We dronken een kopje koffie bij Britta

happy acorn koffie

Ik was dus een eeuwigheid op vakantie en toen kwam ik terug, liep ik een rondje door Groningen, en guess what I saw? Drie nieuwe koffietentjes. Ik herhaal: drie nieuwe koffietentjes. Op een rijtje, ook dat nog. Ik had al een koffietentjes-die-ik-nog-moet-testen-lijstje, maar die is nu dus weer verlengd. Nog even en dan is het laatste blaadje van mijn notitieboekje vol. Ach, dan pak ik gewoon een leeg boekje en doop ik die om tot koffietentjes-die-ik-nog-moet-testen-notitieboekje.

Maar goed, nieuwe koffietentjes (slash lunchcafeetjes) in Groningen dus. We hebben er al eentje getest: Bij Britta, zo heet ‘ie. Samen met de beste medetester die er is, bracht ik een bezoekje. Ik zal de moraal van het verhaal nog niet verklappen, maar het was iets positiefs. Dus schroom niet om verder te lezen.

Naam: Bij Britta
Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 27, Groningen
Bestaat sinds: juli 2014
Website: www.facebook.com/bijbritta

happy acorn koffie

Koffie

Natuurlijk dronken we cappuccino, want mmmm ik hou van cappuccino. En gelukkig stelde Britta ons niet teleur. Of eigenlijk Anne, want zo heet de meneer die over de koffie gaat. En zijn vrouw Barbara gaat over de taarten, dan weet je dat ook meteen. (En voor het geval je je nu afvraagt waarom het Bij Britta heet: geen idee. Mocht je er een keer heen gaan, vraag het dan en laat het me even weten :)) Maar goed, de cappuccino van Anne, daar waren we gebleven. Die was dus hartstikke lekker. Het lepeltje bleef op het melkschuim liggen, dus dat was sowieso al goed. En de smaak was ook prima. Ik heb wel eens lekkerdere cappuccino gehad, maar er was eigenlijk niks mis mee. Van de vijf denkbeeldige eikeltjes deel ik er hiervoor drie en een half uit. O, en omdat er geen kopje ’taart’ is, zal ik dat ook maar even hier vermelden. Die was namelijk megaknetterssuperlekker. We kozen voor de Mississippi Mud Pie, een chocoladetaart die van binnen nog best wel zacht en klef is. Modderig zeg maar (aldus Anne). Oké, dat klinkt vies, maar dat was het dus niet. Mjammjammjam, ik krijg weer honger als ik er aan denk. O, en voor de vega(n)vrienden onder ons: ze hebben ook veganistische taarten. En volgens mij is dat best wel zeldzaam, dus dat vind ik ook wel een applausje waard.

happy acorn koffie

happy acorn koffie

Sfeer

Kijk, we liepen dus langs die drie nieuwe koffietentjes op een rij. En die andere twee zagen er ook best leuk uit hoor, maar voor zover we het van buiten konden zien, was deze gewoon het allergezelligst en leukst. En hoewel ik nog steeds niet zeker weet of ‘ie dat ook was (want ik ben nog niet bij de andere binnen geweest), kan ik niet anders dan heeeel veel eikeltjes uitdelen voor de sfeer. Vier en een half. Want oei oei oei, het was gewoon reuzegezellig! De inrichting was fijn kneuterig (hoera!) en vrolijk en kleurrijk. Denk fotolijstjes met uit-de-Flow-gescheurde-plaatjes aan de muur en je snapt het. En check dat konijn op de oven! Dan scoor je bij mij sowieso punten. En wacht, ik vergeet de theemuur nog. Ze hadden gewoon miljoen soorten verse thee. Aan een muur. Wat wil je nog meer? O, je ziet het wel op de foto :) En dan nog één ding dat ook heel erg bijdroeg aan de sfeer, of eigenlijk twee: de mensen zelf. Mevrouwtje Barbara die met haar taarten in de weer is en meneer Anne die uitgebreid verteld over van alles en nog wat terwijl hij de koffie serveert. Dat maakt het extra gezellig :)

happy acorn koffie

happy acorn koffie

happy acorn koffie

Locatie

Bij Britta ligt aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat in Groningen. Tja, wat kan ik daarover zeggen? Het is een kwartiertje lopen vanaf het station. En het is een heule gezellige straat met nog veel meer koffietentjes en wat hipsterwinkels en een universiteitsgebouw en gezelligheid. En als je van het station naar floris’ kantoor loopt, kom je er langs, dat is ook erg handig (:. Doe maar vier eikels.

happy acorn koffie

Prijs

Voor de cappuccino betaalden we € 2,50. Helemaal prima eigenlijk, want dat is redelijk gemiddeld volgens mij. Ook het formaat was vrij gemiddeld, niet groot, niet klein. Dus drie en halve eikels.

happy acorn koffie

Conclusie

Als we alles bij elkaar optellen en aftrekken en delen en gedoe, ziet de eindscore van Bij Britta er als volgt uit:

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn eikel

Oftewel: een reuzeleuk koffietentje, perfect om je dagje Groningen mee te beginnen, onderbreken of eindigen. Hoewel ik aan het eind van de dag niet aanraad, want dan zijn de lekkerste taarten misschien al op. Maar ik zou er gewoon even een kijkje nemen en sfeer proeven, want sfeer, dat is er wel :)

happy acorn koffie

happy acorn koffie

13 reacties

  1. Haha, WHAT?!, 3 nieuwe!!! Maar je hebt helemaal gelijk, het ziet er super tof uit! Die hoed staat je trouwens ook erg leuk! Op naar nog heel veel koffietentjes testen dan! Hartelijke groet voor jouw beste mede-koffietentjes-tester!

  2. Oh dit ziet er echt heel leuk uit :) Ik heb het idee dat ik, door hoe je schrijft, er een beetje bij was! En die taart. Die klinkt als eentje die ik wil. Maar dan ook echt WIL. Hihi.

  3. Oooh ik denk al drie weken elke keer als ik daarlangs loop “daar moet ik echt een keer heen!” Het ziet er zo gezellig uit :) wat leuk dat jij er bent geweest en dat het ook gezellig wás ^^ Nu wil ik er nog grager heen.. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »