Internationale Knutselfeestjesdag!

happy acorn

Ik denk niet dat ik iets nieuws vertel als ik zeg dat ik van knutselen houd.* Het is gewoon fijn om even weg te vluchten van alle dagelijkse suffe dingen en om jezelf op te sluiten met een knutselprojectje. Alle focus op mooie kleuren, vormen, texturen, letters, of wat dan ook. En het feit dat je aan het begin alleen een paar losse spulletjes hebt, en aan het eind een (hopelijk) mooi of vrolijk geheel, I like it :)

Nu vind ik knutselen in m’n eentje reuzeleuk, echt. Maar wat misschien nog wel leuker is, is knutselen met andere mensen. Ondertussen een beetje kletsen en kijken wat voor moois de anderen maken (en niet jaloers worden, jij doet het lekker op jouw manier!). Duizend vrolijkheid!

happy acorn diy

Misschien dat Etsy daarom de Internationale Knutselfeestjesdag in het leven heeft geroepen. Oké, ik geef het toe: zo heet het niet. Maar het komt er wel op neer. Ze roepen elk jaar iedereen op om een craft party te organiseren in z’n woonplaats, allemaal op dezelfde dag, op 6 juni in dit geval. Komende vrijdag dus. Hoe het werkt? Mensen die zich geroepen voelen downloaden het informatiepakket van de site, en organiseren zo’n feestje. En vervolgens komen alle vrolijke mensen die daar in de buurt wonen daarheen, en knutselen ze erop los. Om er een beetje richting aan te geven, bedenkt Etsy het thema. Dit jaar is dat Recapture, en is het de bedoeling dat je ‘een hippe draai geeft aan je bestaande foto’s’. Nou, laat die hippe draai maar komen.

Oké, het is wel duidelijk: ik ga daarheen! Want er is – hoera! – ook een craft party in Assen. Lees maar hier. Nu snap ik dat jullie niet allemaal in Assen wonen (jammer, zou gezellig zijn!), dus ik heb ook een beetje zitten speuren waar nog meer knutselfeestjes zijn. En helaas viel het me op dat ze (nog) niet in elke grote stad zijn, dus je moet een beetje geluk hebben. Of gewoon een stukje rijden. Maar kijk vooral zelf even om te weten of je mazzel hebt :)

O, en mocht je van plan zijn te gaan (in Assen of ergens anders), laat het dan even weten in een reactie hieronder! Want ik ben reuzebenieuwd of ik de enige ben die enthousiast wordt van dit soort dingen :) O, en nog iets. Als ik geweest ben, laat ik natuurlijk weten hoe het was. Ik zal proberen wat van de gezelligheid vast te leggen (:

Nog even alles op een rijtje over het knutselfeest in Assen:
Datum: Vrijdag 6 juni
Tijd: 13.00 uur tot 16.00 uur
Plaats: De Noabershop, Rolderstraat 9, Assen
Aanmelden: via deze link.
En verder: Het is gratiesj, olé! En je kunt van tevoren een foto mailen en dan printen ze die voor je op stof, zodat je dat kunt gebruiken bij het knutselen.

Dat was het, fijne dag vandaag!

 

happy acorn

 

*Of craften, of diy-en, of hoe je het ook maar noemen wilt. Maar knutselen klinkt zo fijn kneuterig en alsof je weer een zorgeloos kindje bent en je je alleen druk hoeft te maken over je lievelingskleur en of de punt van je potlood wel goed geslepen is.

PS Terwijl ik dit typ hoor ik steeds een gek geluid van de kinderboerderij (die tegenover ons huis is) komen. Alsof er iemand een soort rare kuch/hoestje heeft, en heel overdreven gek z’n keel schraapt. Maar dan op een manier dat elke keer als ’t kuchje afgelopen is, ik me afvraag of het misschien een geit of schaap was. Echt heel raar!

PPS Sorry voor m’n halfgare schrijfstijl vandaag en voor het feit dat ik de laatste dagen zo weinig heb geblogd. Ik vind het zelf ook stom, maar ik was heel druk. En toen was ik ziek. En toen had ik geen inspiratie. En toen had ik wel inspiratie maar lukte het schrijven niet zo. Maar ik wilde heel graag over het knutselfeestje schrijven (want ik vind het zo leuk!), dus dan maar niet zo mooi geschreven.

11 reacties

  1. Oooh ik wil ook zo graag! Werk is leuk maar nu even niet want het zo onzeeeeeker. Ook vrijdag. Oh en ik mail je snel hoor om te meeten :-D
    Alvast heel veel plezier vrijdag!

    En ik vind knutselen ook superduperleuk en i love it.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »