen ik liet weten dat ik over hen had geblogd, mocht ik een blikje chai lattepoeder uitzoeken. Zo lief :) Dus zij krijgen de Eervolle Vermelding.

happy acorn caffépranzo

hihi, met m’n Happy Acorn-ring (:

Nou, tot zover de ranking. Omdat mijn koffietentjes-to-go-list nog niet leeg is, blijf ik voorlopig gewoon doorgaan met testen. Mocht je een keertje mee willen, mail me dan even (koffiedates zijn altijd goed). Of ken jij een koffietentje dat nóg leuker en beter en lekkerder is dan 30ml, laat het me dan ook even weten (:

PS De laatste tijd zie ik vaak bij bloggers dat ze gesponsord worden en bladiebla. Niks mis mee natuurlijk, maar voor de duidelijkheid: m’n koffieposts zijn niet gesponsord. (Joh, ik durf dat niet eens te vragen, ik vind het al eng om foto’s te nemen als ik aan het testen ben.)

8 reacties

  1. Leuk om te lezen, zoals al je koffietentjestestposts! (ik vind het een geniaal woord, wel lastig om te typen)
    Ik hou me aanbevolen om een keer een koffiezaakje te testen! Alleen dan wel in de buurt van Utrecht (daar studeer ik) of Rotterdam (daaronder ergens woon ik) :)

  2. Wat leuk Nina om er een overzicht van te maken. Hahahaha, je gifje is echt zo leuk! Ik ben wel echt super benieuwd naar 30 ML, lijkt me echt een leuke plek. Ik wil ook echt eens naar Dwaze Zaken want bij zo’n goede beoordeling maak je me nieuwsgierig :)

  3. Haha, dat filmpje bovenaan, briljant! Verder inspireert je blog om miss ook een 30ML in Utrecht uit te proberen. Vrijdag misschien?;-)

    XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »