Hé jij

Hé jij,

Vandaag mag je plezier hebben. Lachen, spelen, je laten gaan, het mag gewoon.
Vandaag mag je aanrommelen. Op allerlei manieren, zelfs emotioneel. Het hoeft niet, maar het is oké als het wel gebeurt. Als je je warrig voelt, het leven even niet snapt, het gevoel hebt dat je voor de zoveelste keer aan het ploeteren bent… het mag. 

Je mag dingen doen die beter zouden kunnen, die iemand anders anders zou doen. Je mag woorden spreken die een ander anders zou hebben geformuleerd, je mag keuzes maken die een ander niet had gemaakt. Je mag een punt maken van dingen waar een ander geen punt van zou maken.

Jij bent namelijk niet een ander. Jij bent jij. Je mag het leven op jouw manier doen. (Het feit dat je hier bent geeft je dat recht gewoon. Hoef je verder niks voor te doen.)

Vandaag mag je je vol overgave storten in de dingen die je wilt doen. Houd je niet in. Als jij hebt besloten dat je iets de moeite waard vindt om te doen, ga er dan ook voor. Geef je er maar aan over. Je hebt er verder geen toestemming voor nodig, je mag het gewoon doen, omdat jij het belangrijk vindt.

Vandaag mag je dwarrelen, dwalen, voor je uit staren, niks doen, achterover leunen, observeren, toekijken. Je hoeft niet altijd in de weer te zijn, elke mogelijkheid aan te grijpen. Fysiek niet, emotioneel ook niet. Vandaag mag je dingen laten.

En vandaag mag je genieten. Er is zoveel moois! Grote, diepe, rake schoonheid. Het is er, in muziek, woorden, geuren, koffie, een bries. Je mag het in je opnemen, je zintuigen vol open zetten en ervan genieten.

Ja, deze dag is voor jou. Jij mag ‘m leven,
op jouw manier. Neem ‘m maar.

X

12 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »