Fair Wear Friday #8

fair wear friday happy acorn

Hiephoi, Fair Wear Friday! Daar was het wel weer eens tijd voor. Met die korte en donkere dagen is het best lastig om fatsoenlijke outfitfoto’s te (laten) maken, maar hé, het is weer gelukt. Of nou ja, perfect kun je ze niet noemen, maar je kunt niet alles hebben. En niet perfect is ook goed. Ofzo.

fair wear friday happy acorn

Ik moet bekennen dat ik – als het om kleding gaat – eigenlijk nooit meer impulsaankopen doe. Of nou ja, soms bij de kringloop. Maar nieuwe kleding? Nee, daar denk ik eerst minstens twee weken over na. Als het al door de fair+eco-keuring is gekomen, vraag ik me eerst nog uitgebreid af of het me mooi zal staan, waarmee ik het kan combineren, of het wel lekker zit, of ik het nodig heb, of ik het het geld waard vind, dat soort dingen allemaal.

Maar goed, je voelt ‘m al aankomen: ik maakte een uitzondering. Ik kwam deze trui op de instagram van Charlie + Mary tegen en ik werd er meteen blij van. Binnen een paar minuten was ik mijn afvinklijstje afgegaan: ✅ verantwoord geproduceerd, ✅ staat mooi, ✅ makkelijk te combineren, ✅ supercomfy, ✅ altijd handig en ✅ heel betaalbaar. En o ja, ✅ grappig, dat toch ook zeker! Dus ik bestelde ‘m maar gewoon direct :-)

fair wear friday happy acorn

En ik ben er keiblij mee, want hij zit – zoals verwacht – heerlijk, en de binnenkant is superzacht. En ook heel tof: hij is helemaal gemaakt van gerecyclede materialen (katoen en polyester, mocht je het interessant vinden). Hoera! Mijn driejarige nichtje vond trouwens dat er een omgevallen boom op stond, maar ja, die kan dan ook niet lezen. :-)

Ik weet niet zeker of het in fashionland geoorloofd is om een supercomfy trui over een mooi blousejurkje te dragen, maar ik vond het eigenlijk wel gezellig. Het jurkje kocht ik een half jaar geleden voor een bruiloft. Ik had heus wel wat sjieke jurkjes in mijn kast, maar ze voldeden allemaal niet aan de dresscode ‘pastel’. Dus na veel vergeefse kringloopbezoekjes bestelde ik dit jurkje van People Tree. Een beetje spannend wel, omdat ‘ie helemaal uit Engeland moest komen en ik wist niet zeker of ‘ie me zou staan.

En inderdaad, ik moest wel even wennen aan het model, maar… inmiddels heb ik ‘m al heel vaak gedragen, hij is eigenlijk heel makkelijk te combineren en hij zit heerlijk :-) En helemaal eerlijk geproduceerd, yay!

fair wear friday happy acorn

De panty kocht ik bij de Hema, het is er zo eentje van gerecycled garen. Onder welke omstandigheden hij geproduceerd is weet ik niet, maar op de verantwoorde-fashion-meter scoort ‘ie toch in ieder geval beter dan een ‘gewone’ panty, lijkt me. Ik tekende trouwens een zwarte, maar stiekem is ‘ie heel donkerblauw. (En dat komt goed uit, want ik houd van donkerblauw, en dat matcht ook beter bij m’n boerenkooltrui.)

En dan nog mijn donkerblauwe All Stars. Die zijn hier volgens mij al een paar keer langs gekomen, maar goed, ze zitten dan ook erg fijn :-) Ik kocht ze in een kringloop in Denemarken, dus ze komen helemaal door de keuring. Wel jammer dat ze niet zo heel erg winterproof zijn, ik vrees dat ik toch nog eens op zoek moet naar (eerlijke of tweedehands) schoenen die dat wel zijn.

fair wear friday happy acorn

En als allerlaatste: mijn oorbellen! Oké, je ziet ze niet op de foto, maar ik droeg ze heus en ik ben er heel blij mee. Ik kocht ze in Nijmegen als verjaardagscadeautje bij de toffe conceptstore Make My Day. Hoewel die winkel veel duurzame producten verkoopt, heb ik eigenlijk geen idee hoe deze oorbellen zijn geproduceerd. Mmm… dat is dan wel weer jammer. Misschien durf ik het de volgende keer te vragen :-)

Zo, dat lijkt me wel weer genoeg fair wear voor deze vrijdag. Vooruit, één foto dan nog, om te vieren dat mijn outfit zo goed bij het schilderij op Floris’ werk matcht :-)

fair wear friday happy acorn

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »