Fair Wear Friday #4

happy acorn fair wear friday groningen

Jee, vrijdag! Ik hou van vrijdagen. En extra veel van vrijdagen als deze, omdat de zon schijnt en ik gezellig in Groningen rondbanjer. En o ja, mijn nieuwe rokje. Nieuwe rokjes mogen dan misschien niet levensveranderend zijn, maar ik zou liegen als ik zei dat het niks met mijn humeur deed. En die combinatie – een nieuw rokje, de zon, een park in Groningen en het feit dat het vrijdag is – leken me een goede reden voor een nieuw Fair Wear Friday verhaaltje.

Kijk je mee? :-)

happy acorn fair wear friday groningen

Yes, we beginnen natuurlijk met het leukste. Het rokje kocht ik vorige week bij de kringloop. Het was een gelukje, want ik spotte ‘m rond sluitingstijd en had geen tijd meer om ‘m te passen. Maar hoera, hij was geel en de maat was perfect, dus ik was er blij mee. Correctie: ik ben er blij mee :-) Hij is van het merk ONLY, en daarmee niet heel fair (zie hier maar). Maar omdat ik hem een tweede leven heb gegeven, vind ik ‘m helemaal door de FWF-keuring komen.

happy acorn fair wear friday groningen

O, en ook niet onbelangrijk: je kunt er heel goed dansjes mee doen! :-)

happy acorn fair wear friday groningen

Het vestje is in de vorige FWF-post al aan de orde geweest. Ik kocht ‘m via Instagram, bij @coconutsshop. Elke week verschijnen daar hele vrolijke kledingsetjes op, en je kunt dan beslissen of je een los item koopt, of meteen het hele setje. En zo leuk: alles in deze shop is tweedehands, dus hartstikke fair!

happy acorn fair wear friday groningen

En dan het bloesje nog. Die is op de foto’s niet gigantisch goed te zien, maar het is een zwart, mouwloos bloesje van een heel delicaat stofje (wauw, kan ik dat woord ook eens gebruiken). Er zitten kleine zwarte knoopjes op, met een zilveren randje. Het valt best wel losjes, maar dat vind ik juist wel leuk. Oorspronkelijk is ‘ie van H&M, maar ook deze kocht ik bij de kringloop.

happy acorn fair wear friday groningen

De panty scoort weinig punten op fair (of eco) gebied. Het is deze, van de HEMA. Daar verkopen ze inmiddels ook panty’s van gerycled garen, maar dat wist ik toen nog niet. Volgende keer beter dus!

Over de schoenen vertelde ik al eerder, ik ben bang dat die ook niet heel eerlijk of verantwoord te noemen zijn. Ze zitten gelukkig wel heel lekker, dus ik draag ze bijna elke dag :-)

happy acorn fair wear friday groningen

Hé, drie van de vijf items fair, dat lijkt me een gezellige score! Bovendien kocht ik vandaag hele eerlijke chocolade bij Koko Toko, telt dat ook? :-)

happy acorn fair wear friday groningen

* Fair Wear Friday is een initiatief van KellyLeen en Lies. Lees er hier meer over.

17 reacties

  1. Hee wat leuk! Ik zie meteen je artikel op bloglovin voorbij komen :)

    Goed gevonden t rokje! Ik vind t soms nog best lastig om goed te zoeken bij de kringloop. Hij past ook bij je tas! :o

    • Ah, ja, ik kon eerst ook nooit wat vinden! Maar in Assen (want daar woon ik) hebben we nu zoveel kringloopwinkels, best fijn :-) In Groningen kijk ik wel eens bij Mijn Tafel (in de Oosterstraat), je moet een beetje geluk hebben, maar soms hebben ze best leuke kleding :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »