doe het lekker zelf! – sterretjesslinger

De meeste mensen die me kennen weten wel dat ik van knutselen houd. Lang, lang voordat pinterest bestond, en toen ik nog een ieniemininina was, speurde ik de bibliotheek af naar knutselboeken. Maar nu dus pinterest, olé. Knutselen is gewoon fijn. En zo ontstond vorig jaar de sterretjesslinger. Eerst hing ie een jaar boven m’n Nijmeegse bedje, inmiddels is hij verhuisd en hangt ie boven een oh zo burgerlijk tweepersoonsbed. Want wie wil er nu niet onder de sterrenhemel slapen?

sterretjes!

Wil je ook een sterretjesslinger? Stiekem is het supermakkelijk. Het enige wat je nodig hebt is dit:

dit heb je nodig

Dan teken je dus heeel veel sterretjes op die gele blaadjes, je knipt ze netjes uit en je lijmt ze elk aan een stukje touw van zo lang als je wilt. Die stukjes knoop je aan één heel lang touw et voilà: sterretjesslinger klaar en ophangen maar :) Ik deed trouwens steeds twee sterretjes op elkaar en daar plakte ik het touwtje tussen, zodat ze aan beide kanten leuk zijn :)

sterries

O ja, je kunt het ook anders doen. (Echt? Echt.) Als je geen zin hebt om duizend touwtjes aan elkaar te knopen, rijg je ze met een naald gewoon allemaal aan een dun draadje en zorg je dat tussen elk sterretje ongeveer evenveel ruimte zit. En weet je, eigenlijk kan het nog wel op duizend manieren. Sterretjes zijn sowieso leuk, dus maak er gewoon wat gezelligs van :) O nog één tip: hang ‘m eens boven de verwammering! Als ‘ie dan aan staat gaan ze door de hitte namelijk heel blij wiebelen :) Succes!

zo kan het ook en ik wil ook

4 reacties

  1. Whiii Ik heb de sterretjesslinger als kadeautje voor een leukerd gemaakt met een beetje m’n eigen touch (: maar wel (C)NINA (nee lees vooral geen China, maar Copyright Nina hihi)

  2. noo ik heb geen foto gemaakt :( en hij is al over de post ;)
    Maar ik heb de sterretjes gehaakt ipv papier, want ik vond het zo leuk dat ik er langer over wilde doen (: xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »