Gastblog: Fratsen van Frits

happy acorn konijn frits

Hoi vriendjes en vriendinnetjes! Na drie weken radiostilte weer een blogje van mij, Frits. In mijn vorige blogpost vertelde ik al uitgebreid wie ik ben en waar ik vandaan kom. Toen woonde ik nog maar een dagje in Huize Floris&Nina, dus over mijn avonturen viel weinig te vertellen. En stiekem vond ik alles ook nog een beetje spannend. Inmiddels is dat wel anders! Na drie weken voel ik me helemaal thuis en ben ik vergeten wat verlegen zijn ook alweer is.

happy acorn konijn frits

Mijn baasjes

Eerst moest ik er wel een beetje aan wennen dat ik de hele tijd mensen om me heen had in plaats van konijntjes. Want mijn vorige huisje stond buiten en deelde ik met mijn konijnenfamilie. Nu heb ik ineens een grotemensenfamilie! Die maken ook heel andere geluiden dan ik gewend was, dus in het begin schrok ik daar steeds een beetje van. Nu niet meer hoor, nu ben ik er aan gewend. Ik vind het eigenlijk ook wel heel gezellig dat ik binnen zit, want daardoor bemoeien ze zich lekker veel met mij. En als mijn baasjes thuis zijn mag ik lekker door de kamer sprinten enzo. Superchill! En ik dacht dat mensen altijd op stoelen en banken zaten, maar mijn konijnenpapa en -mama zitten eigenlijk best wel vaak op de grond. Ik denk stiekem dat ze dat doen zodat ze lekker met mij kunnen spelen. Ik vind dat vet gezellig, dan hups ik lekker achter ze langs en snuffel ik aan hun voeten en aan de konijntjes die nina aan het haken is enzo.

happy acorn konijn frits

Maar soms zijn mijn baasjes wel een beetje streng, bijvoorbeeld als ik onder het tvkastje wil snuffelen en de kabels van dichtbij wil bekijken. Of als ik op de bank spring en daar per ongeluk expres een keuteltje laat. Of als ik aan de nieuwe bolletjes wol ga knagen, waarvan nina net iets moois wilde gaan haken. Dan spreken ze me heel streng toe of doen ze de flying bunny en zetten ze me ergens anders neer. Wel een beetje flauw, maar gelukkig zijn ze verder heel lief.

happy acorn konijn frits

Wat ik het liefste doe

Eigenlijk verveel ik me bijna nooit. Meestal hups ik een beetje, lig ik een poosje, was ik mezelf, snuffel ik aan het vloerkleed of eet ik wat hooi. En als ik dat zat ben, ga ik gewoon lekker spelen of rennen. Misschien verwacht je het niet, maar ik kan dus echt supermegaknetterkeihard rennen. Dan sprint ik in een oogwenk van de ene kant van de kamer naar de andere. En als ik dan heel plotseling stop terwijl ik op het laminaat ben, glij ik vanzelf nog een stukje verder, zo stoer! Of soms zigzag ik heel hard onder de tafel door, zjoef zjoef zjoef langs alle tafelpoten. Als ik vrolijk ben maak ik sprongetjes. Bij mensen heet dat een vreugdedansje hoorde ik, maar wij konijnen noemen dat gewoon een binky. Het liefst doe ik de hele dag binkies (:

Ik vind het trouwens ook heel leuk om nieuwe plekjes en spulletjes te ontdekken. Dan klim ik bijvoorbeeld op het onderste blad van de salontafel en neus ik lekker tussen alle spullen die daar liggen. En met een lege colafles, een doos of een tonnetje vermaak ik me ook prima. Of een envelop waar ik lekker stukjes af mag scheuren, joepie :) O, en wat ik misschien nog wel het leukste vind: onder de verwarming door tijgeren! Dan maak ik me een beetje plat en race ik er zo onderdoor. Of ik ga op mijn achterpootjes staan om de muur achter de verwarming te verkennen! Alleen als ik er dan onderuit kom word ik steeds uitgelachen, omdat ik dan overal stofjes heb. Maar ach, dan was ik me daarna toch gewoon weer?

happy acorn konijn frits

En verder..

Weet je nog dat ik in mijn vorige post schreef dat ik niet zo goed van de bank durfde te springen? Nu wel hoor! Soms ga ik erop, eraf, erop en dan weer eraf. Supersnel achter elkaar, want ik kan vet goed springen. :)

O en na mijn vorige blogje vroeg Geerke of ik een selfie wilde maken met Mr. Mini Carrot, de wortel van floris en nina. Nou, op selfies moet ik nog even oefenen, maar mijn baasje maakte een hele gezellige foto van ons! Dus deze is speciaal voor Geerke :) Als je ook een foto- of schrijfverzoekje hebt laat je het weten hè?

happy acorn konijn frits

Wisten jullie trouwens al dat ik beroemd ben? Teske van de best wel hele grote blog teskuh.nl had over mij geschreven! Ik ging er helemaal van blozen (: En trots dat mijn konijnenpapa en -mama op me waren!

happy acorn konijn frits

Zo, volgens mij heb ik nu wel weer genoeg geschreven. Ik krijg er al bijna een lam pootje van, dus ik ga nog even fijn chillen. Ik verheug me nu al op al jullie gezellige reacties. Tot de volgende keer!

happy acorn konijn frits

Konijnenkusjes,
Frizzle

15 reacties

    • Frits is net even druk met chillen in zijn hok, maar ik zal het doorgeven :) En zijn favo snack is tot nu toe witlof, maar hij heeft ook nog niet heel veel andere dingen geprobeerd. Wel gek: hij houdt niet van worteltjes! Misschien komt dat nog.. ;-)

  1. ik ben Oluf en woon bij Albert, Nelly en Francine. Ik ben een pleegkonijn want mijn baasje heeft op dit moment geen plek voor mij.Kun je mij wat tips geven Frits hoe je op de bank springt want ik durf dat niet. mijn baasjes besteden wel heel veel tijd aan mij en ik mag de hele dag los door de kamer lopen en dat is wel fijn. Groetjes van Oluf.

    • Hoi Oluf! Joepie, eindelijk een konijn die reageert in plaats van die suffe mensen! Ik durfde eerst ook heel lang niet op de bank te springen hoor, het is gewoon een kwestie van oefenen. Wat leuk dat jij ook de hele dag los door de kamer mag lopen, wel zo gezellig :) Groetjes van Frits

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »