Een rondje kringloopparadijs.

happy acorn kringloopwinkel de wissel assen

Kijk, er is één plek in Assen waar ik echt heel graag kom (naast mijn stamcafé en de kinderboerderij). En dat is Kringloopwinkel De Wissel. Eigenlijk zijn er best veel kringloopwinkels in Assen, maar zover ik ze heb kunnen testen, is dit de meest fantastische. Met de nadruk op fantastisch, want elk willekeurig object wat in je fantasie zou kunnen voorkomen is hier te vinden. Dus mocht je je nou altijd al afvragen in welke winkel je een stoplicht, vintage flipperkast of een gigantisch plastic paard zou kunnen vinden, dan is dit het antwoord: De Wissel. Dus nee, niet alleen in de etalage (er is niet eens een etalage). Gewoon in de winkel, met een prijsstickertje erop.

En daarom was ik vastbesloten een keer mijn camera mee te nemen naar deze filmset winkel. En dat deed ik dus ook. Oftewel: pak mijn hand stevig vast – anders verdwaal je misschien -, dan neem ik je mee. Laat je verrassen!

We beginnen bij het begin: de ingang. Helaas is die niet zo spectaculair, maar dan is het verrassingseffect straks extra groot (ofzo). Het zonnetje moet je er ook maar even zelf bij bedenken.

happy acorn kringloopwinkel de wissel assen

Dan ga je door die saaie witte deuren, en zie je dit:

happy acorn kringloopwinkel de wissel assen

Ja, dat is inderdaad een auto. Mocht je nou denken ‘Aah waar moet ik kijken?’, dan ben je vast niet de enige. Dat komt niet per se door de foto, in het echt is dat ook gewoon zo. Kijk, Floris maakte nog een veel stoerdere foto van de auto:

happy acorn kringloopwinkel de wissel assen

Vervolgens lopen we een rondje door de centrale hal. Ik noem het maar even zo, want er zijn nogal veel halletjes en zaaltjes. Deze hal is met allerlei kasten en wandjes opgedeeld in verschillende hoekjes. Ik laat er in sneltreintempo wat van zien, want anders wordt deze post veel te lang. Als je op de eerste foto klikt, zie je ‘m groot en kun je van daaruit verder klikken.

Kijk, en dit vind ik ook zo’n mooi plaatje. Aan witte lapjes geen gebrek.

happy acorn kringloopwinkel de wissel assen

Als je hier links gaat, door die witte deur (die nu openstaat) zeg maar, dan kom je in de eerste zijzaal. Daar is de boekenafdeling. Dat gaat ongeveer zo:

Zoveel boeken, cd’s, videobanden en lp’s.. Maar heus, er is nog meer. Je zag net al even een voorproefje met die witte lapjes. Nou, dit is dus het halletje met servies. (Hoewel er in die grote hal eigenlijk ook heel veel servies is hoor.)

Laten we maar snel verder lopen voor ik alle lieve kopjes in mijn armen heb gesloten. Ah, kijk, we gaan nu naar het achterste deel van de hal. Dat heeft volgens mij niet echt een thema, behalve dat er heel veel grote losse dingen staan. En o ja, er is een kledingafdeling. Zie die man nou staan, alsof ‘ie de David van Michelangelo is… En ik laat ook maar meteen wat van de andere kamertjes zien. Daar hebben ze namelijk nog veel meer oma-spullen, precies zoals je zou verwachten. Kijk maar mee.

Veel hebben ze in die winkel hè? En ach, als je de rest ook wilt zien (bijvoorbeeld die 3791 hoekjes die nog niet op de foto staan), of het plastic paard in levende lijve wilt bewonderen, dan kun je beter maar gewoon naar Assen (Blokmakerstraat 6) komen. En mail me dan even van tevoren, want dan zet ik de koffie klaar (:

PS Het leven van een blogger is zwaar op dagen als deze, heus. Eerst moet je tussen al die duizenden spullen de leukste, fotogeniekste dingen uitkiezen om op de foto te zetten. En dan ben je thuis, en moet je van je 76 foto’s de helft schrappen. Terwijl op álle 76 foto’s leuke fotogenieke spulletjes staan! En dan hou je er uiteindelijk nog steeds 31 over, en ben je bang dat je lezers het einde niet halen, omdat het zo’n fotobom is..

PSPS Oeps, eigenlijk zou ik gisteren een koffietentjestest plaatsen. Dat was ik ook echt heel hard van plan, ik had zelfs al twee koffietentjes getest. Maar eigenlijk vond ik ze allebei niet zo leuk, en werd ik helemaal niet vrolijk van het idee dat ik daarover moest schrijven. En ik werd nu eenmaal wél heel vrolijk van deze kringloopwinkel, dus toen maakte ik even een uitzondering. Over twee weken weer gewoon een koffietentje hoor!

36 reacties

 1. Wauw! Ik zou graag eens tussen die boeken snuffelen, alleen zo ver vanuit Brabant. Hier in de buurt hebben we alleen van die tweedehands winkels waar ze schroot verkopen. Dat zou ik nog niet gratis willen hebben. Op die paar foto’s zie ik al zo veel leuks

 2. Wauw, dat is echt net een museum! Kan me voorstellen dat je daar uren kunt verdwalen!! Als ik ooit in Assen kom, ga ik hier zeker een kijkje nemen. Aan de fabriekshal-buitenkant te zien is het ook echt groot!

  • Wij hebben onlangs ook onze winkel in Groningen geopend ! Het is nog niet helemaal “af” zo als in Assen , maat het begin is er :)

   (Atoomweg 6 te Groningen ;))

 3. Oeh, wat een heerlijke winkel! En wat een geweldige foto’s. Het was echt net of ik er zelf rondliep! Jammer dat het zo ver weg is voor mij, ik zou er best eens heen willen.

 4. Oh, dit is echt een van onze favorieten in Assen. Zulke leuke vintage spullen. Alleen soms wel een beetje duur, helaas. We kijken meestal ook even bij Het Goed om de hoek, maar die heeft wel iets minder toffe spullen.

  • Ja, vaak ga ik dan ook meteen naar Het Goed, maar da’s wel iets meer zooi en iets minder pareltjes meestal ;-) Soms zijn dingen hier inderdaad wel prijzig, maar ze hebben ook bloempotjes voor tien cent, dus het verschilt volgens mij nogal per object en de staat waarin het verkeert..

 5. Ik heb nog nooit een kringloopwinkel gezien met zo’n mooie collectie! Normaal moet ik echt heel goed zoeken naar pareltjes maar op deze foto’s zie ik er per foto meerdere, awesome. Bedankt voor het delen en stiekem ben ik ook wel benieuwd naar de rest van de foto’s. Kan je geen deel twee maken? ;)

  • Haha, wie weet gebruik ik die foto’s nog eens voor een ander blogje, maar voor nu vind ik het wel even genoeg kringloopfestijn op de blog ;-) Maar inderdaad, zoveel pareltjes :)

 6. Ooooh wat cool! Ik ben niet echt kringloopfan, maar ik kom er ook gewoon niet zoveel (vroeger wel trouwens!). En het lijkt me wel heel tof om er een keer te fotograferen, want hoewel de sfeer niet mijn stijl is is het wel gewoon heel vet.

 7. Wat een geweldige winkel! In Arnhem waren de kringloopwinkels altijd net niet leuk, of veel te duur of een grote chaos van bijeen geraapte IKEA-zooi. Niet echt wat je zoekt in een kringloop. Gelukkig kan ik hier in Berlijn wel echt mijn hart ophalen!

 8. Ik ben bang dat ik zaterdag naar Assen ga. Ik zie dat ertegenover ook een “het goed” zit.
  Heb je zin om mee te gaan?
  Groetjes, Esmée (van de bloggersmeeting)

  • Oee, leuk dat je naar Assen komt! Maar prutje, ik krijg bijna de hele zaterdag bezoek, dus ik kan niet met je mee. Wel superleuk dat je ’t vraagt! En inderdaad, er tegenover zit Het Goed. Iets verderop aan die weg (aan de andere kant van de rotonde) zit ook nog Het Struunhuus, dat is ook een fijne kringloop :) Veel plezier alvast!

 9. Een beetje late reactie, maar toch. Heel hartelijk bedankt voor jouw positieve blog over onze winkel. We zijn aangenaam verrast.
  Als je het goedvind maken we een link naar onze vernieuwde Facebookpagina.

  We zien je graag nog eens terug in onze winkel.

  Met vriendelijke groet,

  Rudie en Nora

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »