Knutseltijd: verven met mais

Hoezee, ik heb weer geknutseld! Een schilderprojectje dit keer. En ik vond het zo grappig om te doen dat ik het niet zo goed voor me kan houden. Want ik ging verven met mais! :)

Wat?

happy acorn diy

Ja, dat. Kijk maar mee. Het is supersimpel en grappig, je krijgt er alleen een beetje vieze handen van. En nou ja, er zijn ergere dingen, dacht ik zo.

Dit heb je nodig:

happy acorn

Als je alles hebt verzameld, meng je een mooi kleurtje verf en smeer je de maïskolf ermee onder. Het hoeft niet heel netjes en precies, maar zorg dat overal een beetje verf zit.

happy acorn

Vervolgens rol je de maïskolf over het papier, en voilà, een leuk patroontje op je papier! :)

happy acorn diy

Experimenteer een beetje wat je leuk vindt – veel of weinig verf, één keertje of heel vaak rollen, verschillende kleuren verf, et cetera. Alles kan en mag :) En let een beetje op dat de maiskolf niet van tafel rolt, want als hij eenmaal de smaak te pakken heeft..

happy acorn diy

Als het droog is kun je er nog dingen bij tekenen, dan is het een vrolijk achtergrondje. Of je laat het gewoon zo, want dat is ook mooi. (Ik maakte een kraamcadeautje voor een meisje, vandaar al dat roze.)

happy acorn diy

O, de olifant is gewoon egaal roze hoor, dat gekke patroontje is van m’n broek die weerspiegelt in het glas..

Veel verfplezier!

12 reacties

    • ahh, dat zou wel superleuk zijn, maar ook duizend veel werk volgens mij! eigenlijk zouden ze dan een roller uit moeten vinden met een maiskolf ipv zo’n sponsje ;-)

  1. I was looking through some of your blog posts on this internet site and I conceive this web site is rattling informative ! Keep on posting . effeaebeaddg

  2. Pingback: Favoriete bloggers mei - Mamaliefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »