Etsy’s Knutselfeestje

happy acorn diy

Afgelopen vrijdag, 6 juni, was het zover. De Internationale Knutselfeestjesdag. Ik schreef er vorige week al over. Want hoera, er was zelfs een craft party in Assen! En ik had beloofd te vertellen hoe het was, dus bij deze (:

There we go

Om 13.00 uur kwam ik – samen met mijn buurvrouw en twee buurmeisjes – aan bij de Noabershop*. Nadat we een vrolijke naamsticker in ontvangst had genomen, konden we meteen aan de slag. Daar troffen we Francine, die de workshop had georganiseerd. Van tevoren hadden we al de mogelijkheid om haar een foto te mailen, en die had zij heel mooi voor ons op stof afgedrukt. We zochten een plekje, deden het stofje in een borduurring en.. we borduurden erop los :) Oké, ik geef het toe, het ging iets minder gestroomlijnd. Eerst moesten de buurmeisjes een plekje hebben, moesten we nog ergens een stoel vandaan halen, wisten we niet precies wat de bedoeling was, snapten we niet hoe de borduurring werkte en moesten we nog bedenken wat we dan wilden borduren. Dat was dan ook eigenlijk het enige wat ik miste aan de middag: even een algemeen welkom- en instructiemomentje (of waren we te laat en hadden we dat gemist?).

happy acorn

Confetti’s in the air

Ik had een foto opgestuurd van toen floris en ik gingen trouwen :) O, wacht, ik laat ‘m wel even zien. Want tijdens de fotoshoot gingen we met confetti spelen en bliezen we die naar elkaar toe enzo. Deze foto werd gemaakt vlak voor we gingen blazen, dus er is nog geen confetti te zien.

happy acorn

(foto: Jane Lasonder Photos)

Francine had de achtergrond eruit gephotoshopt, waardoor ie op het stofje extra mooi uitkwam, jee :) Kijk, zo zag het eruit toen het in de borduurringetjes zat (ja, in twee want ik had ‘m stiekem door midden geknipt):

happy acorn

En toen borduurde ik de confetti’tjes – of is het confettietjes? Haha – erbij. Ik vergat een beetje dat we ze uit onze handen bliezen en niet uit onze mond, dus sommige zijn een beetje verdwaald. Oeps.

happy acorn

happy acorn happy acorn

happy acorn

We waren niet alleen

Het was trouwens best wel rustgevend. Nu is knutselen sowieso wel rustgevend, maar met zo’n klein dingetje in mijn handen en dat fijne gepriegel, werd ik bijna nog rustiger dan normaal. En het was ook leuk om te zien hoe de rest bezig was. Want nee, we waren er niet alleen. Er waren meer dan twintig mensen (waarvan één man), die allemaal heel kalmpjes aan hun borduurseltje werkten (behalve de man, die maakte alleen foto’s geloof ik). Ook grappig dat het mensen van allerlei pluimage waren: jong, oud, met baby in een vet retro kinderwagen, zonder baby, met een eigen Etsy-winkeltje, et cetera. Zelfs de (enige) vertegenwoordiger/medewerker van Etsy Nederland was van de partij.

happy acorn

happy acorn

(foto: Francine Schokker)

Grappig hoe al die verschillende creatieve mensen samen rond een tafel zaten te borduren en af en toe wat kletsten. Een beetje jammer dat ik zelf nogal moe was en mijn sociale vaardigheden dan meestal wat te wensen overlaten ;-) Of nou ja, als ik dan heel geconcentreerd bezig ben, heb ik gewoon niet meer zoveel energie en inspiratie over voor een goed gesprek.. ach, je kunt niet alles hebben. Bovendien kwamen af en toe de buurmeisjes even bij onze tafel buurten om hun eigen knutsels te showen aan hun moeder (: Dat was ook lief om te zien, hoe een meisje van vier heel geconcentreerd een velletje papier stampvol gaatjes kan prikken om er vervolgens een draadje door te borduren.

happy acorn

(foto: Francine Schokker)

Aan alles komt een eind

Toen we zo’n beetje uitgeborduurd waren, mochten we nog op de foto, inclusief dierenmaskers. Oké, partypooper dat ik ben sloeg ik dat onderdeel over. Ja, achteraf heb ik wel een beetje spijt (maar toen wist ik nog niet dat iedereen op de foto zou gaan en niet alleen m’n buurmeisjes!). Kijk wat een cuties :)

happy acorn

(foto: Francine Schokker)

En zoals je vroeger nooit een feestje verliet zonder een snoepzakje in je handen gedrukt te krijgen, zo kregen we bij dit knutselfeestje een goodiebag! Jeuj! :) En wat voor een! Francine – je weet wel, degene die alles had georganiseerd – had voor iedereen een superlief konijnentasje genaaid en daar wat hippe spulletjes ingedaan. Behalve wat flyertjes en reclamedingies ook nog een zelfgenaaid sardientje, haha. I like! Echt een applausje voor haar trouwens, je kon aan alles aan het feestje zien dat er veel werk in gestopt was: zelfgemaakte dierenmaskers/naamstickers/goodiebags/sardientjes/voorbeeldknutsels, allerlei materialen, op het laatste moment ingestuurde foto’s die keurig uitgeprint klaar lagen, een vrolijk praatje met alle deelnemers, et cetera. Dus bij deze: *klap klap klap*. En het goede nieuws is dat ze vaker workshops geeft, met haar onderneming Cow-studio. :)

happy acorn

Kijk die goodiebag nou! (foto: Francine Schokker)

happy acorn

Mijne was niet paars hoor, mijne was blauw. En ik maakte er een hippiekonijntje van :)

happy acorn

Het visje vooraan, met dat hippe drukke patroontje, zat in mijn goodiebag. Jeu! :) (foto Francine Schokker)

happy acorn

Kortom: een geslaagde middag. Zeker voor herhaling vatbaar, dus als Etsy volgend jaar weer een Internationale Knutselfeestjesdag initieert, ben ik van de partij!

* De Noabershop is een soort winkel voor en door Assenaren. Er zijn allerlei producten te koop die door lokale mensjes gemaakt/verbouwd zijn, er is een kringloopgedeelte en een boekenruilplank. Dat soort dingen. En afgelopen vrijdag dus de craft party.

 

12 reacties

  1. Dit ziet er zo leuk uit Nina! En wat een toffe foto van jouw en Floris. Wat zien jullie er mooi uit en wat een leuk idee met die confetti. Ga je ze ophangen thuis? Heel leuk gedaan! Volgend jaar ga ik ervoor zorgen dat ik ook ergens mee kan doen, want dit wil ik echt niet missen. X

  2. Ziet er super geslaagd uit! Vind het erg leuk hoe je dat met die confetti gedaan hebt! Heeft het al een mooie plekje in huis gekregen? Lijkt me wel gezellig zo’n middag hoewel een algemeen welkomspraatje dan wel een fijn begin was geweest! Fijn weekend! x

  3. Oooooh supersuperduperleuk!! wat heb je een tof borduurwerkje gemaakt, wauwie! Die is echt goed gelukt. Mooie foto van jullie beide!
    Die sardien is cool haha.
    De volgende keer wil ik er ook echt bij zijn!

  4. Pingback: Kusje – foto, stof, borduurgaren – juni 2014 | ninamaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »