Fair Wear Friday #7

Gisteren leek me de perfecte vrijdag voor wat Fair-Wear-Fridayvrolijkheid. Het was toen tenslotte vrijdag. Beetje jammer dat ik gisteren ook andere dingen te doen had, want daardoor kon ik dit artikel pas op zaterdag afmaken. Maar ach, schenk jezelf een glas wijn in en fantaseer de rest van je vrijdag vibes er zelf bij, dan komt het helemaal goed :-)

Ik vertelde de vorige keer al dat ik bij the Student Hotel was geweest. Niet om er te logeren, maar voor een heerlijke lunchdate met mijn meneer. Want als je getrouwd bent, mag je heus nog steeds daten. Omdat die locatie zo fotogeniek was en ik per ongeluk ook vrolijke, best-wel-faire kleren droeg, vroeg ik mijn instagramhusband om een paar foto’s te maken.

happy acorn fair wear friday fair fashion the student hotel groningen

Lekker awkward foto’s van jezelf laten maken in openbare ruimtes, hoera. Ik doe gewoon net alsof ik het leuk vind. :-) Vooruit, dit is wat ik droeg:

happy acorn fair wear friday ninamaakt

Laat ik beginnen met het saaiste: mijn spijkerbroek. Daar valt weinig spannends over te vertellen, hij is van het merk ONLY, maar ik kocht ‘m tweedehands. En iets een tweede leven geven, daar scoor je punten mee, dus yes! Hetzelfde geldt trouwens voor mijn schoenen. Ik had al een paar rode All Stars (ook tweedehands), maar toen ik deze donkerblauwe in een Deense kringloop zag shinen, kon ik ze niet laten liggen. Ze zagen eruit alsof ze nauwelijks waren gedragen, kostten maar €15 en waren precies mijn maat! Dus ik draag ze lekker vaak :-)

Oe en dan nog de rugzak natuurlijk. Die kocht ik ook in Denemarken, maar helaas niet in de kringloop ;-) Op de site van Fjällräven vind je veel mooie informatie over hun social responsibility, dus ik had goede hoop. Toen ik echter ook nog even op Rank a Brand keek, zag ik daar een label D. Dat betekent dat ze al wel wat stappen de goede kant op hebben gezet, maar nog lang niet genoeg. Jammer! Wel ontdekte ik dat er nu ook een Re-Kånken is, hetzelfde model rugzak, maar dan op een zo duurzaam mogelijke manier gemaakt. Van gerecycelde plastic flessen, hoe tof! Dus mocht de mijne versleten zijn, dan weet ik welke ik moet hebben :-)

fwf-groenebloesje

Het donkergroene bloesje kocht ik ook tweedehands, dus die doet het gelukkig wel goed op de fwf-schaal. Oorspronkelijk is ‘ie van Vero Moda. En ha, het is eigenlijk maat 34, maar ik ben blij dat ik ‘m toch even ging passen :-) Kan ik eindelijk zeggen dat ik maat 34 pas, haha (verder niet heel realistisch maar ach). Oja, en stiekem draag ik helemaal nooit groen, maar voor dit bloesje maak ik een uitzondering. :-)

Het vest is ook zeker een blijvertje, want hij staat al voor de derde keer in een Fair Wear Friday post. Oeps, nou ja, zo gaan die dingen soms. Ik vind de kleur heerlijk en hij zit ook fijn, dus wat wil een mens nog meer? Ik kocht ‘m tweedehands via instagram.

En last but not least: het strikje! Ik houd van strikjes, maar dat wist je vast al :-) Ik kocht deze via Etsy, bij een meisje/mevrouwtje in Groningen, dat is toch leuk! Ze heeft een heleboel vrolijke strikjes en tassen in haar shopje, allemaal gemaakt van mooie tweedehands stoffen. Zo ook de mijne, dus hij is superfair en eco. :-) Hij is trouwens eigenlijk voor in je haar, maar met zo’n clip kun je ‘m ook heel makkelijk aan je blouse spelden. En ik vind dat gewoon veel leuker dan in je haar, dus yes :-)

happy acorn fair wear friday fair fashion the student hotel groningen

Zo, dat was het weer voor vandaag. We hadden geen tijd om duizend miljoen foto’s van The Student Hotel te maken, maar volgens mij kun je op de twee foto’s hierboven al wel zien dat het awesome is. Perfecte locatie voor je fancy maandaglunch, of anders toch in ieder geval voor de vrijmibo :-) Maak er een mooi weekend van!

8 reacties

  1. Ik vind het zo leuk dat je hier op deze manier aandacht aan besteedt en dat je gewoon nuchter en eerlijk bent over fair en niet of minder fair en het ook nog over alternatieven hebt. Ik vind het nog steeds een beetje spannend om outfitfoto’s te posten, maar eigenlijk moet ik er niet zo ingewikkeld over doen en het gewoon plaatsen. Extra portie liefde voor de tekeningen en de strikjes trouwens!

    • Ah, leuk om te horen! Haha, ik vond dat eerst idd ook best spannend, ik voel me verder ook niet echt een modeblogger ofzo ;-) Maar tegelijkertijd word ik wel gewoon blij van leuke kleding, en is de kledingindustrie/eerlijke kleding ook echt een onderwerp dat mijn hart raakt. Dus toch maar snel die drempel over gegaan ;-) Ik ben reuzebenieuwd naar jouw outfits, dus ik zeg gewoon doen :-)

  2. Ik vind je net via fair Wear Friday, wat een leuke blog heb je!! Heel herkenbaar dat het soms idioot voelt om foto’s in openbare ruimtes te maken????. Ik ben vooral fan van het strikje????????.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »