Februari was de maand van…

De laatste dag van februari! Zo lang als januari leek te duren, zo snel ging februari voor mijn gevoel voorbij. Maar dat geeft niet, ik ben eigenlijk wel toe aan een nieuwe maand. Februari was een maand van ups en downs. Of zei ik dat over januari ook? Misschien ben ik gewoon een mens van ups en downs, dat zou eigenlijk ook wel kunnen :-) Hoe dan ook, ik blik graag nog eventjes terug.

Februari was de maand van…

o Glimpjes lente en heel veel zon (en ook een beetje sneeuw!)

Aan het begin van de maand was er nog sneeuw, maar aan het eind van de maand was het volop lente en kon je zonder jas naar buiten! Op de lange termijn vind ik dat vooral heel zorgwekkend, maar op de korte termijn genoot ik er met volle teugen van. Ik zoog alle zonnestralen in me op. Ik wandelde en fietste en skeelerde en in mijn hoofd was het al zomer. Hoera!

o (Meedeinen op) een zee van emoties na een moeilijke beslissing.

Jep, lekker vaag. Ik wil er eigenlijk niet zoveel over zeggen, maar het is ook raar om er niks over te zeggen, want het voelde als het belangrijkste wat er deze maand gebeurde. Ik hakte een knoop door en dat was heftig en diep en moeilijk en persoonlijk en dubbel en kwetsbaar en goed. Het riep een heleboel emoties op, dus ik probeerde maar een beetje mee te deinen. En nee, het is geen geheim, maar soms voelt een blog net iets teveel alsof je dingen van de daken schreeuwt, en daar is het nog een beetje te vers voor.

o Heel veel vogels buiten!

Nee, ik ben geen vogelspotter, ik heb zelfs geen verrekijker. Maar tijdens mijn ochtendwandelingen let ik toch altijd even extra goed op of ik een specht hoor of een roodborstje zie. En deze maand waren dat er ontelbaar veel! Ze lieten zich allemaal zien en horen en het was een reuzegezellige boel bij het bospaadje waar ik altijd loop :-) Er waren ook nog twee reigers (een grote en een kleine, ik zie ze bijna elke dag) en meestal was er ook een roofvogel (sorry, ik weet niet wat voor een, ik ben niet zo’n kenner).

o Een serie fijne opdrachten

Yes, ik houd van mijn werk. De laatste weken mocht ik zulke toffe dingen maken! Voor Wonen&Co maakte ik illustraties voor de krant (9 maart, Dagblad Van Het Noorden en Leeuwarder Courant) en ook nog een en ander voor de woonbeurs (14-17 maart in MartiniPlaza Groningen). Echt een feestje om mee bezig te zijn, ik kan niet wachten om het eindresultaat te zien :-)

o Dankbaar zijn voor alle lieve mensen om me heen

Ik had de laatste weken héél veel goede gesprekken en o ja, ook heel veel koffie. Een deel had met die beslissing van het eerste puntje te maken en een deel was gewoon omdat het fijn is om bij te kletsen. En het maakte me dankbaar. Dat ik het leven met zoveel mooie mensen mag delen. Floris en vriendinnen en mijn ouders en muziekmensen en mensen die ik eigenlijk helemaal niet zo heel goed ken maar die toch iets betekenisvols doen of zeggen. Dat vind ik tof!

En nu is het (bijna) maart! Kom maar op met die nieuwe maand :-) Volgens mijn agenda gaat het een maand worden met lange, volle werkdagen, maar ook met een boekenfeestje! Op 9 maart wordt namelijk het kinderboek gelanceerd waarvan ik de illustraties mocht maken. Mocht je zin hebben om dat met ons mee te vieren, klik dan even hier voor de details.

En verder hoop ik op een maand met niet te veel poespas, ha. Want hard werken vind ik prima, maar ik compenseer het graag met rustige avonden :-) We zullen wel zien wat maart ons brengt!

3 reacties

  1. Jaaa, in mijn hoofd was het ook al lente. Zo heerlijk die zonnestralen. Wat fijn dat je ook veel toffe opdrachten had deze maand. Begrijpbaar dat je iets heel persoonlijks niet meteen of misschien wel helemaal niet wil delen. Alleen doen als het goed voelt <3

  2. Wat waren die zonnige dagen fijn he?! En helemaal niet gek als je iets niet wil delen, maar het wel een onderdeel van je maand was. Voelt het ook een beetje als een opluchting? Hoe moeilijk het ook was? Dat hoop ik in ieder geval, of dat dat nog komt. En ik hoop op een mooie maand, met een boekenfeestje en heel veel zon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »