Een kletspraatje over plantjes en koffie

happy acorn koffie plants urban jungle bloggers

Heb je wel eens van de Urban Jungle Bloggers gehoord? Een paar maanden terug kwam ik de naam voor het eerst tegen. Ik was benieuwd, want het klonk vrolijk, en ik houd van vrolijke dingen :)

Wat ik ontdekte: UJB is een initiatief is van twee bloggers, die elke maand een nieuwsbrief sturen en daarin een thema aankondigen. Het thema heeft iets te maken met groen en plantjes binnenshuis, zo was er bijvoorbeeld my plant shelfie (iets met plantjes op plankjes en vensterbanken) en cosy & green bedroom (plantjes in je slaapkamer). Iedereen die de nieuwsbrief ontvangt wordt uitgenodigd iets te bloggen over dat thema. Er wordt een datum bij vermeld, en het is de bedoeling dat iedereen die meedoet zijn blogpost op die datum, of kort daarna, publiceert. Iedereen mag meedoen, en je mag zo vrij met het thema omgaan als je wilt. Het is geen tag waarbij je vragen moet beantwoorden ofzo, het is gewoon een thema en that’s it. 

De afgelopen maanden (ik krijg de nieuwsbrief sinds oktober) vond ik het erg leuk klinken, maar ik kwam er steeds niet aan toe om mee te doen, Bovendien waren de thema’s niet op mijn lijf geschreven, dus liet ik het maar aan me voorbij gaan.

Maar hieperdepiephoera, het thema van januari vond ik wél ontzettend leuk! Mijn handen begonnen een beetje te kriebelen, dus daarom doe ik vrolijk een keertje mee. Stiekem was de officiële publiceerdatum gisteren, maar toen moest ik nieuwe schoenen kopen en koffie drinken met Laura, dus dan maar vandaag.

Plants & Coffee

happy acorn koffie plants urban jungle bloggers

Dat is het thema. Ik weet niet wat het is met koffie, maar ik vind het gewoon leuk. Ik hou van de diversiteit: er zijn zoveel manieren om koffie te zetten, zoveel manieren om koffie te drinken, en zoveel manieren om koffie op de foto te zetten :) Ik associeer koffie met geconcentreerd werken (hoewel dat bij mij meestal mislukt als ik koffie op heb), maar ook met bijkletsen met vriendinnen. En ook met de gezelligheid van koffietentjes en jezelf een beetje verwennen.

happy acorn koffie plants urban jungle bloggers

En dan natuurlijk nog de plantjes. Ik moet bekennen, als het om het verzorgen van plantjes gaat ben je bij mij niet aan het juiste adres. Ik weet niet wie de groene vingers van mijn moeder heeft geërfd, maar ik was het niet. (Of misschien, heel misschien, hebben ze net als plantjes tijd nodig, en sta ik als gepensioneerde nina wel elke dag in mijn prachtig onderhouden tuin te schoffelen. Haha, dat zou wat zijn.)

happy acorn koffie plants urban jungle bloggers

happy acorn koffie plants urban jungle bloggers

Maar hé, ik vind plantjes in huis wel hartstikke gezellig. Ik zeg expres plantjes, want voor enorme kamerplanten ben ik nog niet helemaal klaar. Maar cactusjes, vetplantjes en plantjes met vrolijke sprieten, die komen er bij ons wel in.

happy acorn koffie plants urban jungle bloggers happy acorn koffie plants urban jungle bloggers

En plantjes en koffie zijn dus beiden superfotogeniek. En dat is heel handig als je zin hebt om vrolijke foto’s te maken, maar niet weet waarvan. Dan zet je gewoon eens je cappuccinomaakproces op de foto, temidden van je verzameling plantjes. Want waarom ook niet?

happy acorn koffie plants urban jungle bloggers happy acorn koffie plants urban jungle bloggers

Dat ik koffie leuk en lekker vind, betekent trouwens niet dat ik aan de lopende band koppen koffie naar binnen gooi. Al zou ik het willen, dan nog zou ik dat maar beter niet doen. Want als ik meer dan één kop drink, krijg ik koffieverschijnselen. Mijn gedachten gaan dan door mijn hoofd rennen, in plaats van dat ze rustig achter elkaar aan wandelen. En het ene moment kan ik niet stil zitten, terwijl ik het volgende moment het liefst wil gaan liggen omdat ik puddingbenen heb. Gekke koffie. Of nou ja, misschien ben ik zelf een beetje gek, dat weet ik ook niet precies. In ieder geval is één kop koffie per dag precies genoeg voor mij, dus daar geniet ik dan maar gewoon van.

happy acorn koffie plants urban jungle bloggers happy acorn koffie plants urban jungle bloggers

Trouwens, mocht je nou denken, ik zou ook wel eens over plantjes en groenheid in mijn huis willen bloggen!, dan kan dat. Dan gluur je gewoon even op de site van Urban Jungle Bloggers, want daar staat piekfijn uitgelegd hoe het werkt. (Dat klinkt alsof het heel ingewikkeld is, maar eigenlijk is het supersimpel, je hoeft je alleen maar aan te melden voor de nieuwsbrief.)

http://www.urbanjunglebloggers.com

En vinden jullie mijn ienieminibabyplantje niet leuk? Ik kocht ‘m een tijdje geleden op de markt in Groningen, ze hadden heel veel verschillende! En hij was eerst nóg kleiner, maar nu is ‘ie een beetje gegroeid. (Oe, zou dit het begin zijn van mijn groene vingers? :))

O, en mocht je niet van koffie houden, dan is hier speciaal voor jou een foto van ons theetafeltje:

http://www.urbanjunglebloggers.com

Ik geloof dat ik per ongeluk een beetje te lang heb gekletst hier, want eigenlijk wilde ik ook nog liedjes oefenen vandaag. Dat ga ik maar snel doen, fijn weekend allemaal!

13 reacties

  1. oh wat leuk, had de term wel eens gehoord maar wist niet dat dit het was!!! Lijkt me super leuk om ook een x mee te doen, dus denk dat ik me ook maar ga inschrijven. ;)
    En wat heb je er leuke vrolijke foto’s bij gemaakt, wordt er helemaal blij van!

  2. Leuk initiatief! Ik ga eens kijken. Je hebt het thema in elk geval leuk ingevuld! Ik heb nooit planten gehad, maar vind het wel heel gezellig, dus waarschijnlijk komen die er bij mij ook wel in :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »