groene chocolademelk in Groningen

Gisteren had ik zomaar onverwachts een hele leuke dag :) Deze week was zo saai dat ik donderdagavond al wanhopig aan floris vroeg hoe ik mijn vrijdag in moest gaan vullen. Maar de volgende ochtend loste dat probleem zich vanzelf op, want want want: Mayke kwam! Mayke is een heel leuk meisje uit Utrecht die samen met mij in Nijmegen studeerde en op dezelfde studentenvereniging zat en toevallig precies dezelfde dingen leuk vind als ik en daarom vinden we elkaar ook heel leuk. En we hadden elkaar al drie weken niet gezien en dat was stom. Dus toen had ze vakantie en wilde ze dat vieren en kwam ze zomaar spontaan gezellig doen! We gingen met de bus naar Groniemakaronie en daar gingen we (onder andere) een koffietentje testen, hoezee. Sorrie alvast voor de leeeelijke foto’s, floris en z’n iphone ontbraken bij deze test.

Naam: Goud Heerlijk
Adres: Nieuwe Ebbingestraat 22 in Groningen
Bestaat sinds: ?
Website: www.goud-heerlijk.nl

mooi logo

Koffie
Ik geloof dat ik niet zo’n toegewijde blogger ben, want ik kon het alweer niet laten iets anders te nemen dan cappuccino. Sorrie, ik had al dagen zóveel zin in warme chocolademelk… Maar geen paniek, want chocolademelk met slagroom laat zich ook goed testen. En zo geschiedde. Mayke en ik waren het aardig eens: het was lekker (vooral als je er heel veel zin in hebt), maar onze smaakpapillen hadden niet meteen de dag van hun leven. Ongeveer net als wanneer je het thuis maakt. Gewoon goed, prima, lekker, maar het kan beter. En een minpuntje: het was niet duizend warm. Glokglokglok en het glas was leeg. Oftewel: drie eikeltjes voor de koffie a.k.a. chocomelk. Oh maar het zat trouwens wel in een mooi groot fijn glas, dus vandaar het derde eikeltje :)

choco

Sfeer
Mmm, over de sfeer hebben we lang nagedacht. Ze hadden namelijk best wel hun best gedaan, alleen vonden we het niet helemaal geslaagd uitgepakt. Een paar positieve dingen: leuke kerstversierselstekeningendingen op het raam, mooie houten toonbank en stamtafel, leuke krijtbordmuur, gezellige stellingen met servies en kookboeken (was te koop) en een tof logo (vond nina, vond mayke iets minder). Waarom we het toch niet zo fantastisch vonden: het was een beetje zo’n industrial look, met hout en beton en metaal en daarom was het net niet gezellig genoeg. Het feit dat wij en nog één meneer de enige gasten waren hielp ook niet echt mee. Bovendien was er bij de toonbank zo’n lichtbak met eten/hapjes/dingies waar heel kil lelijk licht uitkwam, waardoor er wat snackbarassociaties werden opgeroepen. Dus tjaaa, lastig was het. Oh ja, en de kerstboom die er stond deed een beetje afbreuk aan de sfeer, omdat ie heel saai en suf en standaard was versierd. Dat was jammer. Oké genoeg gekletst over de sfeer: wij deelden hiervoor twee en een half eikeltje uit.

Locatie
Goud Heerlijk zit een beetje aan de rand van het centrum van Groningen, ergens tussen de Grote Markt en het Noorderplantsoen in. Mocht je een treinreiziger zijn, het is zo’n twintig minuten lopen vanaf het station. Niet de allerbeste plek, maar op zich niet slecht. Het zit verder niet in een hele spannende winkelstraat ofzo, dus ik ga voor drie en een halve eikel.

Prijs
De prijs was helemaal prima, €2,30 voor warme chocolademelk met slagroom vind ik niet veel. Als je bedenkt dat je thuis net zo lekkere kunt maken is het misschien best veel, maar dat zie je vanzelf terug in de eindscore. Ik zeg vier eikeltjes.

Conclusie
Oh, wat ik nog niet had gezegd maar wat wel leuk is: zoals de naam al een beetje doet vermoeden proberen ze eerlijke/biologische/duurzame producten te gebruiken, soms zelfs uit eigen moestuin. Best groen dus, en dat vind ik dan wel weer een pluspunt. Helaas hebben we geen categorie ‘concept’, anders zou dit koffiezaakje daarvoor vijf blije eikeltjes krijgen. Oh en eigenlijk is het geen koffiezaakje, maar een eetwinkel annex lunchcafé (volgens de site). Maar oké, ik heb geleerd dat je in een conclusie geen nieuwe informatie meer mag geven, dus nu de echte conclusie: een leuke, verantwoorde en betaalbare plek om neer te strijken voor een lekker hapje of drankje, maar geen plek waarvoor ik speciaal naar Groningen zou komen.

eikeltjeeikeltjeeikeltjeeikeltjekleinkwart

mayke en nina zijn blij

Lees hier de andere koffietentjestests!

2 reacties

  1. hee, waarom zittie niet in de categorie ‘koffietentjestest’?
    Verder voel ik me zeer vereerd dat ik in jouw blog zit (: Dank! (al zou je me eraf knippen :P )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »