Eekhoorn zoekt werk

everything will be okay, heus!
source

Okee, ik geef het toe, ik ben geen eekhoorn. Maar ik zoek wel werk. Ik vond studeren al best een klusje, maar nu ik ben uitgestudeerd wordt het er eigenlijk niet echt makkelijker op. Want:

1Het is Crisis. Met een hoofdletter c. Mocht je het op het nieuws nog niet meegekregen hebben. Ik merk er eigenlijk niet echt iets van, behalve dan dat alle banen met een soort enorme stofzuiger opgezogen lijken te zijn.

2Het nadeel van net klaar zijn met je studie is.. dat je net klaar bent. En ik heb heus heel veel ervaring, maar toch vooral met studeren. En laat ik dat nu net niet meer hoeven (oké, ik heb ook wel wat ervaring met gek doen, in een studentenhuis wonen, een studentenvereniging besturen, etc.). Maar werkervaring in mijn sector: nee.

3En dit maakt het misschien nog wel het moeilijkst: ik weet niet hoe mijn droombaan eruit ziet. Want ik vond kunstgeschiedenis best wel leuk, maar ik vraag me ernstig af of ik me daar de rest van mijn leven mee bezig wil houden. Ik kan me dagen, nachten, jaren bezighouden met dat vraagstuk, maar ik ben er nog niet echt uit. En stel nou dat ik dat niet wil, wat wil ik dan wel?

Maar weet je? De toekomst is dan misschien wel een beetje (of heel erg) onzeker, het is zeker niet hopeloos. De afgelopen twee maanden ben ik tot de volgende conclusies gekomen. De wijze eekhoorn spreekt:

1Ook zonder werk kun je nuttig zijn. Als werkloze/werkzoekende ben je namelijk een van de weinigen die wél tijd heeft en niet altijd ‘nee, sorry, ik heb het te druk’ hoeft te zeggen. Het hoeft niet eens een heel groot vrijwilligersproject te zijn, maar kan ook in een commissie van een vereniging, of gewoon door af en toe eens een kopje thee te drinken met iemand in je omgeving die wel wat gezelligheid kan gebruiken. Al moet ik toegeven dat ik dit soort dingen nog niet altijd even makkelijk vind, omdat ik net verhuisd ben en hier nog niet echt een groot netwerk heb opgebouwd. (Maarmaarmaar, sinds gisteren zit ik in het bestuur van mijn koor, joechei :)) Maar goed, wat ik bedoel: ook dingen waar je geen geld voor krijgt kunnen nuttig zijn.

2Om maar even in het korte termijnstraatje te blijven: bedenk eens wat je allemaal voor leuks kunt doen in de tijd die je anders zou werken! Nee, ik ga niet extra sloom werk zoeken omdat thuis zitten nou zo leuk is, maar toch. Ineens heb je tijd om photoshop te leren, zelf koekjes te bakken, een blog te beginnen, de mooiste winkels in je stad van top tot teen te bekijken terwijl je niks nodig hebt, eikeltjes te zoeken in het bos, lieve kaartjes naar al je vriendinnen te sturen, en ga zo maar door. Krijg je al zin om werkloos te zijn?

3En de derde wijze eekhoornles: vertrouw! Ooit komt alles goed! (woo, tiep ‘everything is going to be okay’ in op Pinterest en je ziet zoveel lieve woorden dat je je de rest van de dag geen zorgen meer durft te maken :)) Nee maar echt, ik geloof dat er iemand daarboven is die daarvoor zorgt. En ik denk dat die het veel beter weet dan wij. Zo goed zelfs, dat ik me geen zorgen meer hoef te maken. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch zeker het proberen waard :)

Dus mocht je in dezelfde situatie zitten, knoop die bovenstaande quote goed in je oren en geniet van vandaag! :)

2 reacties

  1. Dit is echt een post die mij helpt vandaag! :) En kan me er helemaal in vinden. Denk dat ik hier ook maar eens wat over moet schrijven.. ben ik wel aan toe na vandaag haha. Zal uiteraard jou naam/blog benoemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »