Wat er terecht kwam van het zomervakantielijstje

Begin juli maakte ik samen met Floris een to-do-lijstje voor onze vakantie naar Denemarken. Niet een to-do-lijstje zoals een to-do-lijstje er op maandagochtend uit ziet, met allerlei nuttige klusjes en dingen die je liever niet zou doen, maar gewoon een rijtje met dingen die we graag wilden meemaken wanneer we eenmaal in Denemarken zouden zijn. Zo zag ons lijstje eruit:

zomervakantielijstje happy acorn

Inmiddels zit onze reis erop en dan is het natuurlijk fijn om eventjes terug te blikken. Heb ik meteen een goede smoes om nog wat meer over onze avonturen te vertellen :-)

Het eerste puntje, koffie drinken in een Deens koffietentje, was meteen de makkelijkste. En óf we dat gedaan hebben, ik denk minstens acht keer :-) Want ja, met al die stedentripjes (Odense, Kopenhagen en Aarhus) lagen de koffietentjes voor het oprapen. Ik dronk per ongeluk zoveel koffie dat ik een beetje verslaafd raakte aan cafeïne, oeps.

happy acorn denemarken lijstje

O, en zullen we dan meteen maar het koffie drinken in bed afstrepen? Check.

happy acorn koffie in bed

Ook door een park slenteren, een mooi souvenir(tje) kopen en naar de HAY-winkel konden we allemaal minstens drie keer afvinken. Als je me op instagram volgt, had je misschien al meegekregen dat ik een hele fijne nieuwe rugzak kocht. Stiekem had ik van tevoren al bedacht dat ik die heel graag als vakantiesouvenir wilde, en op onze laatste dag in Kopenhagen wist ik het helemaal zeker :-) Ik geloof dat er nog geen dag voorbij is gegaan dat ik ‘m niet heb gebruikt.

happy acorn fjallraven

En wat betreft die HAY-winkel: ik had mijn hoop gevestigd op het HAY House in Kopenhagen, want daar was ik vorig jaar geweest. En die winkel is zó groot en zó mooi! Maar het HAY-feestje begon zomaar al in Odense, want daar zat bleek ook gewoon een filiaal te zitten. En toen we een week later in Aarhus waren.. je raadt het al. Nóg een winkel vol prachtig design van dit lievelingsmerk. :-)

happy acorn hay denmark

Het puntje Tivoli pakte iets minder goed uit. We hadden veel positieve dingen gelezen over dit park, maar Floris en ik vonden het stiekem een beetje tegenvallen. Het was erg druk, duur en écht bijzonder vonden we het eigenlijk niet. Maar hé, we mochten wel mooi het hokje inkleuren.

happy acorn mons klint

Ook het punt over het strand lopen konden we afvinken. Onze eerste strandwandeling was onderaan de krijtrotsen van Møns Klint (heel mooi, maar toeristisch!) en de tweede was een spoedpicknick aan het strand van Kopenhagen. Het leek zo’n leuk idee, picknicken aan het strand, maar toen we aankwamen begon het te regenen. Tien minuten later zaten we op te drogen in een koffietentje en zat de lunch weer terug in de tas. Ach, wat moest een mens zonder koffietentjes? ;-)

happy acorn strand denemarken

Gelukkig mochten we het hokje uiteindelijk toch nog vol overtuiging inkleuren, toen we in de buurt van Aarhus in een huisje aan zee logeerden. Een avondwandeling met een in zee zakkende zon, daar kan niets tegenop :-)

En ja, deze is ook gelukt: naar een museum. Floris zelfs wel drie keer, ik vond eentje wel genoeg. Ik bezocht ARoS, het museum voor moderne kunst in Aarhus, en het hoogtepunt daarvan was het kunstwerk op het dak (ha!). Dat was namelijk een grote ronde gang met gekleurde ramen, waar je doorheen kon lopen en over de stad uit kon kijken. Best leuk om de wereld eens door een roze bril te zien :-) De rest van het museum vond ik iets minder spectaculair, maar dit werk van Olafur Eliasson was zeker de moeite waard.

happy acorn your rainbow panorama

En dan zijn er nog drie puntjes die niet echt van de grond gekomen zijn. Met de trein van Kopenhagen naar Malmö leek ons erg leuk, maar uiteindelijk was er in Kopenhagen al genoeg leuks te beleven. Wie weet volgend jaar? Het zwemmen hadden we liever wel gedaan (oké, vooral ik), maar het kwam steeds niet handig uit – de ene keer vanwege het weer, de andere keer vanwege de planning. En wat betreft de opdrachtjes uit ‘The School of Art’: ik was veel te druk met inspiratie opdoen en een reisdagboekje bijhouden. Die opdrachtjes moeten dus nog even wachten.

O ja, en die fietsselfie? Die is er gekomen :-)

happy acorn fietsselfie

10 reacties

  1. Wat leuk dat je zooo veel dingen hebt kunnen afstrepen! En wat een mooie tas heb je, ik ging laatst een nieuwe schooltas kopen en dat was ook bijna een Fjallräven geworden! (jouw tas is toch ook van dat merk? Of zie ik het verkeerd? ) Uiteindelijk koos ik alsnog voor een Herschel, omdat die toch beter was voor zware boeken. Maar ooit wil ik ook zo’n tas als de jouwe :)

    Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »