Eerlijk gekleed (deel 2)

Fair trade kleding kan écht heel leuk zijn. Dat zei ik gisteren. Misschien denk je nu, ja ja ja, ik wil bewijs! Wat een geluk heb je dan, want dat krijg je. Voilà:

happy acorn

1. Kijk! Ik houd niet eens van katten (sorry crazy cat ladies), maar i like dit shirt. Wel zielig dat z’n skateboard nu stuk is. Houd je niet van blauw? Hij is er ook in het wit en in ’t roze. Kost €29,90 € 19,90 (ha! toch nog uitverkoop!) en is hier te koop.

2. Oee, een mooie armband. Behalve dat ik dit gewoon een heel fijn kleurtje vind, vind ik het tof dat ie uit allemaal ienieminikraaltjes bestaat (wat je op deze foto heel goed kunt zien). Mm, deze zou ik wel willen hoor. Hier bestel je ‘m voor € 14,95.

3. Dit jurkje heet ‘Sofia Ahoi’, hoe leuk! Met een miljoen ankertjes erop en een supervrolijk touwtje om je middel vaar je er zo mee weg. Gemaakt in Portugal door medewerkers die een fatsoenlijk loon krijgen. Betekent ook dat het niet het allergoedkoopste jurkje is, maar voor een bijzonder feestje mag dat best eens. Dus haal die € 59,95 uit je spaarpot en koop ‘m hier.

4. Mooie rooie tomsies met een vrolijk randje, daar zeg ik geen nee tegen. De schoenen van Toms vind ik sowieso te gek, ze zijn simpel, maar hebben toch heel veel detail :) En je hebt ze in duizend verschillende soorten, maar je herkent ze wel meteen als Toms. En ze bedachten het concept ‘one for one’, wat inhoudt dat ze voor elk paar schoenen dat verkocht wordt, een paar schoenen schenken aan een kind in nood. Hoe concreet wil je het hebben? Hier lees je er meer over. De schoenen hierboven zijn onder andere hier te koop, voor niet € 64,95, maar € 49,90.

Nou, dat was al een mooie portie leuks toch? Maar er is meer. Sorry voor de overdosis blauw, maar de blauwe dingen waren nou eenmaal het mooist.

happy acorn

1. Wauw, wie wil er nou niet stylish door de regen lopen? Met deze laarsjes kan dat ongetwijfeld. En ik denk dat alle mensen die je tegenkomt er ook een blij van worden, want zo’n kleurtje kan geen kwaad op een regenachtige dag (en op een zonnige dag ook niet, ha!). De laarsjes zijn gemaakt van gerecycled materiaal, dus de wereld wordt er ook niet slechter van. Misschien je portemonnee een klein beetje, maar ach, dat is niks vergeleken met alle voordelen. Koop ze hier voor € 60. Oh, ze zijn er ook in het geel en donkerblauw, en op de donkerblauwe zit momenteel 50% korting.

2. Nee, dit blauwe rondje is geen awesome randje om het flamingoshirt op te hemelen. Het is een ketting! En nog eens een hele mooi ook. Van dezelfde Nepalese makers als de armband hierboven, met dezelfde kraaltjes enzo, maar dan in het blauw. Hij is er overigens ook in het oranje hoor, en een blauwe armband kan ook. Wat trouwens wel een verschilletje is: de blauwe ketting is op dit moment voor de helft van de prijs, de oranje niet. Je koopt ‘m nu voor € 19,98 in deze webshop. Misschien ga ik ‘m zelf trouwens ook kopen, want ik moet binnenkort optreden met mijn koor en dan moeten we een blauwe accessoire hebben. (En ik vind dat een hele goede reden.)

3. Ik had toch beloofd een flamingoshirt te laten zien? Well, here it is. Ja, alwéér blauw. Hij is ook te koop in het wit en in het petrolgroenachtig (ahum, diamond green.), maar die zijn lang zo leuk niet want daar is de flamingo niet roze. Oké, ik vind ‘m leuk. Maar ik mag ‘m niet kopen van mezelf want ik heb ook al een t-shirt met een uilie en eigenlijk draag ik alleen maar zwarte t-shirts omdat ik veel te veel vrolijke truien en vesten en broeken heb en niks dan meer matcht enzo. Handig. Maar goed, mocht jij dat probleem niet hebben: hij is hier te bestellen voor € 34,90.

4. En last but not least, nog een jurkje! Toen ik het plaatje aan het bewerken was, kreeg ie de bijnaam ‘indiaan’, omdat hij bezaaid is met veren. Een indianentooi is er niets bij. En dan zwaait er ook nog zo’n subtiel leren koordje om je heupen, wat wil je nog meer? Ook dit jurkje is er in het wit, maar dan met een soort bruinpaarsige veren. Je kunt ‘m kopen voor € 89,90 op deze site. En mocht je toch liever de witte willen, dan heb je geluk want die is afgeprijsd naar € 62,90.

Zo. Had ik gelijk of had ik gelijk? Leuke fair trade kleren in overvloed. Ik geef het toe, de eerlijke kledingwereld is nog niet zo groot als de ‘gewone’, dus je keuze is beperkter. True story. Maar weet je, als we dan met z’n allen die zielige cheapy kleren blijven kopen, verandert er niks. Dus doe nu wat meer moeite en wie weet is fair trade over een paar jaar de norm. Ik hoop het!

ps. Ik had beloofd ook wat tips te geven qua winkels en merken enzo. Ik vrees dat ik die belofte niet nakom, sorrie! Als je op de links van de kleren hierboven klikt, zie je wel meteen wat mooie merken en goeie webshops. En gelukkig schreef Mirthe een paar maanden terug ook over eerlijke kleding en gaf ze zelfs wat tips. Kijk daar dus maar even :)

8 reacties

  1. Hoi,
    wat leuk! En mag je dan wel tweedehandskleding kopen deze maand? Die is niet per sé eerlijk, maar omdat het dan niet opnieuw wordt gemaakt en je niet een nieuw oneerlijk iets koopt, is het wel duurzaam. En via deze site kun je ook beginnen met zoeken naar eerlijke kleding en andere dingen: http://www.ecogoodies.nl/

  2. TOMS! Aah dat wil ik zo graag :) ik ontdekte deze zomer toms met flamingo’s op, maar ik vond ze toch net iets te duur :( Dat laatste jurkje vind ik ook heel mooi, maar weer best duur :( bleh

  3. Wat goed zeg! Probeer er wel een beetje bij stil te staan maar soms is het gemakkelijker om er niet bij na te denken en gewoon te kopen wat goed staat. Gevolg is een halve H&M in mijn kledingkast waarvan de helft en 1) na twee keer wassen weer weg kan, 2) heel Nederland ermee loopt en 3) het waarschijnlijk te zielig gemaakt is. Moet echt anders. Die webshops die jij tipt zijn een goed begin :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »