Februari was de maand van…

Hiephoi allemaal! Het is weer tijd voor een terugblik op de afgelopen maand! Het was een maand met allerlei avonturen, een paar grote, maar vooral lekker veel kleine. En laat ik daar nou net van houden :-)

Februari was de maand van…

happy acorn ninamaakt februari overzicht

o Mijn tuinbroek dragen

Dit was echt een hoogtepunt. Want ik wilde al heel lang een tuinbroek, maar kon er nergens eentje vinden die aan al mijn eisen voldeed. Totdat ik begin februari voor de zoveelste keer in de kringloop ging kijken, en hoera! Hoewel ik eigenlijk op een lange had gehoopt (want hoi winter..), paste deze korte precies en werd ik er ook gewoon reuzeblij van. Dus joepie! Thuis ontdekte ik dat ‘ie ook leuk staat met een panty, dus ik droeg ‘m de laatste weken zo vaak als ik kon. (Op de foto zie je ‘m inclusief goed gelukte latte macchiato en een gat in m’n panty, want tja, die dingen horen nu eenmaal bij het leven.)

happy acorn tuinbroekie

o Fijn veel zingen

Op 10 februari was er een vrouwendag in onze kerk, en met de band waarin ik zing mochten we er de hele dag muziek maken. Heel veel liedjes, dus de weken ervoor waren gevuld met bandrepetities. Ik mocht zelfs een liedje in mijn eentje zingen, dat was ook leuk :-) En daarnaast kom ik af en toe op een zaterdagmiddag met wat mensen bij elkaar om lekker samen muziek te maken, en dat deden we ook nog een keer deze maand. Dus ja, zoveel gezongen! Gelukkig word ik daar altijd superblij van, zowel van alle voor- en napret als van het zingen zelf :-)

Foto: Voortman Fotografie

o Work hard play hard

Pfoe, naast alle zingavonturen was het ook behoorlijk druk qua werk. In de webshop viel de drukte wel mee, maar ik had per ongeluk heel veel deadlines voor allerlei opdrachten ingepland. Ik tekende onder andere tien verschillende theesoorten voor de webshop Your Daily Tea Cup! Kijk, hier vind je al één van de eindresultaten. Bovendien had ik op diezelfde vrouwendag als waar ik mocht zingen, ook een ninamaakt-kraam op het bijbehorende marktje. Kijk, zo zag dat eruit (door de lens van Voortman Fotografie):

foto: Voortman Fotografie

Alles bij elkaar was het daardoor een maand met veel lange dagen, en moest ik af en toe de turboknop aanzetten (= verstand op nul en vooral heel hard werken). Het feit dat ik zo productief was én mijn energie in zoveel leuke dingen stak, gaf gelukkig enorm veel voldoening. En ik probeerde heel bewust af en toe rustmomenten (en elke dag een ochtendwandeling!) in te plannen, zodat ik mezelf niet voorbij holde. Dat ging best goed :-)

happy acorn ninamaakt random things I like

o Nieuwe lievelingsmuziek ontdekken

Jaaaaa. Als je niet van muziek houdt moet je deze misschien even overslaan en bij het volgende puntje verder lezen, maar ik ben enthousiast en het hoorde bij deze maand, dus ik deel het toch: Begin deze maand tipte iemand op instagram de muziek van Sleeping At Last, en sindsdien ben ik fan. Het is redelijk rustige, chille muziek, en heel fijn voor op de achtergrond. Maar als je dan beter naar de teksten gaat luisteren komen de prachtigste zinnen en mooiste thema’s en metaforen voorbij. Het komt allemaal uit het brein van één man, Ryan O’Neal, en hij werkt graag in series. Nu is hij bijvoorbeeld bezig met een serie over de negen persoonlijkheidstypen van het Enneagrammodel. Ik kan niet wachten tot het volgende nummer uitkomt. (Want die gaat over nummer vier en dat ben ik :-)) Oké, genoeg gepraat. Dit en dit zijn mijn favoriete liedjes tot nu toe, ga maar gauw luisteren terwijl je hier verder leest :-)

o Een spontane nieuwe kaart in mijn webshop

Spontane kaarten zijn mijn lievelingskaarten! Toen ik begin februari iets op social media wilde delen over hoe ontzettend gelukkig ik word van zingen en tekenen, kon ik maar geen passend plaatje vinden bij mijn lange blije verhaal. Ik bleef maar scrollen door mijn foto’s en eerdere illustraties, en kwam uiteindelijk uit bij een zwartwit zinnetje dat ik ooit schreef: Laat je hart liedjes zingen waarop je wilt dansen. Die moest erbij, maar hmm, liever met een beetje kleur en feestelijkheid. Dus ik speelde wat met gekleurde cirkels die ik al eens eerder had gedigitaliseerd, en uiteindelijk was ik tevreden.

happy acorn ninamaakt liedjes

Toen ik dat had gedeeld zeiden sommige mensen ineens: “hoi komt hier ook een kaartje van?” En als mensen dat zeggen denk ik daar meestel eerst heel lang over na of heb ik precies even geen tijd of ben ik toch net iets te kritisch en perfectionistisch en komt ‘ie per ongeluk niet door mijn keuring. Maar nu dacht ik: Oké. :-) Ik twijfelde nog even heel uitgebreid of het een vierkante kaart met envelop zou worden, of gewoon een rechthoekige ansichtkaart zoals alle andere. Ik hield zelfs een stemming op Patreon (je weet wel, dat clubje :-)), en daaruit bleek dat het een vierkante moest worden. Dus voilà! Mocht je er zo eentje willen, dan vind je ‘m hier in mijn webshop.

ninamaakt hart liedjes zingen

Zo, en toen was het maart! Ook leuk, want maart is de maand van March Meet The Maker, en dan deel ik elke dag op instagram iets over mijn bedrijfje en/of mijzelf. Omdat er elke dag een thema is (bijvoorbeeld You of Workspace of How you started), dwingt het me om out of the box te denken en elke dag weer iets moois te plaatsen. :-) Verder verheug ik me op de lente, dus ik hoop dat maart die met zich meebrengt. Ik wens je een mooie nieuwe maand!

BewarenBewarenBewarenBewaren

14 reacties

  1. Wat ben jij druk geweest zeg! Supergaaf al die thee illustraties en de nieuwe kaart. Leuk dat je ook weer veel aan het zingen bent geweest. Zing je ook weer een keer een klein stukje op Instagram? Ik genoot zo van een ministukje op je stories. En prachtige liedjes hoor.❤

    • Ah dankjewel! Wie weet deel ik binnenkort weer eens in m’n instagram stories :-) Maar ik vind dat ook altijd nogal eng, omdat mensen me volgens mij vooral voor mijn illustraties volgen, en ik dan niet zeker weet of iemand daarop zit te wachten.. maar wie weet :-)

  2. Pingback: #march meet the maker opdracht 1 t/m 9 – Gewoon thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »