Flinders in je koffiebuik

happy acorn koffie flinders

Het is weer tijd voor koffie! En waar wil je nu liever koffie drinken dan in het park? Dat moeten de mensen van Flinders ook gedacht hebben, want dit koffietentje staat midden in het Noorderplantsoen (= een heel fijn lang uitgestrekt park in Groningen). Stiekem was ik er al twee keer eerder geweest, maar toen scheen de zon zo hard dat ik niet verder kwam dan het terras. Maar nu is het hartje winter, dus konden we mooi de binnenkant eens begluren. En o ja, de koffie testen natuurlijk :)

Naam: Flinders Café
Adres: Kruissingel 1, Groningen
Bestaat sinds: 2012
Website: www.flinderscafe.nl

happy acorn koffie flinders

Koffie

Stiekem had ik op floris’ werk al te veel koffie gedronken, dus ik moest het even rustig aan doen (wat heel moeilijk is als ik koffie op heb). Ik bestelde dus een chai latte en floris nam daarom de verantwoordelijke taak op zich om de cappuccino te testen. Gelukkig kan hij dat reuzegoed, want hij is al ontelbaar vaak met mij mee geweest om koffietentjes te testen. Jammer genoeg was hij niet laaiend enthousiast over dit kopje koffie, het was een beetje aan de bittere kant, en het had allemaal nog wel wat romiger gemogen (zei hij dan hè, ik weet het niet, want hij was zo hard aan het testen dat er geen slokje meer voor mij over was). Mijn hulptester deelde daarom drie van de vijf eikeltjes uit.

O, ben je ook nog benieuwd naar de chai latte? Die was lekker! Wel heel anders dan de chai latte bij mijn stamcafé, maar ik geloof dat er honderdmiljoen verschillende manieren zijn om chai latte te maken en dat het daarom overal anders is. Bij Pranzo hebben ze gewoon zo’n poedertje wat je op moet lossen in warme melk, maar hier maakten ze het denk ik met echte thee, waardoor het allemaal wat milder en minder kruidig was. Oké, ik dwaal af. Wat ik dus eigenlijk wilde zeggen: ik deel graag nog even duizend denkbeeldige bonuspunten uit voor de Tiny Tony die naast mijn chai latte lag. Nomnomnom.

happy acorn flinders koffie happy acorn flinders koffie

Sfeer

De sfeer bij Flinders vond ik superfijn! Het café is ingericht met designmeubels, en veel neutrale kleuren. Wit, grijs en hout, dat dekt de lading wel een beetje. En ondanks dat ik nogal een kleurliefhebber ben, vond ik het niet saai :) Bovendien zijn er superveel ramen, dus het is er lekker licht. Ook heel handig, omdat je dan mooi alle langslopende, rennende, skatende, fietsende en zoenende mensen kunt bekijken. Verder vind ik het heel tof dat Flinders niet alleen een café heeft, maar ook een webshop vol designspullen. Dus als je stiekem je huis wilt ombouwen tot Flinders, dan kun je gewoon de webshop leegkopen. Zo makkelijk is dat. Stiekem vraag ik me wel altijd af hoe een café zich stoelen van driehonderd euro per stuk kan veroorloven, maar ach, ik geniet er maar gewoon van :) Dus ik zeg vier en een half eikeltje!

happy acorn flinders koffie happy acorn koffie flindershappy acorn flinders koffie

Locatie

Ik vertelde natuurlijk al dat Flinders in het park ligt. Wel, wat mij betreft is dat een toplocatie. Oké, het is niet heel dicht bij het station, zo’n 25 minuten lopen. Maar hee, dan ben je dus ook meteen in een vet chill park. En bovendien is de route er naartoe megaleuk, want dan passeer je allemaal gezellige winkeltjes. En als we wat verder uitzoomen: wie wil er nu niet in Groningen zijn? En voor degenen die nu hun hand opsteken vergaat de wereld nog steeds niet, want Flinders heeft ook nog een vestiging in Amsterdam en Hilversum. Doe maar vier eikeltjes.

happy acorn koffie flinders happy acorn koffie flinders

Prijs

Floris’ cappuccino kostte € 2,50. Dat lijkt me een vrij gemiddelde prijs, dus ik zeg drie en een halve eikel.

Conclusie

Als ik jou was, zou ik eens naar Flinders gaan. Het is er gezellig, mooi ingericht, de kwaliteit is prima (ik heb het nog niet eens over mijn broodje kroket gehad, maar die was meer dan prima) en ze gebruiken zoveel mogelijk lokale en biologische producten. Hoera! Dat blijkt ook wel uit de eindscore:

happy acornhappy acornhappy acornhappy acorn eikeltje

happy acorn flinders koffie

PS Mocht je nieuwsgierig zijn naar alle andere koffietentjes die ik het afgelopen jaar heb getest, kijk dan maar hier.
PSPS Bluh, mijn telefoon houdt niet van foto’s maken als het bewolkt is. Ik zal vragen of ‘ie de volgende keer beter zijn best doet.

10 reacties

  1. Je hebt inmiddels al zoveel leuke koffietentjes in Groningen aangeprezen, dat ik heel graag een keertje lang in de trein wil zitten richting Tiny Tony’s, het Groninger Museum en Søstrene Grene (of hoe je dat ook schrijft). Leuk blogje weer!

    Liefs, Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »