Fijne plekjes in Utrecht

happy acorn fijne plekjes utrecht hotspot

Het is weer vrijdag! En vrijdag moet je vieren. Eigenlijk moet je elke dag vieren, maar vrijdagen lenen zich daar extra goed voor, vind je ook niet? Dus vandaag dronk ik koffie, at ik een gigantisch groot stuk chocoladetaart en kletste ik erop los. En ik maakte een lijstje.

Het zit namelijk zo, Laura (je kent haar misschien van de blog Dagdromend) en ik drinken regelmatig samen een kopje koffie in Groningen. Een beetje ouwehoeren over bloggen, studeren en koken, dat is nu eenmaal fijn. Zeker als je er koffie bij drinkt.

Maar helaas, aan alles komt een eind. Laura gaat naar Utrecht verhuizen, dus grote kans dat onze koffieplannen in de toekomst iets minder vaak van de grond gaan komen. Vanochtend was onze – voorlopig – laatste koffiedate in Groningen, dus ik gaf haar een klein cadeautje. Het werd een ‘hoera-je-gaat-naar-Utrecht-dus-maak-er-maar-een-feestje-van-cadeautje’ in de vorm van een lijstje met mijn lievelingsplekken in Utrecht. 

Voordat ik ‘m gaf zette ik ‘m stiekem nog even op de foto, want Laura is vast niet de enige die wel wat Utrechtinspiratie kan gebruiken. Dus hierbij:

happy acorn inspiratie utrecht hotspots fijne plekjes illustratie koffietentje

Mocht je het je afvragen: nee, ik heb nooit in Utrecht gewoond. Maar sommige vriendinnetjes van mij wel, en omdat Utrecht zo’n handig centrale afspreekstad is, ben ik er gewoon al best vaak geweest. Dus door de jaren heen is mijn assortiment lievelingsplekjes langzaam gegroeid, en nu weet ik er inmiddels best goed de weg. En ik vind het gewoon een fijne stad met veel sfeer en inspiratie.

En stel nou dat je binnenkort naar Utrecht gaat, en dit lijstje gewoon even uit wil printen, klik dan even hier. Dan open je vanzelf het pdf’je, en kun je ‘m zo uit je printer laten rollen. Veel plezier ermee!

PS. Ik maakte al eens eerder zo’n lijstje, maar dan met inspiratie voor Nijmegen!

12 reacties

  1. Leuk! Een lijstje uit mijn eigen stad ;-) merendeel kende ik al maar sommige plekjes zoals Stach nog niet. Gauw even uitproberen.

  2. Superschattig dit! Ik woon zelf in Utrecht, maar ben heel stiekem nog niet naar alle plekjes die je noemt geweest. Foei, I know. Dus dit lijstje ga ik ook maar eens afwerken ;)

  3. Wat een fijn lijstje <3 Als ik dit zo bij elkaar zie staan, dan realiseer ik me hoe fijn het is om in Utrecht te wonen! Ik mis nog wel een aantal fijne koffietentjes! Dus mochten jullie binnenkort weer koffie gaan drinken, ga dan naar Koffieleute op de Westerkade of Broei op de Oosterkade! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »