Als het soms meevalt.

Ik zag behoorlijk op tegen deze week. Niet omdat er iets spannends op het programma stond. Nee, juist niet. Ik zag op tegen deze week omdat er niets spannends op het programma stond. Een lege week in mijn agenda. Helemaal niks stond erin. Een lege zondag, een lege maandag,een lege dinsdag, een lege woensdag, een lege donderdag, een lege vrijdag en een lege zaterdag. Ik was er een beetje bang voor. Want die lege weken van afgelopen najaar en winter zitten nog vers in mijn geheugen. En nu is het vakantie. Alles staat stil en iedereen doet leuke dingen behalve ik, want ik zit in mijn eentje thuis. Althans, zo voelde het.

happy acorn

Dus toen ik zaterdag met een vriendin op facebook chatte, vroeg ik haar heel brutaal of ze misschien maandag langs wilde komen. Ook al moet ze twee uur heen en twee uur terug reizen. Ook al had ik haar die donderdag nog gezien. Maar maandag en dinsdag waren de laatste twee dagen dat ze nog gratis kon reizen, dus ik woeg? waagde het erop.

Maandag

En hoera! Ze kwam. We hadden zomaar een hele leuke maandag, al knutselend, door Groningen struinend, bij de Hema etend en film kijkend in de bioscoop. Zomaar onverwachts begon mijn week als een klein fijn feestje.

happy acorn

Dinsdag

Op dinsdag besloot ik met floris mee te gaan, gewoon een dagje op zijn kantoor zitten in Groningen. Ik vermaakte me achter mijn laptop, deed wat boodschapjes in de stad en bedacht zomaar per ongeluk een heel leuk lange-termijnprojectje om mijn creativiteit wat te stimuleren. Het is nog in de allerprilste beginfase, dus ik verklap het lekker een andere keer. En op dinsdag belde ik ook een vriendin die inmiddels vakantie heeft. We zouden nog een keer afspreken (ook twee uur reisafstand) en toen we na een uur kletsen een datum probeerden te prikken bleek woensdag de beste optie te zijn. Woensdag als in: de dag na afgelopen dinsdag. Zomaar was de dinsdag voorbij gevlogen en kon ik me verheugen op de volgende dag.

happy acorn

Woensdag

Dus daar kwam vriendin nummer twee. We picknickten op een grasveldje in een ienieminiedorpje, we fietsten nog wat verder en strandden op een zorgboerderij. Inclusief lunchroom (dus cappuccino), winkeltje, kinderboerderij, huge trampolines en waterpistolen. Een van de medewerkers zei dat we hier gewoon onszelf mochten zijn. Een uur later stapten we – moe van het springen en nat van het watergevecht – weer op de fiets. En met een verse courgette in onze tas, want lang leve het platteland. Ook deze woensdag bleek ineens een feestje te zijn.

happy acorn

Donderdag

Op donderdag zou ik weer mee naar het werk van floris. Omdat ze wat opnames moesten maken voor een film – hij werkt op een communicatiebureau – ging ik mee om een beetje te assisteren. Mijn hand schonk cola in, smeerde boterhammen met jam en pakte koekjes om ze vervolgens weer terug te leggen. Hoezee, mijn hand komt in een film. Minstens zo leuk was het feit dat de opnames in het stadspark in Groningen waren, waar ook babyhertjes zijn (: ’s Avonds nog even een schoonfamiliebezoekje en voor ik het wist lag ik in bed te wachten op de volgende dag. En het boek dat ik die avond uit las, Meisje met negen pruiken, dwarrelt nog steeds door mijn hoofd. Zo mooi.

happy acorn

Vrijdag

En nu is het vrijdag. Vanwege het warme weer – in combinatie met een kantoor op zolder zonder airco – werkt floris een dagje thuis. We begonnen de dag met wentelteefjes (die we vanaf nu flipbitches noemen, oh yeah). Ik typte een blogje, doe wat nuttige dingen en loop af en toe even naar boven om floris van koffie en kusjes te voorzien. Morgen komen mijn ene broer en schoonzus op bezoek, en zondag de andere.

happy acorn wentelteefjes

De week waar ik zo tegenop zag bleek zomaar ineens een cadeautje te zijn.
Bedankt.

16 reacties

 1. Oh wat fijn Nina. Dit is zo herkenbaar. Ik klap altijd een soort van dicht bij dat soort lege weken. Dan zou ik het liefste de hele dag in mijn bed blijven liggen. Waar ik me vervolgens alleen maar slechter van ga voelen. Daarom probeer ik vaak elke dag ‘iets’ te doen. Als is het maar even naar de bieb, of langs de buren. Wat goed dat je ‘gewoon’ een vriendin vroeg om langs te komen, lijkt me erg spannend!
  En wat leuk dat je Floris hebt geholpen, komt het filmpje ook ergens online zodat we je hand kunnen bewonderen? :)
  Fijn weekend!

 2. Aah super leuk hoe onverwachts je dan toch zulke fijne dagen kunt hebben! Geniet lekker van je weekend en het mooie weer! En als je een keertje niks te doen hebt en je hebt zin om wel iets te doen, dan lijkt me het leuk elkaar weer een keertje te zien :)

 3. Ah, wat een heerlijke week! Gelukkig maar! Ik ben nu vier weken ‘verplicht’ in Groningen omdat ik inderdaad geen OV heb. Het valt me tot nu toe niet heel zwaar (ik heb mijn werk nog), maar bijna al mijn vriendinnen zijn bij hun ouders of op vakantie, of ze wonen in het dorp van mijn ouders. Best lastig!

 4. Fijn dat het zo is ‘omgeslagen’. Helaas was mijn saaie weekje ook echt een saai weekje…. bleh! Vreselijk als er werkelijk niemand is die iets kan doen met je…. iedereen werkt of is op vakantie en ik zit thuis..

 5. Klinkt als een leuke week! Ik word ook altijd een beetje onrustig als ik ineens niets in de planning heb staan, terwijl ik er ook juist heel erg naar kan verlangen. Lastig, lastig. Wij noemen wentelteefjes ’turningbitches’ :D

 6. Ontzettend herkenbaar, ik heb een beetje een hekel aan de zomer. Het warme weer is leuk, maar het lijkt net alsof de wereld een paar maanden stil staat. Als freelancer is er een tijd geen reet te doen en toen ik vast werk had was iedereen weg en geen leuke klusjes. De zomer voelt over het algemeen nutteloos en eenzaam. Goed dat je er zo’n goeie week van hebt gemaakt! Ik heb het deze week eigenlijk een beetje te druk en moet binnenkort een proefshoot doen voor een langlopende fotografieklus die ik misschien krijg. Leuk en productief maar tegelijkertijd vind ik het ook heel eng. Het is ook nooit goed hè?

  • Jaa ik snap je helemaal ;) Haha ja, enge dingen zijn ook niet altijd chill. Maar ach, volgende week is het weer voorbij (de proefshoot dan tenminste) en dan zie je vast dat het allemaal is meegevallen (: Succes in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »