December was de maand van…

Ja, het is wel een momentje hè, die laatste dag van het jaar? Ik kan er van alles over zeggen, maar voor nu beperk ik me tot een overzichtje van deze laatste maand. Het was een maand vol licht en donker. Lees maar mee.

December was de maand van…

o Werk aan de webshop en een fijne spoedklus

Ik vind december vaak wat lastig te voorspellen qua werk, want in de webshop kan het zomaar heel druk zijn en door alle feestdagen heb ik zelf soms wat minder energie. Dus de laatste jaren probeer ik mijn agenda redelijk leeg te houden, en zie ik vanzelf wat er op mijn pad komt. En dit jaar was dat onder andere een hele leuke lastminute-opdracht voor World Vision. Ik mocht een envelop- en kaartontwerp maken voor een feestpakketje, dat verstuurd wordt naar nieuwe sponsoren. En dat was leuk, ondanks dat er veel tijdsdruk op zat. Kijk, hier spotte ik alvast een van de kaartjes!

Daarnaast was het in de webshop gezellig druk met bestellingen. Zo leuk om te zien dat er veel mensen gebruik maken van de winteractie, en ik vind het altijd een fijn rustgevend klusje om alles mooi in te pakken (en er keivrolijke postzegels op te plakken, hihi).

In de tijd die ik over had liet ik posters drukken van drie van mijn kaartontwerpen. Drie nieuwe A4-posters dus, die inmiddels in de webshop staan. Ik vind ze alvast leuk :-)

o Lichte en hele donkere dagen

Er waren een aantal hele lichte dagen in december. Dagen die voorbij vlogen, die vanzelf leken te gaan, waarop ik goed in m’n vel zat. December is altijd zo’n maand vol sociale feestactiviteiten, en voor het eerst in jaren ging juist die drukte eigenlijk heel smooth :-) Met veel dank aan mindfulness, want door alles wat ik daar geleerd heb, raak ik nu minder snel overprikkeld. Superfijn.

En dan waren er die andere dagen. De sombere, donkere dagen. Ik schreef er vorige maand al over, want in november waren ze goed vertegenwoordigd. Maar in de afgelopen maand was het heftiger, dieper, donkerder dan ooit. Die dagen voelen nog te vers om er hier uitgebreid over te schrijven. Inmiddels is het allemaal weer wat kalmer en lichter, en gelukkig ben ik niet alleen. Dus het is oké, blijkbaar is dit ook deel van de route. (Dat is niet echt te zien als ik er middenin zit, maar nu, met iets meer afstand, denk ik dat inderdaad.)

o Lieve mensen en mooie gesprekken

Ja, die waren er ook. Kleine neefjes en nichtjes (piepklein en iets minder klein). Een man die de Award voor de Meest Supportive Husband Ever verdient (hij maakt ook nog grappige grapjes én maakt koffie voor me, ik kan het ook niet helpen). Vriendinnen die zeggen dat alles oké is en inspirerende dingen appen. En zelfs via instagram had ik een paar bijzonder mooie gesprekken. O, en post! Ik kreeg lieve post deze maand. Ik moet me inhouden om niet iets klefs over lichtpuntjes te zeggen, maar check al die sterren in de tekening hierboven. Lijkt er aardig op.

o Kleine fijne momenten

Sinterklaas gaf ons de nieuwe LP van Coldplay en och och och, zó goed. Het is een beetje gek om te zeggen dat dat een van de hoogtepunten van mijn maand was, maar ik denk dat het toch zo is. Het is zo’n album waarvoor je de tijd moet nemen. Het liefst een langzame zaterdagochtend waarop je niks anders doet dan zitten en luisteren, door het boekje bladeren en je verwonderen over alles wat er langskomt. Laatst hoorde ik iemand zeggen ‘voedsel voor de ziel’ en dat lijkt me hiervoor een perfecte beschrijving. Ik vind het sowieso prachtig dat ze vanwege milieuredenen hebben besloten om niet te touren, maar in plaats daarvan het nieuwe album de wereld in hebben geslingerd met twee live youtubevideo’s waarop ze het hele album spelen, vanaf het dak van een gebouw in Jordanië. Ga kijken.

O, ik noemde dit kopje kleine fijne momenten hè? Meervoud inderdaad. Want ik stak ook kaarsjes aan. Ging hardlopen. Las dit gedicht. Dronk koffie. Luisterde naar Stef Bos. Droeg mijn nieuwe tuinbroek. Wandelde heel lang en ver. En meer van dat soort dingen.

En nu zijn we hier. Op het randje van 2019. Vanavond blik ik nog even terug op de rest van het jaar, samen met Floris en een vriendin. Dat jaar, het was me er eentje. Een bijzondere wervelwind. Ik ben benieuwd waar die wind verder heen gaat waaien. Maar nu is het tijd voor oliebollen, sterretjes en bubbels. Dankjewel weer voor het lezen, ik wens je alle goeds. X

9 reacties

  1. Mooi Nina. Donkere dagen, lichte dagen, vreugde, diep verdriet, verwarming, verrukking. Alles hoort erbij en alles gaat ook weer over. Gelukkig.

    Dat gedichtje meteen naar een vriendin doorgestuurd die het moeilijk heeft. En je nieuwe keep going, keep growing postertje staat op het verlanglijstje voor januari! :-)

    Fijne jaarwisseling!!

    • Dankjewel Marijke :) Helemaal waar. En hihi, ik moest glimlachen om verwarming. Die hoorde er zeker bij de afgelopen maand. Vrede en alle goeds gewenst voor jou en Sander in het nieuwe jaar! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »