December was de maand van…

Hoi nieuw jaar! We zijn per ongeluk al helemaal in 2018 en nu wilde ik nog even terugblikken op de afgelopen maand. Ben ik te laat? Nou ja, ach, zo gaan die dingen soms. Ik houd het kort dit keer :-)

December was de maand van…

happy acorn december

o Een inpakfabriekje in mijn werkkamer

Yes, de bestellingen gingen weer vrolijk de deur uit in december. Veel klanten bestelden meteen een heel stapeltje kaarten tegelijk, dus dat was leuk :-) En omdat in het nieuwe jaar de postzegelprijs weer omhoog zou gaan, liet ik nog gauw een paar honderd eigen postzegels drukken. Werd ik ook blij van, en de klanten ook!

ninamaakt happy acorn

o Sterrenhemels (met en zonder engelen) :-)

Eén van de grootste nadelen van de winter vind ik dat het altijd zo vroeg donker is. Maar toch, zo’n donkerblauwe lucht heeft ook altijd wel weer wat moois, zeker in combinatie met lichtjes en sterren en de maan. En dat blijkt dan ook ineens weer uit in mijn werk, dan duiken er zomaar overal sterrenhemels op. Zal ik er gewoon een paar laten zien?

Kijk, het begon al met deze. Begin december was er een opdracht van de Illustratorren waarbij Nanda ons uitdaagde om vlakken papier te schilderen, daaruit vormen te knippen en die vervolgens om te zetten in een beeld dat met Sinterklaas te maken had. Behoorlijk uit mijn comfortzone, dus ik koos voor ‘Zie de maan schijnt door de bomen’. Ik was er per ongeluk veel te lang mee bezig, maar ik ben wel blij met het resultaat!

ninamaakt illustratorren december

Rond diezelfde tijd werkte ik aan een kaart op maat, in opdracht van een dirigent. Hij wilde al zijn koorleden verrassen met een bijzondere nieuwjaarskaart, en hij had mij gevraagd om die te ontwerpen. Zo’n leuke opdracht! De kaart zag er uiteindelijk zo uit:

ninamaakt arnold wienen

Bij de volgende opdracht van de Illustratorren gingen we met een kerstliedje aan de slag en kon ik het weer niet laten :-)

happy acorn illustratorren

En oja, als laatste: Sinterklaas gaf me sterrensokken! :-) Dat leek me een goede reden om nog meer sterretjes te tekenen:

ninamaakt random things I like

o Familiefeestelijkheden

Behalve donkerblauwe luchten had december ook best wel drukke weekenden. Twee keer Sinterklaas vieren, twee keer Kerst, en dan ook nog wat verjaardagen en andere feestjes. Wel heel leuk, want daardoor kon ik mijn piepkleine neefje bijna wekelijks zien, knutselen met mijn nichtje en bijkletsen met mijn ouders. Maar stiekem ook wel wat veel van het goede, want sociale dingen slurpen nu eenmaal altijd heel hard al mijn energie op. Dus na zoveel gezelligheid stortte ik soms ook een beetje in.

o Een klein beetje minder perfectionisme op instagram

Weet je nog die ene winterse maandag met heel veel sneeuw? Die was leuk! Bij mij tenminste. Vooral die avond, want toen besloot ik een uurtje door de sneeuw te banjeren en dat was zo heerlijk! Ondertussen luisterde ik naar deze podcast van Rob Bell, over dat telefoons soms best irritant en verslavend kunnen zijn. En dat was nogal herkenbaar, zeker omdat ik toen dus niet zoveel energie had (want hoi sociale decemberdingen) maar wel veel werk, en mijn telefoon me dan telkens nóg meer in een onrustig stresskipje veranderde.

Dus de volgende dag haalde ik mijn mailbox, instagram en facebook van mijn telefoon af. En o ja, ik besloot ook dat ik best iets minder krampachtig kon zijn in het bijhouden van mijn instagram. Want ik vind instagram en facebook echt superleuk en fijn (en goed voor m’n business, hoera!), maar soms laat ik me er iets te veel door leiden, en moet ik van alles van mezelf, terwijl dat eigenlijk helemaal niet moet. Even een stapje terug was precies wat ik nodig had in december, want het beviel keigoed :-)

ninamaakt happy acorn

En nu is het 2018 en neem ik dat stapje terug op mijn telefoon gewoon mee. Net als mijn sterrensokken. Ja, december was leuk, maar stiekem ben ik ook blij dat het nu januari is. Want hopelijk brengt deze maand iets meer rust en regelmaat met zich mee. Dan zien we daarna wel weer verder hoe het jaar zich ontvouwt. :-) Proost!

11 reacties

  1. Die nieuwjaarskaart voor het koor is zooo mooi gelukt! Ik zou daar echt even vijf minuten naar kijken als ik ‘m zou ontvangen denk ik, wauw. Gelukkig 2018 Nina, ik hoop dat het een mooi jaar wordt voor jou en je bedrijf en de mensen om je heen :)

    • Hahaha, dat vleugelbeest is een haan! Ik zag een filmpje van iemand op Instagram waarbij de haan op de slee was gesprongen en zij die voorttrok. Daar werd ik zo blij van dat ik het wel moest tekenen :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »