Fair Wear Friday #10

Oh oh oh, soms heb je toch gewoon zin iets nieuws? Bijvoorbeeld als je de volgende dag ergens mag optreden (hoera voor liedjes zingen!), je nog niet weet wat je aan gaat trekken, en je jezelf keuzestress wilt besparen door iets nieuws te kopen. Dat overkwam mij afgelopen zaterdag dus :-) Ik sleepte Floris mee naar Groningen waar we mooi even konden shoppen. Nou ja, in één winkel maar, want zo overvloedig is het eerlijke-kleding-aanbod nou ook weer niet. Maar dat mocht de pret niet drukken, want het is mijn lievelingswinkel.

happy acorn fair wear friday armedangels

Floris kocht een nieuw t-shirt en ik paste in een avontuurlijke bui een jurkje in een hele mooie donkerblauwe stof. Ik werd er meteen heel gelukkig van, maar ik kan niet zo goed impulsief grote uitgaven doen, dus uiteindelijk was er toch nog keuzestress. Na wikken en wegen en kettingen erbij passen en een geduldige Floris en wijze vragen van winkeleigenaresse Amber (“Doe je ogen even dicht en bedenk wat er in je kledingkast ligt. Is dit een aanvulling? Of heb je al zoiets? Matcht het goed bij de rest? Wanneer ga je het aantrekken?”) besloot ik ‘m maar gewoon te kopen. :-)

Ik deed mijn nieuwe aanwinst zondag meteen aan en ik was er de hele dag extra vrolijk door. Dus na een ontzettend fijne, maar lange dag vroeg ik voorzichtig aan Floris of hij wat foto’s van me wilde maken bij het kanaal. En hoera, dankzij de leukste meneer op aarde kan ik nu weer een FWF-verhaaltje typen!

happy acorn fair wear friday armedangels

Nou, voilà, het jurkje dus. Op de foto’s lijkt hij zwart, maar hij is gewoon heel donkerblauw. Ik houd van donkerblauw. En minstens zoveel houd ik van stofjes die heel fijn en zacht en soepel voelen. En reken maar dat dit jurkje dat heeft. Dat is het fijne van offline winkelen, dan kan je zomaar verliefd worden op de stof :-) Het is trouwens gemaakt van lyocell (ook wel Tencel genoemd), en dat wordt dan weer gemaakt van houtsnippers. Ik had er al vaak over gelezen, maar ik snap nu waarom iedereen zo enthousiast is over dit materiaal: het is zacht, soepel, kreukt niet en het ademt heel fijn :-) En het productieproces is veel milieuvriendelijker dan de meeste andere stoffen. Dus ja, blijheid alom! Oja, hij is van het merk ARMEDANGELS, en onder andere hier te koop.

happy acorn fair wear friday ninamaakt

Ik combineerde het jurkje met een subtiele gouden ketting, die ik van mijn ouders heb gekregen. En met een heel donkerblauwe panty, zo eentje van de HEMA, gemaakt van gerycled garen. Die is heel fijn, maar sinds kort zit ‘ie niet meer in het assortiment. Stom! De schoenen kocht ik een paar jaar geleden bij een boetiekje in Assen, ik vrees dat ze op het fair+eco-gedeelte niet zo goed scoren. Ze zitten wel heel lekker :-)

happy acorn fair wear friday armedangels

Omdat we de foto’s aan het eind van de dag maakten had ik er maar gauw even een vestje bij aangetrokken. Die kocht ik anderhalf jaar geleden tweedehands en oh, hoe vaak ik die wel niet gedragen heb :-) Blijft een favorietje!

happy acorn fair wear friday ninamaakt

Zo, genoeg gekletst. Stiekem heb ik nog meer foto’s, zal ik die hieronder dan maar delen? Oja, ik weet eigenlijk niet precies waarom ik ging longboarden met een nieuw jurkje aan, behalve dan dat dat pad daar heel geschikt voor is. Ach, zo gaan die dingen soms. Hoe dan ook, ik wens je een mooi weekend!

happy acorn fair wear friday armedangels

happy acorn fair wear friday armedangels

happy acorn fair wear friday armedangels

26 reacties

  1. Aaah blije Nina! Wat een leuke foto’s :) En echt een mooi jurkje! Op sommige foto’s kun je wel zien dat ‘ie donkerblauw is. Net wat mooier dan zwart vind ik!

    • Ah dankjewel! Jaa, soms heb je van die dagen waarop álles gewoon leuk en tof en heerlijk is en toen we die foto’s maakten was het precies zo’n dag :-) En yes, ik vind donkerblauw ook altijd net ietsjes mooier dan zwart :-)

  2. Wat een leuke foto’s! Ik moet mijn vriend ook altijd voorzichtig aanspreken haha, want anders is het een ‘njet’. Je outfit is echt heel leuk, zo tof dat je het zo natuurlijk kan houden!

    • Haha, ja, ik durfde Floris haast niet te vragen omdat hij al de hele dag met me mee op pad was geweest om me te supporten en we eigenlijk heel erg toe waren aan bankhangen. ;-) Maar dankjewel!

  3. Die laatste foto is zooo leuk! Wat fijn dat Amber van Kokotoko je die vraag stelde. Een hele goeie om aan te denken! Pssst ik woon in Groningen, zin om een keer af te spreken?

    • Oei, beetje late reactie, maar dankjewel! :-D En lijkt me gezellig om een keertje te meeten! Ik ben op woensdag bijna altijd de hele dag in Groningen, is dat voor jou een handige dag? Mail anders maar even (nina@ninamaakt.nl), dan kunnen we wat afspreken :-)

  4. Pingback: Fair Wear Friday #15: een overzicht van alle FWF-posts van april – gerhilde maakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »