Dwaze koffie

happy acorn koffie dwaze zakn

Afgelopen weekend was ik in Amsterdam. En daar moest natuurlijk koffie getest worden. Stiekem was ik al eens eerder in dit koffiezaakje geweest, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat onze bestemming was? Dwaze Zaken (en het Rijksmuseum, een cursus kunstjounalistiek en mijn schoonzus). Het is dat ik voor originele namen geen eikeltjes uitdeel, maar anders kregen ze die alvast :) Lees verder voor het verslag van ons dwaze bezoek.

Naam: Dwaze Zaken
Adres: Prins Hendrikkade 50, Amsterdam
Bestaat sinds: 2003
Website: www.dwazezaken.nl (daar komt ook het plaatje hierboven vandaan :))

Koffie

Jammer genoeg hadden we niet zo heel veel tijd (en was het heel druk), maar gelukkig hadden we precies genoeg tijd voor een cappuccino. Ik kan er veel over zeggen of ik kan er weinig over zeggen, maar het komt er op neer dat ‘ie gewoon goed was. Geen mooi figuurtje in het melkschuim (ben ik de enige die het jammer vindt als dat er niet is?), maar verder smaakte het reuzelekker, was het een prima hoeveelheid en hoor je mij niet klagen. Van de vijf imaginaire eikeltjes krijgt deze koffie er drie en een half.

happy acorn dwaze zaken koffie

Sfeer

Om een of andere reden vind ik de sfeer hier gewoon heel leuk. Bijzondere mozaïeken op de muur, sloophouten tafels, mooie glas-in-loodraampjes, ik word er wel blij van. Al die dingen maken het een uniek plekje in de stad. Zoals ik al noemde was het wel heel druk, en omdat het plafond zo hoog is, is het dan ook meteen best wel lawaaiig (ik denk tenminste dat het daaraan ligt). Maar goed, beter zo dan helemaal leeg. En wat misschien niet echt bij de sfeer hoort, maar wel heel leuk is: elke maandagavond is het Maffe Maandag en treedt er een bandje of singer-songwriter op! Voor € 6 heb je dan een warme maaltijd en mag je genieten van fijne muziekjes. Staat op m’n wishlist :). Oftewel, vier eikels voor de sfeer.

happy acorn dwaze zaken koffie

Locatie

Het café zit op een superhandige plek, namelijk (schuin) tegenover Amsterdam Centraal. Daar kan ik niet zoveel slechts over zeggen. Oja, één ding: jammer dat het zo ver van Assen is. Balenbalensuperbalen. Maar goed, ondanks dat: vijf blije eikeltjes.

happy acorn dwaze zaken koffie

Prijs

De prijs viel me alles mee. De cappuccino kost € 2,30. Niet echt veel toch, zeker als je bedenkt dat het op een megatoeristische plek zit enzo. Best fijn! Stiekem wilde ik trouwens ook wel de ‘Dwaze latte, met karamel en slagroom’ proberen, klinkt zo lekker! Dus die test ik de volgende keer :) Oh ja, de score nog. Ik zeg vier eikeltjes.

happy acorn koffie dwaze zaken

Conclusie

Kortom: ben je een keer in Amsterdam, ga hier dan zeker even heen. Een origineel en bijzonder plekje met goede koffie. Als je meer wilt weten over de achtergrond en visie van deze dwaze zaak en de eigenaar ervan, kijk dan even dit filmpje. Het maakte mij extra enthousiast over dit vrolijke café :)

En de eindscore is… (trommelgeroffel)…

 

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorneikeltjekleinachtste

 

happy acorn koffie dwaze zaken

Ja, ik weet het, ik lijk een beetje een koukleumpie. Dat was ik ook, want ik had eerst heel lang door Amsterdam gelopen omdat de trams een tijdje stil stonden, en daarna moesten we buiten zitten omdat er binnen geen plek was. Maar gelukkig kwam er snel een plekje vrij (:

5 reacties

    • hihi, goeie conclusie. stiekem vind ik het ook niet zo erg dat ik de komende maanden elke twee weken cursus in amsterdam heb, kan ik mooi alle leuke plekjes bezoeken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »