februari.

Februari was een bewegelijke maand.

Het was een maand vol goede gesprekken tijdens lange wandelingen. Mijn werk was redelijk rustig en ik had zin – en dus ook tijd – om mensen te ontmoeten. Om te praten, te luisteren, ervaringen te delen, te sparren, nieuwe invalshoeken en energie op te doen. Dus ik kroop achter mijn bureau vandaan en zette heel wat stappen, steeds met ander gezelschap. Vrienden, studiegenoten, een dominee, een kennis. Alsof ik met al die mensen even mocht ervaren dat we samen onderweg zijn. Mooi wel.

En dan dat weer hè, sjonge. Er waren regenachtige wandelingen bij, zeker. Maar ook zonovergoten wandelingen waarbij de lente volop in de lucht hing. ‘Koester de lente wherever you find it’ was mijn motto, dus ik haalde mijn hart op aan krokussen (elke dag een beetje meer), zachte knoppen en bloeiende toverhazelaars. Een nieuw blad aan mijn plant. En met de zon op m’n bol naar kantoor fietsen. Het kleine grote geluk diende zich overal aan.

Ergens halverwege de maand was er een stormachtige week. Ik vloog mentaal een beetje uit de bocht door een intens opleidingsweekend, en Floris was er slecht aan toe door nierstenen en een ontsteking. Eunice stormde ondertussen onze schutting omver voor wat extra drama. Pittige dagen waren het! Na een weekje ploeteren en zo goed mogelijk voor onszelf/elkaar proberen te zorgen, keerde de rust gelukkig terug.

En voor ik het wist was februari voorbij. Het was een maand die veel nieuwe inzichten bracht, die allemaal nog een beetje moeten bezinken. Maar dat er grond omgewoeld is, dat is duidelijk. En ja, ondertussen gebeurt er ook van alles in de wereld. Dat is me niet ontgaan, maar temidden van alles is ook dat nog wat aan het landen.

Morgen is het maart. We zullen zien wat het gaat brengen. Lente, dat staat gelukkig al wel min of meer vast. En misschien boekte ik gisteren spontaan kaartjes voor een concert van Stef Bos. (En of ik daar zin in heb.)

Verder hoop ik op vertrouwen, voor ons allemaal. Een beetje troost her en der, moed om de dagen aan te gaan, een gloeiend hart, en een heldere blik zodat we zien wat ons te doen staat. Sjonge, mijn verlanglijst is lang dit keer. We gaan het beleven. Liefs X

PS Dit liedje stond op repeat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »