Een lijstje met lenteplannetjes

Lentekriebels! Bij mij zijn ze er al hoor, ik bedoel, ik doe net alsof ik heel geduldig op meer lente wacht, maar stiekem doe ik bij elke katjesboom een minidansje. Om in de stemming te komen maakte ik alvast een lentelijstje, net als vorig jaar.

Ik schreef er allemaal fijne dingen op die me nog meer van dit nieuwe seizoen laten genieten. Kom, ik ga ze eventjes bij langs.

ninamaakt happy acorn lentelijstje lente

Sinds ik in Assen woon, is er één groot jaarlijks terugkerend festijn voor ons huis: lammetjes! Ik heb het geluk tegenover een kinderboerderij te wonen, en elk jaar dartelen er een stuk of wat zwarte wolletjes rond. En babygeitjes, die zijn er ook :-) Ik kan niet wachten tot het weer zo ver is!

In diezelfde categorie zette ik katjes en knoppen en bloesems op de lijst. De eerste twee zie ik al overal, zo leuk! Voor de straten vol bloesembomen en roze bloemblaadjessneeuw moeten we nog even geduld hebben. Maar dat geeft niet, dan hebben we tenminste iets om naar uit te kijken.

ninamaakt happy acorn lentelijstje lente

De lente vind ik ook het perfecte moment om nieuwe muziekjes te ontdekken. Weg met de wollige winterliedjes, en kom maar door met de frisse lentedeuntjes. Rustig of juist een beetje zwierig, dat maakt me niet uit. Iemand nog tips?

Oja, over rustige zwierige muziek gesproken: ergens onderaan het lijstje staat ‘naar een concert van Mensenkinderen‘. Mensenkinderen is één van mijn lievelingsbands en ze geven binnenkort weer een reeks concerten. Het is allemaal niet echt bij mij in de buurt, maar het lijkt me heel fijn om hen weer eens live mee te maken. Kijken of dat gaat lukken :-)

Net als vorig jaar doe ik deze maand weer mee met March Meet The Maker. Dat is een serietje op instagram, waarbij je elke dag in maart iets deelt over je creatieve business. Bijvoorbeeld over je werkplek, je lievelingsmaterialen en het maakproces. Zo leert iedereen die jou volgt je in dertig dagen vanzelf een beetje beter kennen! Via #marchmeetthemaker kun je de posts van alle deelnemers zien, en via #meetthemakerninamaakt2017 vind je alleen de mijne.

ninamaakt happy acorn lentelijstje lente

Verder schreef ik op het lijstje ‘niet te veel willen‘. Beetje cryptisch misschien, maar de laatste tijd merk ik dat ik steeds zoveel wil doen! Mijn jaar startte redelijk rustig, waardoor ik genoeg tijd had voor hardlopen, yoga, heel veel tekeningetjes maken, fijne tv-programma’s kijken en lekkere dingen koken. Maar de laatste weken is het een stuk drukker geworden, en passen al die dingen niet meer in mijn dagen. Aan het einde van de dag ben ik dan soms een beetje sip, omdat het niet lukt om al die fijne gewoontes vast te houden. Conclusie: ik wil te veel. Een beetje aardig voor mezelf zijn en mijn to-do-lists niet te lang maken lijkt me een mooi begin.

Het puntje rechtsonder hangt daar mee samen. Ik kan op een dag beter twee dingen met volle aandacht doen, dan zes dingen half en zo’n beetje allemaal tegelijk. Dat laatste is namelijk best vermoeiend, heb ik gemerkt. Hoewel.. één ding tegelijk doen vind ik ook een enorme uitdaging. Mijn concentratieboog is niet zo heel lang, maar vooruit, wie weet kan ik die de komende tijd een beetje oprekken :-)

happy acorn ninamaakt

Oja, me een klein beetje verdiepen in veganisme, dat belandde ook op het lijstje. Ik lees en hoor namelijk best vaak dingen over veganisme en vind het wel interessant. Ik denk dat er best veel goede redenen zijn om plantaardig te eten, zowel voor je eigen gezondheid als voor die van de wereld om ons heen. Ik heb er nu niet zo’n duidelijke mening over, vooral omdat ik er het fijne niet van weet. Dus de komende tijd wil ik wat dieper in het onderwerp duiken. Ik probeer nu één dag in de week plantaardig te eten, gewoon om eens te ontdekken hoe dat is.

Nu we het toch over eten hebben: ik wil ook eens granola maken! Dus waarom niet deze lente, dacht ik :-) Volgens mij is dat namelijk heel lekker en helemaal niet moeilijk. Wie helpt me aan het gouden recept?

ninamaakt happy acorn lentelijstje lente

Oe, en ik kan ook niet wachten tot er weer nieuwe producten in mijn webshopje staan. Komend weekend barst het eerste feestje los, want dan bestaat ninamaakt precies twee jaar! In mijn blogpost over februari vertelde ik al dat ik met Babs van De wereld van Fien had samengewerkt. Nou, het resultaat daarvan – een hele mooie grote kaart – is over een paar dagen te koop in het webwinkeltje :-)

Als laatste hoop ik het voorjaar ook weer een beetje in ons huis te verwelkomen. Afgelopen weekend stekte ik eindelijk mijn pilea-/pannenkoekenplant, want die was het afgelopen jaar flink uitgebreid. En op een of andere manier wordt ons huisje altijd vanzelf steeds voller, niet alleen met stekjes, maar vooral met allerlei andere spullen. Dus ‘spulletjes wegdoen‘ kreeg ook een plek op het lijstje. Ik moet nog even zien hoe en wat, maar de lente is nog jong :-)

Wauw, dat waren best veel plannetjes! Ik heb geprobeerd om er niet te veel dingen op te zetten die ik ‘moet’ doen (want van wie eigenlijk?), maar ook gewoon een heleboel dingen die zomaar uit zichzelf gebeuren :-) Laat die lente maar komen!

ninamaakt happy acorn

18 reacties

    • Oe, fijn hè! Handig ook dat je de zon prima kan combineren met heel nuttig op de kinderen letten ;-) En dankjewel voor het granola-recept! Ik zag hieronder nog meer recepten verschijnen, dus ik moet nog even kijken welke het wordt :-)

  1. Wat fijn dat je die lammetjes en geitjes zo voor je neus hebt! Dat is iets om iedere dag vrolijk van te worden lijkt me!
    Ik eet sinds kort als ‘practical vegan’, dus zoveel mogelijk veganistisch eten maar ook niet helemaal leip worden en het jezelf te moeilijk maken. In een restaurant bestel ik dus een heerlijk stuk vlees, maar in het gewone dagelijkse leven probeer ik zoveel mogelijk vegan te eten. Tot nu toe gaat dat heel gemakkelijk en vind ik het súperfijn. Veel minder last van mijn buik en ik voel me gezonder (misschien energieker, minder last van after lunch dips en minder hang naar ongezonde dingen). Zeker het proberen waard!

    • Ja, heel fijn, zo’n kinderboerderij vlakbij! Elke dag check ik even of er al lammetjes geboren zijn (helaas, nog niet..) :-) Leuk om te lezen dat je ook met plantaardig eten bezig bent! Begrijp ik uit je verhaal dat je het vooral vanwege je gezondheid doet? Of wat is jouw grootste motivatie? Daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar :-)

  2. Wat een leuk lijstje! Ik kan ook echt niet wachten op de Lente! Ik kijk vooral uit naar de eerste keer dit jaar dat ik zonder jas buiten op een terrasje kan gaan zitten.

    • Haha jaaa, heel gezellig is dat! Geen reusachtige dierentuinkinderboerderij hoor, maar gewoon wat pony’s, varkens, geitjes, ganzen, schapen en konijnen. Ha, nu ik het zo op een rijtje zet toch nog best veel :-) Hoera voor de lente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »