Fair Wear Friday #6

happy acorn nieuwe trui thinking mu sweater fair wear friday fashion

Yesss, het is weer tijd voor een good old Fair Wear Fridayverhaaltje! De vorige keer deelde ik een lijstje met mijn favoriete adresjes voor eerlijke kleding, maar vandaag doen we het weer ‘gewoon’, met een setje vrolijke kleren en tekeningetjes. Dus kijk maar mee :-)

We beginnen natuurlijk met het leukste: mijn nieuwe trui :-) Ik zal niet beweren dat die trui eigenlijk de belangrijkste reden van deze blogpost is, maar ehm, ontkennen doe ik het ook niet. Hij is van het Spaanse merk Thinking MU. Het enige Nederlandse verkooppunt van dit merk zit in Groningen, en dat is dan ook precies waar ik ‘m tegenkwam.

happy acorn nieuwe trui thinking mu sweater fair wear friday fashion

Nu ben ik reuzegoed in impulsief kaartjes en avocado’s en plantjes en kringloopfrutsels kopen, maar bij kledingstukken moet ik altijd eerst even nadenken en twijfelen. Dus ik zag de trui, dacht ‘ha leuk!’ en ging weer naar huis. Een paar weken later – precies nadat ik deze documentaire had bekeken – wist ik het eindelijk zeker: ik wilde ‘m. Ik bracht een bezoekje aan de KOKO en.. hij was uitverkocht. Muuuu stom!

Plan B was de webshop van Thinking MU. Daar was ‘ie gelukkig nog beschikbaar! Hij moest helemaal uit Spanje komen, dus ik was even bang voor torenhoge verzendkosten. Maar woohoo, die Spanjaarden hadden bedacht dat ze binnen heel Europa wel gratis konden verzenden. Dus een paar dagen bracht de postbode een pakketje en deed ik de heel dag dansjes. Oh en niet onbelangrijk: Thinking MU produceert al hun kleding eerlijk en milieuvriendelijk! Yes, daar doen we het voor :-)

happy acorn nieuwe trui thinking mu sweater fair wear friday fashion

Ik hou van fijne chille truien, maar stiekem houd ik nog meer van fijne chille truien met bloesjes eronder :-) Dus ik trok ‘m aan met mijn vogelbloesje, die ik zomaar een keer bij de kringloop vond. Die is oorspronkelijk van C&A, maar omdat ik ‘m tweedehands kocht is hij wat mij betreft best wel fair.

happy acorn ninamaakt nieuwe trui fair fashion

Ha, als je weer even naar boven scrollt zie je meteen wat de kapper met mijn haar heeft gedaan :-) Maar goed, dat terzijde. De broek is een saaie, simpele, maar toch fijne spijkerbroek van ONLY. Maar hieperdepiep, ook die kocht ik bij de kringloop. En nog meer blijheid, want zelfs mijn schoenen zijn tweedehands. Het zijn de brandweerrode all stars die ik via de blogsale van Lauriëtte kocht.

Zo, tot zover mijn geklets. Ik ga nog een uurtje heel hard werken en dan lekker weekend vieren! Maak er nog een mooi stukje vrijdag van en vergeet niet een dansje te doen. Want dat mag op vrijdag :-)

PS Fair Wear Friday is een initiatief van KellyLeen en Lies. Hier kun je er meer over lezen.

12 reacties

  1. Wat een supermooie trui! Ik kan me goed voorstellen dat je daar apart een blogpost voor aanmaakt :-D

    Kan je de titel van je blogpost nog aanpassen trouwens? (Vanuit bloglovin’ op mijn tablet zie ik niet hoe je url eruit ziet, en of je daar dan problemen mee krijgt). Ik denk dat de titel – met ‘fear’ in plaats van ‘fair’ – niet bij zo’n vrolijke outfit past eigenlijk ;-)

  2. Leuk nieuw kapsel! Tweedehandsboeken vinden, dat lijkt mij zo moeilijk. Ik verslijt ook echt al mijn broeken (die ik helaas amper fair en eco vind). Toffe outfit! Dat doet mij eraan denken dat ik mijn gele tweedehands allstars nog eens moet bovenhalen. :-)

    • Ah, dankjewel! Haha toen ik deze reactie in mijn mailbox kreeg dacht ik, ‘huh, tweedehands boeken, waar heb ik ook alweer over geblogd?’. Maar broeken, dat is een ander verhaal ;-) Ik denk dat ik een redelijk makkelijke maat heb, want ik heb bijna al m’n broeken tweedehands. Voor nieuwe, maar wel fair en eerlijke broeken kun je misschien eens kijken bij ArmedAngels, Kuyichi of Bleed clothing. Wel een stuk prijziger dan tweedehands, maar volgens mij wel de investering waard! :-)

  3. Die trui, echt I love it! En wat een leuke dingen hebben ze in de webshop. Heb hem gelijk even opgeslagen, want ben nog altijd op zoek naar verschillende fair websites!

  4. Supercoole trui! Ik zag hem al passeren tijdens een vorige post, denk ik, met overzicht fotoootjes en toen dacht ik al: oh, waar heeft ze die gehaald? Fijn dus dat je ’t even deelt :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »