December was de maand van…

Hoi! Het was je vast niet ontgaan: december is bijna voorbij. Terwijl ik dit typ zit ik in een klein lief huisje in Antwerpen om samen met Floris het jaar af te sluiten :-) Maar vooruit, nog heel eventjes terugblikken op de afgelopen maand.

December was de maand van…

o Een fijne balans tussen werk en rust

Yes, ik had deze maand expres mijn agenda niet helemaal vol gepland (en dus iets vaker nee gezegd tegen opdrachten), om even een beetje te kunnen opladen. Dus ik werkte best veel dagen thuis, zodat ik mijn ochtendwandeling niet per se in het donker hoefde te doen en zodat ik mijn werk wat makkelijker kon afwisselen met andere fijne dingen. Uiteindelijk nam ik zelfs nog twee spoedklusjes aan, omdat ik daar zomaar ineens ruimte en tijd voor had. Ja, dat was fijn :-)

o Winterdipje

Iets minder fijn was de winterdip die weer terugkwam, waardoor ik me niet helemaal mezelf voelde. Alles voelde wat grijzer dan normaal, en ook nu gaat het nog steeds een beetje met ups en downs. Gelukkig worden de dagen weer vanzelf langer.

o Me verliezen (en weer vinden) in muziek

En er was muziek. Ik houd altijd van muziek, maar deze maand werd me weer duidelijk weer hoe krachtig en mooi en heerlijk en bijzonder het is. Ik genoot van mijn playlistje met kerstmuziek en ik ontdekte een nieuw album dat me steeds als ik het luisterde, helemaal in beslag nam. En met de band waarin ik zing bereidden we ons voor op de kerkdiensten met Kerst en ook daar werd ik heel gelukkig van. We zongen een van mijn allerfavorietste kerstliedjes en het was een feestje om de solo ervan te zingen, en minstens net zo’n feestje om de anderen tweede, derde en vierde stemmen te horen zingen. Net een engelenkoortje (en soms was de tekst la la la en soms is dat precies wat ik het allerleukst vind) :-)

muziek ninamaakt

o Thuis aan de keukentafel werken

Een beetje gek misschien, maar ondanks dat ik (naast mijn werkplek in Groningen) thuis een heerlijke werkkamer heb met veel daglicht, zat ik deze maand toch het meest aan de keukentafel te werken. Lekker in de buurt van Frits en met kopjes koffie en thee op loopafstand :-)

knus winter ninamaakt

o Elke dag eventjes yoga

En eindelijk begon ik weer met yoga. Ik startte de dertigdagenchallenge van Yoga With Adriene, want dat motiveerde me meteen om het een poosje vol te houden. Frits vindt yoga ook leuk, hij komt altijd nieuwsgierig aanhupsen om aan het matje te snuffelen, me te kietelen of per ongeluk expres onder me te gaan zitten. Verder vond ik het vooral fijn om iets minder een hark te worden en elke dag mijn hoofd even pauze te geven.

yoga ninamaakt adriene frits konijn

o Stil staan bij de kleine fijne dingen

Als ik zo op de hele maand uitzoom was december niet mijn beste maand, dus in plaats van uit te zoomen, bleef ik zoveel mogelijk bij het hier en nu. En dat was meestal precies genoeg. :-) Inderdaad, yoga en muziek en Frits en kopjes koffie hielpen me daarbij. En o ja, nog zoiets: het nieuwe boek van Paulien Cornelisse, Taal voor de leuk. Ik kon me geen beter boek wensen, het was de perfecte tegenhanger voor dat sombere gedoe. Dus ik las en lachte en las en lachte, moest regelmatig huilen van het lachen en dan las ik het voor aan Floris en hij vond het lang niet zo grappig als ik, dus dan lachte ik gewoon voor twee :-)

ninamaakt paulien cornelisse taal voor de leuk boek

Zo, dat was december. En nu ga ik gauw verder van dit sfeervolle huisje genieten en met Floris ons hoofdgerecht koken (en eten natuurlijk) :-) Morgen begint er een nieuwe maand en yes, ook een nieuw jaar! Ik geloof dat ik er wel zin in heb. Voor januari hoop ik in ieder geval op veel zonlicht en een opgeruimd gevoel :-) En voor nu: een fijne jaarwisseling gewenst!

10 reacties

  1. Wat heb je je maand weer mooi beschreven. Prachtige laatste tekening ook! En om de tekening met Frits onder je yoga pose moest ik hard lachen, geniaal gezicht! X

  2. Aaah ik vind het zo lief dat Frits bij je komt snuffelen met de yoga! Ik heb zelf ook wat moeite met de donkere dagen. Ik hoop dat het snel weer beter wordt nu de dagen weer langer worden. Fijn in ieder geval dat je wat meer tijd nam, heerlijk! Op een fijn 2019!

  3. Gelukkig Nieuwjaar Nina! :)
    Ik heb gelijk het album even opgezocht waar je naar linkte, want ik vind vaak dezelfde muziek als jij ook erg leuk. Dit is ook weer prachtig zeg, bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »