Februari was de maand van…

Hieperdepiep, het is alweer maart! Ik probeerde heel hard om februari niet te veel te associëren met kou en regen en saaiheid, maar stiekem lukte dat niet zo goed. Ik had al zo’n voorgevoel dat mijn euforische positieve vibes van januari niet het hele jaar mee zouden gaan. En ja, dat voorgevoel klopte dus, want februari was niet mijn beste maand. Maar ach, zo gaat dat soms, en dat is oké. Gelukkig gebeurden er – tussen de buien door – toch nog genoeg fijne dingen. Dus laat ik daar dan maar vooral over vertellen :-)

Februari was de maand van…

happy acorn ninamaakt monthly happiness februari

 Projectjes voor en met andere creatievelingen 

Voor het eerst in de geschiedenis (denk ik?) werkte ik met mijn bedrijfje samen met andere makers! Babs van De wereld van Fien en ik liepen al een tijdje met het idee rond om onze krachten te bundelen, en nu kwam het er eindelijk van. Babs maakt hele fijne gedichtjes en schrijfsels (en ook verrukkelijke taarten en baksels, maar dat is een ander verhaal) en we besloten om samen een kaart te ontwerpen. Een versje van Babs in een ontwerp van mij :-) En geloof me, het wordt prachtig! Dit weekend gaat ‘ie naar de drukker, dus over een weekje is het resultaat te bestellen!

happy acorn melle bouwhuis thank god it is monday

Daarnaast sprak ik af met Melle (die vrolijkerd hierboven), omdat ik ook met haar een kaart aan het ontwerpen ben. We schreven samen een gedichtje, wat helemaal past bij Melle’s coachingbedrijf, maar toch ook gewoon ninamaakt is :-) Aan het ontwerp wordt nog hard gewerkt, maar over een maand vind je de kaart in de webshop. Zo leuk om op deze manier mensen te leren kennen, elkaar te inspireren en samen tot iets moois te komen!

Oh, en dit mag niet onvermeld blijven: ik ontmoette Melle in het koffietentje Sticky Fingers in Amsterdam. Mag ik een applausje voor die roze tegeltjesmuur? Ik ben verliefd!

happy acorn sticky fingers roze tegels amsterdam

Verder kwam in februari ook het nieuwe logo van Thuis op nummer 14 online! Gertrud vroeg me om een header en watermerk voor haar blog te maken, het liefst met een tekening van haar boerderij. Daar heb ik met veel plezier aan gewerkt, en we zijn allebei reuzeblij met het eindresultaat! Mocht je benieuwd zijn, kijk dan even hier. (En hier vind je zelfs een piepklein stukje making of :-))

 Heel hard hopen op de lente

Ik hoopte dat februari ons zou verrassen met heel veel lente-achtige dagen, of anders in ieder geval dagen met veel zon. En ja, in het begin van de maand leek dat best goed te gaan! Ik maakte wandelingetjes en de zon maakte me helemaal blij en huppelig. De tweede helft van de maand was helaas iets minder enthousiast, soms vroeg ik me af of het niet per ongeluk herfst was geworden. 

Wel heel fijn: ondanks alle regen en wind kwamen er sneeuwklokjes en krokussen (inmiddels al heel veel!) (zelfs in onze tuin!), van die zachte pluizige katjes aan de bomen, en ik zag zelfs al roze bloesems! Heus, die lente komt er wel :-)

happy acorn lente februari

 Worstelen met perfectionisme en focus

Ik ben nogal een perfectionist – in ieder geval als het om werk gaat -, en soms is dat heel fijn. Want ik ga net zo lang door tot ik trots ben en dat zorgt nu eenmaal voor mooie dingen. Maar op sommige momenten wil mijn kritische stemmetje het hele proces overnemen en staat het mijn creativiteit alleen nog maar in de weg. De afgelopen maand was dat iets te vaak het geval. Best frustrerend, want de meeste dingen zijn nu eenmaal niet in één keer perfect. Mocht je tips hebben hoe je hier goed mee om kunt gaan, let me know. :-) 

De tweede reden dat niet alles van een leien dakje ging in huize ninamaakt was focus. Of nou ja, het gebrek daaraan eigenlijk ;-) Met een gefrustreerd hoofd (omdat de dingen niet meteen perfect zijn) kom je nu eenmaal niet zo makkelijk in een fijne werkflow.

Dus elke dag was het weer een puzzel om een fijne manier van werken te vinden. De ene dag hielp het om eerst een rondje hard te lopen, de andere dag was het beter om me zo lang mogelijk op te sluiten in mijn werkkamer en van kopje koffie naar kopje koffie te werken. Ik ging een middag in een veel te drukke IKEA zitten werken (waar ik zomaar heel productief werd!) en een andere keer delegeerde ik het boodschappen doen en koken aan Floris, zodat ik in ieder geval rond etenstijd nog een paar uurtjes kon winnen.

Ik maakte ook maar even een lijstje met tips, maar heus, soms hielp niks van dat alles. Hopelijk gaat dat de komende maand beter!

 Een fijn hardloopritme vinden

Gelukkig gingen er ook dingen wél heel goed: hardlopen! Ik deed aan het begin van deze maand een oproepje op instagram, omdat ik het lastig vond om mijn hardloopskills rustig op te bouwen. Wanneer ik naar mijn lijf probeerde te luisteren miste ik de uitdaging van een concreet doel, en wanneer ik een concreet doel had, vergat ik naar mijn lijf te luisteren.

Ik kreeg een heleboel fijne tips en ervaringen (zie maar hier), en uiteindelijk besloot ik het volgende: de hele maand februari zou ik rondjes van vier kilometer rennen, want ik wist dat ik dat kon en dan had ik alle tijd om daar steeds beter in te worden. Dus dat deed ik. Ik installeerde ook meteen de app Runkeeper, en die hielp me om mijn snelheid een beetje constant te houden.

En het werkte! Hoera, ik hoef niet meer steeds een uitgebreide strategie te bedenken en ik mag elke keer trots zijn omdat ik mijn doel heb gehaald zonder mijn lichaam te overbelasten. Inmiddels is het maart en ben ik door naar level 2: rondjes van vijf kilometer :-)

happy acorn saturday goodness februari

 Lievelingszaterdagen

Hoewel mijn doordeweekse dagen dus met ups en downs gingen, waren mijn weekenden ontzettend fijn! Ik ontbijtte (bijna) elke zaterdag bij de hema, dronk kopjes koffie met vrienden, maakte heel veel muziek en sjeesde rond op mijn nieuwe longboard. De meeste weekenden was ik gewoon thuis en dat was precies wat ik nodig had :-)

ninamaakt happy acorn februari

Pfiew, en nu is het maart! Deze maand hoop ik op extra veel zonneschijn, zowel buiten als in mijn hoofd en hart. Mijn dagen gaan best een beetje vol zijn met werk, maar fingers crossed dat het lukt om genoeg rust en ademruimte te vinden :-) Fijne maand!

6 reacties

  1. Het klinkt ondanks de minpuntjes toch als een hele fijne maand!
    En wauwie wat is je nieuwe logo/header voor thuis op nummer 14 leuk geworden zeg. Heel mooi. Enne dan hebben wij ook nog eens gemeet :)
    Fijn weekend

  2. Ooh ik hoop met je mee, dat maart veel zonneschijn zal krijgen!
    Het verhaaltje over perfectionisme vind ik heel herkenbaar, zelf ben ik ook sinds kort weer begonnen met hardlopen, het helpt mij wel om m’n hoofd leeg te maken, van alle creatieve bubbels en perfectionisme.. ;P
    Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »