diy: boomstamschilderijtje!

happy acorn

Laatst zat ik lekker in m’n pyjama m’n ontbijtje te eten, liepen er ineens allemaal oranje meneertjes voor ons huis heen en weer! Dat duurde ongeveer de hele ochtend, want de struiken en bomen tegenover ons huis werden flink onder handen genomen. Als je nu uit m’n raam kijkt zou je denken, welke struiken? Zo erg werden ze dus onder handen genomen. De dagen erna hadden we bergen takken als uitzicht, totdat er weer oranje meneertjes kwamen die ze in de takkenversnippermachine stopten.

Sorry, ik dwaal een beetje af. Wat ik wilde zeggen: door al die gesnoeide takken leek het me leuk om een boomstamschilderijtje te maken! Ik had een eeuw geleden deze post gezien en toen dacht ik, wauw wat leuk als je dat kan maken. En nu dacht ik, hee, misschien kan ik dat eigenlijk wel. Dus nina pakte een verdwaalde dikke tak (die per ongeluk niet in de takkenversnippermachine was gegaan) en ging aan de slag! :)

happy acorn

Behalve de dikke tak, raapte ik ook nog een houtzaag, schuurpapier en wat teken- en schilderspulletjes bij elkaar. En toen begon het lastigste: een mooi recht plakje afzagen (he bah, een plakje tak, dat klinkt vies!). Floris had gezegd dat we best een goede houtzaag hadden, en dat het vast wel moest lukken. En ja, natuurlijk lukte het! Het duurde wel ruim twintig minuten, maar dat wijt ik aan het ontbreken van een bankschroefvastzetding waardoor ik de tak met m’n been moest tegenhouden, terwijl ik op de grond zat te zagen. Ja. Niet zo handig he. Maar goed, mocht je dit ook willen doen, dan kun je het vast sneller dan ik. Verder zeggen de foto’s denk ik genoeg. Ze worden groter als je erop klikt, hoezee.

happy acorn

happy acorn

happy acorn

happy acorn

happy acorn

happy acorn

happy acorn

happy acorn

happy acorn

En kijk ‘m stralen daar op het vrolijke stukje muur. Ik koos trouwens voor een klein groen sprietje, omdat die me eraan herinnert dat alle grote dingen klein beginnen (zoals ik hier schreef en tekende)!

11 reacties

  1. Superleuk gedaan! Ik heb laatst van mijn oom boomstammen onderzetters gekregen en het lijkt me zo leuk om er ook zoiets mee te doen. Alleen had ik steeds niet de juiste stiften/verf. Maar jij hebt me echt enthousiast gemaakt! Supermooi gedaan.

  2. Pingback: boomstamschilderijtje – tak, inkt, waterverf – februari 2014 | ninamaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »