Fijne dingen die ik deed toen het lente was

Lente, wat was je leuk! Heeeel lang geleden (zo voelt het tenminste), vlak voor de lente begon, maakte ik een lentelijstje. Allemaal gezellige en mooie en fijne en nuttige dingen die ik in het voorjaar graag af wilde strepen. En dat deed ik! Zal ik vertellen hoe dat ongeveer ging?

Alle puntjes die ik heb gedaan gaf ik een geel blaadje, en kijk, zo ziet het lijstje er nu uit:

happy acorn lentelijstje ninamaakt

Nog voor het einde van maart dartelden de eerste lammetjes al in het weitje tegenover ons huis! Toen ze net geboren waren, waren ze op hun allerleukst: dan huppelden ze iets te enthousiast en vielen ze met een plofje in het gras. Of zoals Amber op mijn filmpje op instagram reageerde: ‘Die moet nog een beetje oefenen.’ Dus elke keer als ik een rondje had hard gelopen (of terug kwam van de supermarkt of gewoon als ik zin had) ging ik heel blij bij de lammetjes kijken.

happy acorn ninamaakt lentelijstje

De muziekpuntjes lukten ook goed. Een van jullie tipte me in de reacties de band Psapp, dat was een schot in de roos :-) Verder stonden Spinvis, Janne Schra met het Noordpool Orkest en de nieuwste cd van Bløf heel vaak op repeat. Ik trakteerde mezelf op het nieuwe album van Sons of Korah, want dat is van die muziek die je gewoon op een rustig offline moment in je cd-speler wilt stoppen :-)

En o ja, het concert van Mensenkinderen! Oh oh oh, dat was fijn. Ze noemden het zelf een stilteconcert, maar gelukkig maakten ze vooral heel veel mooie rustige muziek. Ik houd van die concerten die zo intiem zijn dat je op de eerste rij kunt zitten zodat je helemaal opgezogen wordt door alles. :-) En dat het niet meer uitmaakt dat je in je eentje bent gekomen, en dat het verlicht is met kaarsjes en dat je ook nog na afloop met de muzikanten kunt kletsen. Ja, dat was mooi. De dag daarna schreef ik de mooiste zinnen die ik had gehoord op, zodat ik het gevoel nog een beetje kon vast houden.

happy acorn ninamaakt mensenkinderen

Mijn pileaplant was al best groot, maar begon ook een beetje treurig te worden. Maar toen ik al zijn kleine stekjes weghaalde en in losse potjes zette, werd hij weer helemaal blij! Hij groeide meteen nóg verder, en er zijn al best wat pannenkoekenbaby’s uitgedeeld :-) Het leukste was toen ik stiekem een stekje op de post deed naar iemand die heel lang geleden eens zei dat ze zo graag een pannenkoekenplant wilde.

happy acorn stekje pilea

Het wegdoen van spullen lukte een beetje: ik ruimde van alles op, maar er staan nog steeds een paar tassen klaar voor de kringloop/marktplaats… Wordt aan gewerkt dus :-) Ik verdiepte me ook een heel klein beetje in veganisme, maar concludeerde dat ik me op dit moment vooral wil focussen op vegetarisch eten. Daar heb ik best een duidelijk standpunt over, dus misschien moet ik dat maar eens doorzetten.

Nu we het toch over eten hebben: de granola heb ik nog steeds niet gemaakt, oeps. Ondanks dat ik zoveel lekkere recepten kreeg van lieve lezers! Wie weet komt het er in de zomer van :-)

happy acorn nina in nijmegen

Wat wél lukte was de webshop aanvullen met nieuwe ninamaakt-producten! Er kwamen twee mooie A5-kaarten met wat poëtische woorden, en hieperdepiep, zelfs de Feestkalender is nu te koop! Dat vind ik wel een feestje waard. Over die laatste hoop ik trouwens gauw een blogpost te schrijven met allemaal kiekjes van het maakproces. :-)

happy acorn feestkalender ninamaakt

En dan nog die twee laatste puntjes: niet te veel willen en één ding tegelijk doen en genoeg ademruimte nemen. Eigenlijk horen die best wel bij elkaar toch? Volgens mij gingen ze best goed :-) Ja, mijn hoofd stroomde af en toe heus wel eens over met alles wat ik wilde/moest doen. Maar meestal lukte het me om dan eerst even alles op te schrijven, zodat ik bewust te kiezen wat ik ging doen. En dus ook te kiezen welke dingen ik niet ging doen, of dat nou hardlopen was, of bloggen, of de Feestkalender halverwege maart in de webshop zetten.

happy acorn messy mind ninamaakt

Kortom: dat lentelijstje ging zo gek nog niet. En extra bonuspunten voor de zon, want die deed dit voorjaar echt gezellig mee! En ik weet dat de zomer inmiddels al begonnen is, maar gisteren maakte ik toch nog een lijstje met fijne zomerdingen. Heus, ik deel ‘m gauw op de blog. En yes, ik houd van lijstjes :-)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »