December was de maand van…

Zo. 2017 mag dan al wel begonnen zijn, maar een kleine terugblik op de laatste maand kan toch nog best? Anders heb ik die collage helemaal voor niks gemaakt en dat zou jammer zijn. Bovendien heb ik net nog een trommeltje oliebollen van mijn ouders in ontvangst mogen nemen, dus met dat decembergevoel zit het ook wel goed. :-)

December was de maand van…

happy acorn instagram december ninamaakt

 Grootsheid in het kleine vinden, licht in het donker en warmte in de kou

Het klinkt wellicht wat sentimenteel, cliché en kerstig, maar toch stond mijn maand best wel in het teken van de dingen hierboven. Soms heb je zo’n drukke december dat je de hele maand vooral bezig bent met je agenda bij te houden, en dan is het op de 25e ineens – floep! – Kerst. Maar voor de verandering had ik dat dit keer niet :-) Dus was mijn hoofd de hele maand in kerstsferen en ik dacht best veel na over wat Kerst voor mij betekent. En ik ben niet zo’n wintermens, dus focussen op Licht en Warmte en Hoop was heel fijn :-)

happy acorn ninamaakt winter december

◦ Kerstliedjes

Ik houd van muziek, dat wist je misschien al. Ik houd ook van Kerst. Maar ik houd niet van alle typische radiokerstliedjes. En al die traditionele christmas carols zijn ook niet helemaal mijn ding. Maar waar ik wel van houd: traditionele kerstliedjes in een nieuw jasje en mooie nieuwe rustige liedjes over Kerst en al die dingen van het vorige puntje. Dus die luisterde ik. Deze afspeellijst stond de hele maand op repeat. Tijdens het inpakken van bestellingen, tijdens het wandelen, tijdens het eten koken, eigenlijk tijdens alles.

En o ja, ik zong zelf ook veel kerstliedjes. Op kerstavond zong ik in een koortje en op kerstochtend zong ik in de band. Tel daar zes repetities bij op en je hebt véél kerstmuziek. En een blije Nina. :-)

happy acorn starry skies

◦  Tijd doorbrengen met familie en vrienden

Het was niet eens echt expres, maar de laatste maand kwamen we best veel bij familie over de vloer. Sinterklaasjes vieren, verjaardag hier, even bijkletsen daar, dat soort dingen. En ook heel leuk: mijn vriendin uit Ierland (die stiekem gewoon Nederlands is) kwam zomaar ineens langs! Het was maar een flitsbezoekje, maar na acht maanden voelde een middagje bijkletsen best luxe :-)

happy acorn ninamaakt

◦ Nieuwe kleren met stippen en strepen

Soms heb je dat: dan heb je zin in nieuwe kleren, maar je hebt niet echt iets nodig. Dat had ik begin december. Gelukkig kon ik niet zo veel leuke dingen vinden die echt iets zouden toevoegen aan mijn garderobe, op één streepjesshirt na. Dus die kocht ik :-) Hij is keimakkelijk te combineren en elke keer als ik ‘m draag ben ik extra vrolijk, omdat ik ‘m zo leuk vind (vraag maar aan Floris). Hoera!

happy acorn random things i like

Voor Kerst had ik trouwens wél iets nieuws nodig, want bij het koortje moesten we in het zwartwit. Heel handig, want ik houd helemaal niet van zwartwit. Gelukkig vond ik in de kringloop (ik ga natuurlijk niet iets gloednieuws kopen als ik van plan ben het maar één keer te dragen) een zwart bloesje met witte stippen. En ha, ik vond ‘m stiekem nog leuk ook. Zo leuk dat ik ‘m een paar dagen later zomaar weer aantrok. Ach, heb je soms.

happy acorn december

O ja, ik kocht deze maand ook nog een gestreepte muts. Want we vierden oud & nieuw in Londen en ik had van tevoren niet echt bedacht dat het daar ook winter zou zijn, en dat stedentrips gelijk staan aan veel buiten zijn. We mochten maar miniweinig bagage mee, dus ik vond dat mijn sjaal, handschoenen en muts best thuis konden blijven. Koud!

Op dat soort momenten zijn mijn eerlijke-kleding-idealen altijd de grootste uitdaging, want het liefst koop ik dan gewoon voor twee euro een hippe sjaal én een muts én bijpassende wanten in de Primark. Met spijt als ik weer thuis ben, want sinds ik me een beetje verdiept heb in de kledingindustrie kan ik daar echt niet meer achter staan. Gelukkig vond ik een vrolijke streepjesmuts van Levi’s, die nog net kon voorkomen dat mijn oren eraf vroren. Niet het meest duurzame merk, maar geproduceerd in Italië, dus in ieder geval geen zielige onderbetaalde arbeiders. :-)

happy acorn mutsie

Zo, dat was mijn december! Januari is niet mijn meest favoriete maand (lente, kom gerust wat vroeger dit jaar!), maar ik heb zin in nieuwe projectjes en ideeën en dromen, en daar is deze nieuwe maand altijd perfect voor.

Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar zo wel, dan zou dit mijn voornemen voor het nieuwe jaar zijn: anderen inspireren door mezelf te zijn :-) Lekker zweverig en niet-smart geformuleerd, maar ach, ik zei toch dat ik niet aan goede voornemens deed?

happy acorn kerst december ninamaakt

12 reacties

  1. Dat bloesje is echt super leuk, die combinatie met die hoed ook te fijn! En de lente mag van mij ook best iets eerder beginnen dit jaar, mijn hoofd is al aan het warmlopen voor alles wat ik wil doen, maar echt de stappen nemen vind ik altijd lastig als het zo donker en guur is. Hopelijk komt de zon snel weer wat vaker voorbij.

    • Thanks! Jaa, beetje jammer dat ik de hoed diezelfde dag nog bij de Ikea liet liggen, dus die is nu kwijt :-( Maar ach, goede smoes om op zoek te gaan naar een leuk nieuw exemplaar ;-) En yes, laat die lente maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »